(Szarka)lábjegyzet: Fel kell állni a padlóról

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.12.06. 13:12
Címkék
Először is le kell szögeznem, hogy nem láttam a Swansea elleni sima, illetve az eredmény alapján simának tűnő mérkőzést, csak az összefoglalót...

Először is le kell szögeznem, hogy nem láttam a Swansea elleni sima, illetve az eredmény alapján simának tűnő mérkőzést, csak az összefoglalót, illetve egy-egy nyilatkozatot olvastam. Az első két gól kabaréba illő volt, hiszen először a Krul által kibokszolt labdára (ami mellesleg szélre ment, tehát nem is rossz helyre) tök üresen érkezett Dyer, miközben a Newcastle védelem ki tudja mit csinált.

A második gól szintén vicc kategória, ahogy Shelvey-t szerelte Mathieu Debuchy, ezt még védte Krul, de a labdája visszapattant a franciára, onnan meg a kapuba...

A harmadik gól szép lövésből született, a dolog szépséghibája, hogy a gólszerző Shelvey ekkorra már egy fejelésért nem is lehetett volna a pályán. Említsük még meg a két elmaradt 11-est? Felesleges. Webb volt a bíró, nem kell más magyarázat.

Egyrészt ami elmúlt, elmúlt, másrészt nincs is nagyon idő keseregni, mert holnap a Manchester United elleni idegenbeli meccsel indul a 15. bajnoki forduló. Fel kell állni a padlóról! Utoljára 41 évvel ezelőtt sikerült nyerni az Old Trafford-on, ettől függetlenül most erre nagyobb esély van, mint az elmúlt években bármikor.

Tavaly egy emlékezetes mérkőzésen 4-3-ra sikerült kikapnunk, méghozzá úgy, hogy háromszor is vezetett a csapat, de az utolsó percekben még a döntetlenről is lecsúsztunk. Nagyon jó, izgalmas és fordulatos mérkőzés volt, de sajnos a végén jött Javier Hernandez, és a góljával nyert a MU.

Idén viszont kicsit más a helyzet. Szerencsénkre ez a United sokszor hibázik, és veszít el egy rakás, már a markukban lévő pontot. Jó lenne ebből profitálni, mert ez szerintem csak átmeneti állapot. Összehasonlításképpen: a 2011/2012-es szezonban a 15. fordulóban ugyanígy 22 ponttal állt a United (Mi meg 26 egységet gyűjtöttünk), aztán ők ezüstérmesek lettek, mi megy ötödikek. Mellesleg akkor is a 15. fordulóban játszották a Manchester United - Newcastle bajnokit.

Náluk nem lesz az 5. sárgáját begyűjtő Rooney valamint a sérült Van Persie sem, míg a Newcastle-ben elvileg mindenki egészséges. Persze így volt ez a Swansea ellen is, aztán a mérkőzés előtt derült ki, hogy Ben Arfa vírusos megbetegedéssel küzd, és Cissé is kidőlt. Elvileg holnapra mindketten bevethetők lesznek.

Végül egy jó hír. Igaz, hogy csúnyán kezdtük a decembert, viszont a november egyértelműen a Newcastle hónapja volt. A hónap játékosa ugyanis Tim Krul, a hónap edzője pedig Alan Pardew lett. A csapat mind a négy meccsét megnyerte (Chelsea, Spurs, Norwich, West Brom) ráadásul összesen két gólt kaptak, az utolsó meccseiken egyet-egyet.

Bravúr kell a Manchester ellen, de nem lehetetlen a küldetés, amit holnap a Digi Sport 1-en (valamint egy rakás stream-en) élőben követhetünk 13:45-től.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik