Manchester United - Newcastle United 10:10 helyett 4:3

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2012.12.27. 12:12
Címkék
Mit lehet erről meccsről írni? Mit lehet akkor írni, amikor az erősen tartalékos Newcastle United az idei szezon legjobb játékát produkálva háromszor...

Mit lehet erről meccsről írni? Mit lehet akkor írni, amikor az erősen tartalékos Newcastle United az idei szezon legjobb játékát produkálva háromszor szerez vezetést a Manchester United otthonában, ahol negyven éve nem sikerült nyerni. Aztán persze végül 0 pont, és a szimpatikus vesztesnek járó vállveregetés jutott osztályrészül, ami remélem, hogy nem letaglózza, hanem felpörgeti a csapatot a két nap múlva esedékes, Arsenal elleni meccsre. Hogy tegnap a győzelem megérdemelt lett volna, arra a Vörös Ördögök rajongói talán felhördülnek (mellesleg nem túl jogosan), de hogy az X jobban fedné a valóságot, arra már nem szólhatnak egy szót sem.

Nem volt a keretben a sérült Steven Taylor, Yohan Cabaye és Hatem Ben Arfa, valamint az 5. sárga lapja után pihenő Cheick Tioté sem, ezért mondhatnánk a "B csapat" állt ki, de ez a jelző nem helytálló.

A képen látható bátor, 4-3-3-as hadrendben kezdtünk, még ha Marveaux inkább volt középen, mint elöl. A másik oldalon Vidics a padon ült, Rooney pedig a díszpáholyból figyelte az eseményeket.

Demba Ba a 4. perrcben kapura zúdított elgy labdát, és De Gea pont James Perch (fent) elé ütötte, aki közelről a kapuba lőtt. 0:1

Ekkor azt gondoltam, hogy ha ez így marad, akkor Pechinho új beceneve "St. James Perch" lesz...

Sajnos nem maradt így, a 25. percben egy kavarodás után Johnny Evans egyenlített, amikor közelről a kapuba kotorta a labdát. 1:1

Evans (lent, jobbra, fekve) ezekben a percekben főszereplővé vált, hiszen három minutummal később, a 28. percben egy beadás után öngólt szerzett. 1:2

Tény, hogy mellette Cissé lesen volt. Tény, hogy mozdult a labda felé. Tény, hogy De Gea-t megzavarta. Tény, hogy a partjelző beintette a lest. Végül pedig tény, hogy Mike Dean bíró megadta a gólt. Csak azért írom ilyen szájbarágósan, mert el kell ismerni, hogy szabálytalan találat volt. Mert ami jár az jár.

Azonban tegyük hozzá gyorsan, hogy Dean-t és segítőit sikerült eléggé megfélemlítenie Sir Alex Ferguson-nak, aki kb. az összes jelenlévő F.A. alkalmazotthoz odament a szünetben, és mindenkit alaposan megfenyegetett.

A félidő tehát 1:2 volt, pedig Marveaux egy lövése a kapufán csattant, és a Manchester-nek is voltak helyzetei. Na nem olyan sok.

A félidőben minden tekintetben jobb volt a Newcastle, kivéve talán a labdabirtoklást. Magabiztosan játszottak a fiúk.

Az újabb manchester-i egyenlítő gól az 58. percben született, amikor egy beívelést inkább középre, mint a szélre sikerült kifejelni, és érkezett Evra, aki gólt szerzett. Krul nem sokat látott az egészből.2:2

Újra a Newcastle-n volt a sor és mindössze 10 perc kellett a megújuláshoz. A 65. percben Bigirimana helyett beállt Obertan, aki a 68. percben a baloldalon elfutott és a középre gurítását Papiss Cissé bombázta a kapuba. 2:3

Tudták a srácok, hogy a MU jönni fog, ezért nem álltak le, ezután is mentek előre. Sajnos a 71. percig tartott csak ez a vezetés. Egy nagy De Gea védés után Manchester kontrát indított, mégpedig úgy, hogy középen van persie (igen, kisbetűvel, és akkor ezzel a vélemény nyilvánítással még finom voltam) nemes egyszerűséggel arcon vágta Coloccini-t... Dean nem fújt, a támadás tovább ment. Krul még az első kapura lövést bravúrral védte, de a kipattanó a kisbetűs holland elé került, aki nem kegyelmezett. 3:3

Innentől kezdve azt vártam, hogy mind a 11 Newcastle beáll a kapuba, és védik az egy pontot, de nem ez történt. Obertan, a közben beálló két Ameobi és Marveaux is a győzelemre játszott. Sammy Ameobi-t nem vették komolyan és gurított is egy kapufát, de a kipattanó pont De Gea ölébe hullott.

Sajnos ekkorra Dean-t már nagyon nyomasztotta a hely szelleme, és kb. minden érintést Newcastle szabálytalanságnak titulált. A hazaiak ezért eléggé beszorították Krul-ékat, akik továbbra is próbáltak előre menni. Ilyen esetekben a Manchesteriek nem riadtak vissza a mezhúzástól és az utánrúgásoktól sem, amikre Dean rendre elfelejtett sárgát adni. Nem mondom, hogy Howard Webb a pali, mert ügyesebben, nem túl látványosan csinálta.

Végül bejött a legrosszabb, ami történhetett, a hosszabbításban Javier "Chicharito" Hernandez megszerezte a győzelmet érő utolsó gólt. 4:3

Így tehát amit Ferguson a szünetben mondott, nem lett falra hányt "borsó(cska)".

A mérkőzés krónikájához hozzá tartozik, hogy a 94. percben Anita megtolt egy labdát, Antonio Valencia pedig szétrúgta a bokáját, de persze sárgát ez sem ért. Na nem azért mert pirosat kapott volna, semmit nem kapott, csak a szabadrúgást fújták be. Még nem tudni mi lett a bokájával, mindenesetre meg lennék lepve, ha játszhatna az Arsenal ellen.

Nem emelnék ki, és nem is jellemeznék senkit külön, mert ezen a délutánon minden Newcastle játékos erőn felül teljesített. Igen, még Mike Williamson-nal és Danny Simpson-nal is elégedett voltam a sutaságaik ellenére is. Mindenki kihajtotta a belét, 100 %-on pörgött. Talán a már szokásos Demba Ba gól hiányzott a pont(ok)hoz.

A száraz tény az, hogy újabb vereséget könyvelhetünk el, és emiatt volt annyira fontos a QPR elleni győzelem. Mert arra számítani lehetett, hogy itt nem lesz kegyelem, és hiába jobb esetlegesen a csapat, üres kézzel térhetnek haza.

Hozzáteszem gyorsan, hogy a Manchester is kihagyta a maga helyzeteit, Hernandez például simán mesterhármast is szerezhetett volna a második félidőben, de hát akkor már Dean segítségével sokszor a középpályán megtörték a Newcastle lendületét.

A 16-16 kapuralövés, amiből 10:11 a kaput eltalálók száma. Na igen, a 10:10, az reális lett volna, helyette lett 4:3.

Ahogy a bevezetőben is írtam remélem, hogy a tegnapi körülmények feltüzelik ezt az ezer sebből vérző csapatot, és ennek az Arsenal issza meg a levét.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik