Newcastle 0 (0) : 0 (2) Manchester City - Kiesés emelt fővel

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.10.31. 12:10
Címkék
Nincs mit szégyenkezni! A fiúk pontosan azt nyújtották, amit kellett. Mentek becsülettel, és a hosszabbítással együtt a játékidő első...

Nincs mit szégyenkezni! A fiúk pontosan azt nyújtották, amit kellett. Mentek becsülettel, és a hosszabbítással együtt a játékidő első felében jobbak voltak mint a City, a második felében pedig egyenrangú partnerekként küzdöttek. A végére elfogyott az erő, és két védelmi hibából két gólt is szerzett a kaput 120 perc alatt összesen háromszor eltaláló Manchester City.

Végül lebirkózott minket a City

A mérkőzés kapcsán azt mindenféleképpen el kell mondani, - kifejtve a fentieket - hogy az első 60 percben tényleg a Newcastle állt közelebb a továbbjutáshoz. Ezután volt egy jó 20 perc, amikor a City dominált, a hajrában pedig bármelyik csapat begyötörhette volna a győztes gólt. A hosszabbításra viszont nagyon elkészültek a fiúk az erejükkel, és sajnos nem sikerült kihúzni a büntető rúgásokig.

Videó link és értékelés.

A mérkőzés összefoglalóját erre a linkre kattintva nézhetitek meg.

Newcastle United (4-4-2): Tim Krul; Mathieu Debuchy, Mike Williamson, Mapou Yanga-Mbiwa, Massadio Haidara (Paul Dummett 46, Hatem Ben Arfa 81); Moussa Sissoko, Cheick Tiote (c), Vurnon Anita, Yoan Gouffran; Shola Ameobi (Yohan Cabaye 67), Papiss Cisse
Nem használt cserék: Rob Elliot, Gabriel Obertan, Sammy Ameobi, Loic Remy

Manchester City (4-2-3-1): Costel Pantilimon; Micah Richards (Pablo Zabaleta), Dedryck Boyata, Joleon Lescott, Aleksandar Kolarov; Javi Garcia, Jack Rodwell (David Silva 65); James Milner, Stevan Jovetic (Alvaro Negredo 11), Jesus Navas; Edin Dzeko
Nem használt cserék: Joe Hart, Martin Demichelis, Fernandinho, Samir Nasri

Az összeállításokból és a cserékből is látszik, hogy a Newcastle komolyan vette a meccset, én egy kicsit hiányoltam is például Bigirimana-t, vagy éppen Marveaux-ot, akik még a padra sem fértek oda. A hozzáállással nem volt gond, mindenki hajtott, eszembe is jutott, hogy érdekes ez a sok nem-angol játékos, akik a magasabban jegyzett csapatok ellen sokkal jobban fel tudnak pörögni, mint az ősi rivális ellen.

Az összefoglaló egyébként viszonylag részletes, habár kimaradt belőle Cissé hatalmas helyzete, amikor Ben Arfa kiugratása után egyedül állt szemben Pantilomon-nal, de a román óriásba lőtte a labdát. Na meg már 0:2 után, a hosszabbítás második félidejében Ben Arfa-nak is volt egy veszélyes lövése, ami a kapuson már túl is jutott, de Lescott kivágta a gólvonalról.

A csapatban mindenki ment előre, amíg bírta. A térdsérülés után visszatérő Haidara egy félidőt bírt, de addig kimondottan jó volt, ahogy a jó öreg Shola Ameobi is. Lehet őt szidni, de a jelenleg veszélyesebben játszik, mint a régi önmagát továbbra sem találó Cissé. Vurnon Anita (aki az utolsó 40 percben balhátvéd volt) nálam a tegnapi meccs embere, de jól teljesített Yanga-M'biwa és a védekezésben is jeleskedő Gouffran is. Sajnos pont ez a három játékos készült el teljesen az erejével a hosszabbításra (mondjuk Sissoko is csak vonszolta magát), sem fizikálisan, sem mentálisan nem bírták az utolsó 30 percet.

A City-vel kapcsolatban pedig bebizonyosodott, hogy még ha elég hosszú is kispad, a minőséggel gondok lehetnek. Elnézve kedden az Arsenal és a Chelsea meccsét, ebből a hármasból egyértelműen Mourinho-nak vannak a legerősebb tartalékai és mint tegnap kiderült a City-é a leggyengébbek.

Azzal, hogy nem volt Kompany (igaz ő a sérülése miatt), Yaya Touré és Agüero, a csapat hatékonysága kb. a negyedére csökkent. Igazából David Silva beállása jelentette a fordulópontot a játékukban, onnantól kezdve kezdtek rohamosan csökkenni a Newcastle továbbjutási esélyei. Szegény Jovetic szinte azonnal lesérült, így viszont az alapvetően pihenőt kapó Negredo-nak kellett jó 110 percet a pályán töltenie. Dzeko (a szép gólja ellenére is) hervatag volt, Milner pedig (a szép gólpassza ellenére is) csak árnyéka a korábbi Newcastle-es önmagának.

Kiestünk, de így ki lehet esni. Kemény, férfias küzdelemben, egyenrangú félként. SZÉP VOLT FIÚK! Aztán szombaton szorongassátok meg a Chelsea-t is, legalább ennyire, vagy még jobban!

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik