EL visszavágó: Adni kell Ukrajnának, mint John McClane!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.02.20. 06:02
Címkék
It’s a good day, to die hard, azaz jó nap ez a halálra, de azért senki ne gondolja, hogy könnyen adjuk az életünket. Az Európa Liga legjobb 32...

It’s a good day, to die hard, azaz jó nap ez a halálra, de azért senki ne gondolja, hogy könnyen adjuk az életünket. Az Európa Liga legjobb 32 csapata holnap visszavágót játszik, és ahogy Bruce Willis kultikus filmjének aktuális részében az esemény szálai, úgy a Newcastle útja is Ukrajnába vezet. Igaz nem Csernobilba, hanem Harkiv-ba, és valószínűleg nem lesz olyan brutális a végkifejletet sem, de azért a kemény csata itt sem maradhat el.It’s a good day, to die hard, azaz jó nap ez a halálra, de azért senki ne gondolja, hogy könnyen adjuk az életünket. Az Európa Liga legjobb 32 csapata holnap visszavágót játszik, és ahogy Bruce Willis kultikus filmjének aktuális részében az esemény szálai, úgy a Newcastle útja is Ukrajnába vezet. Igaz nem Csernobilba, hanem Harkiv-ba, és valószínűleg nem lesz olyan brutális a végkifejletet sem, de azért a kemény csata itt sem maradhat el.

Kiindulva abból, ami az első mérkőzésen történt, esélyes, hogy a Newcastle számára a zord Ukrajnában ér véget a nemzetközi kupaszereplés, de attól még a pályára lépő 11 játékosnak mindent meg kell tenni, hogy megnehezítsék a Methaliszt dolgát.

A múlt heti eseményekről röviden annyit, hogy a Newcastle hazai pályán, kimondottan erős felállással, pont azzal a két szabályos, de érvénytelen góllal volt jobb az ellenfélnél, amit az asszisztensek nem adtak meg. Sajnos én Puhl Sándor és Collina óta nem nagyon láttam olyan karakán játékvezetőt, aki felülbírálta volna az asszisztenseit, a sporik jellemzően még örülnek is, ha lengetik a zászlót, mert így a felelősség lekerül a vállukról. Íme, a sztori képekben:

Cissé a kapuba gurít, hiába…

Cissé a kapuba passzol, hiába…

Cissé már nagyon ideges, hiába…

Nincs mit tenni, hiába szövünk összeesküvés elméleteket a legjobb elhinni azt, hogy ez a súlytalan norvég bírói küldöttség ennyire rossz napot fogott ki. Akkor is, ha nagyon nehéz. A szurkolók bánata mellett Alan Pardew is rendkívül csalódott volt, mert ezzel az eredménnyel keresztülhúzták a számításait. Erre visszavágóra ugyanis elvileg minimum ugyanazt a csapatot kellene kiállítani, és akkor meg lehet a továbbjutás. Viszont hosszútávon továbbra is a bennmaradást jelentő 42 pont megszerzése a cél, és a legjobb 11 játékos egy fárasztó ukrán kiruccanás után kérdéses, hogy mire lehet képes a Manchester City-ölő Southampton ellen vasárnap.

Igazából a jobbhátvéd és a szélső támadók posztjain lehet bátran kísérletezni, tekintve, hogy az Európa Ligában nem játszhat a Newcastle színeiben Debuchy és Gouffran a Lille-ben és a Bordeaux-ban történt őszi kupa szereplésük miatt. Ők ketten tehát pihentek lesznek vasárnap, ahogyan a már teljes edzésmunkát végző Hatem Ben Arfa is. Igaz a francia játékmester a hosszú kihagyás miatt valószínűleg csak csere lesz a Southampton ellen.

Alapvetően egy olyan felállást hoztam, ami akkor lett volna ideális, ha az első meccset sikerül behúzni. Mennyire is? 2:0 reális lett volna, nem? Nos, a vívódásom ellenére én akkor sem kockáztatnék. A Coloccini-Cabaye-Sissoko-Cissé négyest mindenképpen pihentetném. Alapesetben szerintem ez is elég lehet a továbbjutáshoz, ha pedig olyan lesz a játékvezetés, mint múlthéten, akkor amúgy sincs mit tenni és ki fog esni a csapat…

Az este hét órakor kezdődő mérkőzést természetesen megint nem közvetíti egyik magyar csatorna sem, marad a világháló, ahol remélhetőleg az ESPN vagy a FOX adását élvezhető minőségben tudjuk követni.

John McClane és fia legújabb (és sajnos leggagyibb) kalandja végén komoly pusztítást végzett Ukrajnában. Pardew-nak és fiainak elég lenne a Methalisz továbbjutási álmait porrá zúzni… Vagy legalábbis „nehezen meghalni” Harkiv-ban…

Kedvcsinálónak egy kis zene, igaz ez még a negyedik rész után készült.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik