Na, ez mi volt? - Newcastle 0 : 0 Methaliszt

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.02.14. 23:02
Címkék
A mai este egy egészen bizarr formáját láthattuk a játékvezetésnek. Felülírtak minden futball közhelyet, és sajnos a szabályokat is. A Newcastle...

A mai este egy egészen bizarr formáját láthattuk a játékvezetésnek. Felülírtak minden futball közhelyet, és sajnos a szabályokat is. A Newcastle, ha nem is darálták be az ukránokat, de jobbak voltak mint a Methaliszt, kidolgoztak egy rakat helyzetet, rúgtak két szabályos gólt, mégis a kiesés szélére sodródtak egy rendkívül jó odds-os mérkőzésen...

Ez nem elemzés. Ez nem értékelés. Ezek a mérkőzés utáni friss érzések. Vigyázat! Csalózás következik, még ha virágnyelven is.

Biztos vagyok benne, hogy szépen fel lehetne sorolni minden egyes pályára lépő játékost, kiemelni, hogy miben volt jó, és miben nem annyira. Egy sima, 2:0-ra megnyert meccs után, - ami ma reális lenne - meg is tenném. Ezt a meccset azonban nem vagyok hajlandó komolyan venni, ahogyan a játékvezetők (franc tudja hányan vannak most éppen) sem vették komolyan.

Szóval, röviden vázolva Krul és a védelem magabiztos volt, Yanga-M'Biwa például simán lehetne állandó jobb bekk (jobb mint Debuchy). Jó vétel volt ez a francia is.

A középpálya masszív volt, Tioté kicsit halványabb, de Cabaye és Sissoko vitte ezt a csapatrészt. Obertan átlagos volt, Jonas csípett-harapott, Cissé pedig sokszor került helyzetbe.

A 25. percben Sissoko passzából be is lőtt egyet, de a bíró les címén nem ítélt gólt. Igaz egymásnak ellentétesen mozogtak, de a Methaliszt védője jó másfél lépéssel beragadt, ráadásul ő állt közelebb az asszisztenshez, akinek látni kellett volna, hogy mi a helyzet.

Mondanom sem kell, a számbeli mellett elég nagy lélektani előnytől fosztották így meg a csapatot.

A hab a tortán az volt, hogy a második félidőben ugyanezt eljátszotta a másik oldalon lévő asszisztens is. Cissé hiába ünnepelt, megint érvénytelenítették a gólt. Megmondom őszintén nem értem, hogy maradt egyáltalán kedvük játszani, mindenesetre a hosszabbításban még majdnem sikerült megszerezni a győztes gólt - természetesen megint - Cissé-nek, de közelről a kapusba fejelt. Nem tudom mit talált volna ki a bíró, ha az is bemegy...

Ennyit a hazai pályáról szóló városi legendákról, kiegészítve azzal, hogy a sárga lapok aránya 4:2 lett, és a két ukrán sárgát az utolsó öt perceben könyvelték.

A bíró Hagen névre hallgat, és norvég... Lehet rokona Örvebö-nek....

Ez alapján nem tudom mi lesz Ukrajnában. Öt perc után Newcastle kiállítás és 11-es az ukránoknak az első szöglet közben lökdösődésért?

A Newcastle-t eddig sok szurkoló vádolta, hogy nem veszik komolyan az EL-t. Most megtették, viszont őket nem vették komolyan. Egy hét múlva ilyenkor talán okosabbak - és tartok tőle egy kupa-álommal szegényebbek - leszünk.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik