Premier League: Az őszi szezon legrosszabb meccséért lehet törleszteni

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.02.23. 13:02
Címkék
Holnap 14.30 perckor folytatódik a Newcastle számára a bajnokság. A St. James' Park-ba egy nagyon kellemetlen ellenfél, a Southampton csapata érkezik....

Holnap 14.30 perckor folytatódik a Newcastle számára a bajnokság. A St. James' Park-ba egy nagyon kellemetlen ellenfél, a Southampton csapata érkezik. A győzelem kötelező, minden körülménytől függetlenül még akkor is, ha a Szentek pár hete még a bajnoki címvédő City-t is legyőzték. A pontvadászat ezen szakaszában a csapat jelenlegi helyzetében egyszerűen minden hazai meccsen ponto(ka)t kell szerezni, és azért az esély most is meg van erre.Southampton csapata érkezik. A győzelem kötelező, minden körülménytől függetlenül még akkor is, ha a Szentek pár hete még a bajnoki címvédő City-t is legyőzték. A pontvadászat ezen szakaszában a csapat jelenlegi helyzetében egyszerűen minden hazai meccsen ponto(ka)t kell szerezni, és azért az esély most is meg van erre.

Mint mondtam, a Saints veszélyes gárda, főleg Lambert-Lallana-Schgneiderlin trió összeszokottsága miatt, de azért őket is zavarba lehet hozni, főleg ha nem hazai pályán játszanak. Egyébként meg idén ez a győzelem presztízs kérdés lenne, tekintve, hogy a ebben a szezonban a legrosszabb, legkilátástalanabb, legimpotensebb játékot pont az őszi, 2:0-ra elveszített mérkőzésen mutatta csapatunk.

Kezdjük a rossz hírekkel. Tim Krul biztosan kidőlt pár hétre, miután az Európa Liga csütörtöki meccsén rátapostak a bokájára.

A klub hivatalos közleménye szerint hétfőn vizsgálja meg egy specialista, és akkor derül ki, hogy pontosan mennyit kell kihagynia. A BBC radió 5 hetet közölt, bár az nem derült ki, hogy ezt mire alapozzák. A másik hiányzó valószínűleg Ben Arfa lesz, aki ugyan már egy hete teljes erőbedobással edz, de nem akarnak abba a hibába esni, mint ősszel, azaz, hogy túl korán küldik harcba és ismét lesérül. Most nagyon úgy néz ki, hogy csak a Swansea ellen játszhat újra.

Tekintve, hogy Steve Harper is sérült, debütálhat a Premier League-ben Robbie Elliott, aki eddig csak EL és angol kupa meccseken védett a csapatban.

Nagy feladat előtt áll a fiatal kapus, és nem csak holnap, hanem az elkövetkezendő hetekben is. A padra reserve hálóőre Jak Alnwick kerülhet.

A védelem is jelentősen átalakul majd, valószínűleg Coloccini lesz az egyetlen, aki marad, és a Simpson-M'Biwa-Haidara triót a Debuchy-S. Taylor-Santon hármas váltja. Jó, hogy végre ennyi, és ilyen védő áll rendelkezésre. Tekintve, hogy nyáron távozhat Simpson és Coloccini, esélyesnek látok egy Santon-M'Biwa-Taylor-Haidara kezdőt is, mindenesetre Debucy-nek meg kell majd izzadnia rendesen...

A Metalist ellen az utolsó pillanatban kidőlő Tioté újra alkalmas a játékra. Az afrikai középpályást valamilyen betegség döntötte le a lábáról, de tegnap már a "fully fit" jelzővel illették.

Részben emiatt elöl lehet érdekes a csapat összeállítása, ugyanis így könnyen lehet, hogy Pardew visszatér az egycsatáros rendszerhez, aminek a továbbjutást érő kupa-gólja ellenére Shola Ameobi ihatja meg a levét. A támadó lenyilatkozta, hogy frusztrált, amiért keveset játszik, főleg a bajnokságban. Pedig nem lesz alapember, ugyanis Cissé jobb játékos nála, ha pedig 4-4-2-re változik a felállás, akkor a Sissoko-Tioté-Cabaye trióból valamelyiket a szélre kell küldeni Pardew-nak.

Shola tehát szerintem megy a padra, a kérdés, hogy Marveaux marad-e a kezdőben. Az ő játéka nálam esélyes, mert a Tottenham ellen lesérülő Gouffran ugyan játékra alkalmas, de visszaemlékezve, hogy milyen csúnya rúgást kapott, nem biztos, hogy kezdenie kellene.

Íme az én csapatom, természetesen most is kíváncsian várom, hogy ti miben változtatnátok:

A St. James Park-ban lejátszott meccsek tekintetében az utolsó 20 alkalomból 14 Newcastle győzelem, 3 döntetlen és mindössze 3 vereség született, a statisztika tehát mellettünk szól.

A mérkőzést a DigiSport2 élőben közvetíti, lehet tehát hallgatni a szakértők sületlenségeit a csapattal kapcsolatban. Természetesen mi itt a chat szobában várunk mindenkit, hogy együtt szurkoljuk ki ezt a fontos győzelmet.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik