(Szarka)lábjegyzet: Röviden

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.11.19. 13:11
Címkék
Népmesei helyzet alakult ki a blogon, az elmúlt napokban. Hol lehet posztolni, hol nem. Hol lehet képeket, videót beilleszteni, hol nem. Hol lehet...

Népmesei helyzet alakult ki a blogon, az elmúlt napokban. Hol lehet posztolni, hol nem. Hol lehet képeket, videót beilleszteni, hol nem. Hol lehet kommentelni, hol nem. Eleve, hol megnyílik az oldal, hol meg nem. Természetesen reméljük a legjobbakat, azaz hogy zökkenőmentesen tudjuk közölni az írásokat, illetve tippverseny is zavartalanul mehet a maga útján. Addig marad ez a csökkentett üzemmód.

Mára pedig az elmúlt pár nap rövid híreiből (erősen pletyka szagú írásokból) szemezgetnénk egy kicsit.

- Yohan Cabaye távozása januárban ismét téma lehet. Olasz újságok újra felvetették, hogy a bajnoki címre ácsingózó AS Roma meg akarja szerezni a középpályásunkat. Rudi Garcia-nál a Lille-ben csapatkapitány volt Cabaye, elképzelhető a feltörekvő fiatal mester ismét együtt szeretne dolgozni kedvencével. Kifizeti-e a Roma a 20 millió font körüli vételárat? Esetleg Ashley a PL-en kívülre kevesebbért is elengedi Cabaye-t?

- Szintén Olaszországban rebesgetik, hogy Davide Santon iránt is élénken érdeklődnek csapatok, leginkább az AC Milan. A jobbhátvédből (José Enrique távozása miatt) kényszerből balbekké váló Santon helyén elvileg játszhatna Dummett vagy Haidara is, sőt nyártól Shane Ferguson is visszatér a kölcsönből, de igazság szerint az olasz fiú jobb a vetélytársainál. Santon elméletben boldog Newcastle-ben. Geordie lány a menyasszonya, szeretik a szurkolók, alapember a csapatban. Nem hinném, hogy el akarna menni.

- Ahogyan várni lehetett Tim Krul iránt is elkezdtek érdeklődni. A Spurs elleni meccs hőse, a 14 védést bemutató kapusunk esetében nem ez az első, hogy bepróbálkoznak, de az biztos, hogy irreális összeggel kell előállni annak, aki le akarja igazolni.

- A távozók mellett a januári érkezők kapcsán is egyre több név van a kalapban, és ami érdekes, hogy vissza-vissza kanyarodnak a hírek olyan játékosokhoz, akik korábban már szóba kerültek. Bafétimbi Gomis esetében a Lyon-nak most lesz az utolsó lehetősége, hogy valami pénzt keressen a nyártól szabadon igazolható játékoson. Egyes hírek szerint akár 2,5 millió euróért el lehetne vinni és erre a hírre természetesen megnőtt az érdeklődők száma. Utoljára a Lazio-t olvastam, mint lehetséges kérőt.

- Egy másik ismerős név Luuk De Jong. Az egykori Twente csatár most a Borussia Mönchengladbach játékosa, de nem igazán jött be neki a Bundesliga. Kérdés, hogy érdemes-e egyáltalán olyannal erőlködni, aki eddig sem akart Newcastle-be menni.

- Jonas Gutierrez szinte teljesen eltűnt Newcastle-ből. Kisebb sérülése után családi okokra hivatkozva utazott haza Argentínába. Őszintén szólva nem nagyon érezzük a hiányát, hiszen Jonas nagyon lelassult az utóbbi időben. Érthető tehát, hogy a vezetőség keresgél a bal szélre egy hosszabb távú megoldást. Az egyik lehetséges név ismét Thomas Ince, akinek a megszerzése nagy siker lenne a csapat számára. A másik, inkább ideiglenes megoldás pedig a Manchester United-ben parkoló pályára tett Wilfried Zaha kölcsönvétele lehet. Természetesen mindkét játékos esetében vannak kérők bőven.

- További nevek még: Shane Long (WBA), Ola Toivonen (PSV), Alfred Finnbogason (Heerenveen). Igazából egyiknek sem találtam sok valóság alapját. Az ír fiú kicsit talán mellőzve van a klubjában, a szőke svédnek nyáron lejár a szerződése, míg a tehetséges izlandi srác kapcsán már szeptemberben is jelentek meg cikkek arról, hogy szívesen viselné a Newcastle mezét.

- Végül pedig pár nemzetközi érdekesség. Amíg Shola Ameobi egyre inkább készülődhet a jövő évi VB-re, addig ma derül ki, hogy a Newcastle francia játékosainak hogyan kell tervezni a nyaralásukat. Ameobi eddig általában csak csere volt a VB-re kijutó Nigériai csapatban, de tegnap kezdőként játszott 66 percet, és szép gólt szerzett a 2:2-re végződő meccsen. 32 évesen tehát lehet, hogy tartogat még a számára a sors egy nagy kalandot.

- Ameobi csapattársai közül Cabaye, Debuchy, Rémy és Sissoko viszont nem lehet nyugodt. A sztárokkal teletűzdelt francia válogatott siralmas, 2:0-ás vereséget szenvedett Ukrajnától, így ma este nagyon nehéz feladat vár rájuk. A négy srác saját karrierjük mellett csapattársaikért is küzdhetnek, hiszen a VB-re utazó keretbe ha Marveaux és Obertan nem is, de Gouffran és Ben Arfa még simán beférhetne. Igaz utóbbi kimondottan rosszban van Didier Deschamps-szal. Mondjuk ez akkor lehet érdekes, ha kijutnak a franciák. Bukta esetén ugyanis Deschamps valószínűleg percekkel a lefújás után repül...

- Utoljára pedig egy kis afrikai külön meccs. Playoff meccsen Elefántcsontpart - Szenegál 3:1, 1:1, azaz 4:2-vel Drogbáék vívták kis a rió-i indulás jogát. Tioté tehát nemzetközi szinten is pozitív élményekkel gazdagodott, míg Cissé továbbra is úgy érezheti, hogy van egy saját kis külön bejáratú fekete felhő felette, ami követi, bárhová is megy.

Röviden és gyorsan kb. ennyi. A hétvégén jön a Norwich elleni hazai meccs, ami az elmúlt két év statisztikája alapján 1:0 lesz ide. Nem lenne rossz egy három meccses győzelmi sorozat.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik