Premier League 8. forduló: Newcastle - Liverpool

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.10.18. 09:10
Címkék
Szombaton kora délután a Premier League 8. fordulójának nyitómérkőzését rendezik a St. James' Parkban, ahol a Newcastle a Liverpool gárdáját...

Szombaton kora délután a Premier League 8. fordulójának nyitómérkőzését rendezik a St. James' Parkban, ahol a Newcastle a Liverpool gárdáját fogadja. A tavalyi szezonban ez a párosítás egy több mint nyolc évtizedes negatív rekordot adott át a múltnak, amikor a Newcastle megsemmisítő, 6:0-ás vereséget szenvedett a Vörösöktől. A közelmúltban mindig sima Newcastle vereségek jellemezték ezt a párosítást, aztán megjelent valami fény az alagút végén, és két egymást követő évben is sikerült otthon tartani a 3 pontot. Legutóbb viszont nagyon nagy pofont kaptunk, amiért illene visszavágni.A tavalyi szezonban ez a párosítás egy több mint nyolc évtizedes negatív rekordot adott át a múltnak, amikor a Newcastle megsemmisítő, 6:0-ás vereséget szenvedett a Vörösöktől. A közelmúltban mindig sima Newcastle vereségek jellemezték ezt a párosítást, aztán megjelent valami fény az alagút végén, és két egymást követő évben is sikerült otthon tartani a 3 pontot. Legutóbb viszont nagyon nagy pofont kaptunk, amiért illene visszavágni.

A tavaszi durva vereség után...

Persze nem lesz könnyű feladat, mert a Pool elég jól kezdte a bajnokságot, másodikként ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint az első helyen álló Arsenal. A dolgunkat nehezíti, hogy a válogatott szünetben megsérült Fabricio Coloccini, a másik oldalon viszont egyre jobb formában van az eltiltásából pár hete visszatérő Luis Suarez.

2010. december 11-én nem sokan tippeltek arra, hogy a Newcastle hazai pályán pontot tud szerezni a Liverpool ellen. Nem sokkal korábban a szurkolók és a keret általános megdöbbenésére Mike Ashley kirúgta Chris Hughton-t, és érkezett Alan Pardew, akinek ez volt az első meccse a csapat élén, 5 nappal a kinevezése után.

Barton és Torres "barátkozik"

Végül aztán egy parázs meccsen 3:1 lett a végeredmény. A 15. percben Kevin Nolan egy Andy Carroll által lefejelt labdát lőtt a kapuba lesgyanús helyzetben. Az 50. percben Kuyt egyenlített, majd a 80. percben a végig sokat kakaskodó Joey Barton talált be nem kímélve a saját testi épségét, majd végül jött Andy Carroll aki a hosszabbításban megadta a kegyelemdöfést. A meccs után Barton természetesen Hughton-nak ajánlotta a győzelmet.

A következő szezonban tavaszra esett ez a párosítás. 2012 április 1-én sikerült egy 2:0-ás meccsen bolondot csinálni a Liverpool-ból. Az ötödik helyen végzett csapat nagy tavaszi sorozatának a Pool is áldozatául esett, és sima 2:0-ás vereséget szenvedtek. Andy Carroll betalálhatott volna volt csapata ellen, de tiszta helyzetben inkább feldobta magát, így gól helyett csak egy sárga jutott neki már a 9. percben. Papiss Cissé már nem volt ilyen könnyelmű a 19. percben. A szenegáli csatár a simán kapuba fejelt, igaz tegyük hozzá rögtön, hogy akkoriban szinte akárhogyan ért a labdába, abból gól lett. Az 59. percben Cissé egy már-már megalázó góllal duplázott, és tulajdonképpen ezzel már el is dőlt a mérkőzés.

Mikor már mindenki feküdt, Cissé a kapuba gurította a labdát.

A meccs krónikájához hozzá tartozik, hogy a 82. percben Perch kakaskodni kezdett Reina-val. Összedugták a buksijukat, és az ex-newcastle-i védő össze is esett annak rendje és módja szerint. Ő egy sárgát kapott Reina-t viszont kiállított a bíró. A Pool-nak már nem volt cseréje, így José Enrique állt a kapuba. A hátralévő percekben nem kapott gólt, igaz nagyon nem is lőttek kapura a Newcastle játékosok.

Két ilyen meccs után bizakodva vártuk idén tavasszal a Pool vendégszereplését, de csak egy jó nagy égést kaptunk. 2013. április 27-én már a 3. percben vezetett a Pool, majd a 17. percben kettőre nőtt az előnyük. A félidőig maradt ennyi, de olyan rosszul játszott a Newcastle, hogy sejteni lehetett a tragikus végkifejletet. A második félidőben aztán folytatódott a mészárlás, az 54., a 60., a 74. és a 76. percben is gólt kapott Rob Elliott, pedig nem ő volt a leggyengébb láncszem. Az egész védelem kritikán aluli volt, Santon és Coloccini hiányában össze-vissza kóválygott a Debuchy, Taylor, Yanga-M'Biwa, Haidara kettős.

Holnap persze egy másik meccs lesz, de ennek a borzalomnak a szelleme ott lebeg a játékosok feje felett. Vurnon Anita a héten úgy nyilatkozott, hogy jóvá akarják tenni ezt a szégyenletes eredményt, és remélhetőleg a csapat többi tagja is így érez. Coloccini megint sérült, így a védelemben az Everton ellen jól teljesítő Mike Williamson mellé Mapou Yanga-M'Biwa kerülhet be. Elvileg egyébként S. Taylor és Haidara is egészséges lesz a meccsre, így a csapatkapitányunk mellett már csak Ryan Taylor nem lesz alkalmas a játékra. Íme az én kezdőm:

Kiindulva az Everton és a Cardiff elleni meccsekből, előfordulhat persze, hogy Cissé vagy Ben Arfa helyett Gouffran, Anita helyett pedig Tioté kerül a kezdőbe. Holnap meglátjuk, a tv-ben és a világháló előtt egyaránt.

A mérkőzéssel egy időben nem lesz másik Premier League találkozó, így számtalan tv csatorna (köztük a Digi Sport 1 is) közvetít.

A tippeket ne felejtsétek el leadni az előző bejegyzésben meghatározott módon, és találkozunk az nufc.hu chat szobájában.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik