(Szarka)lábjegyzet: Joe Kinnear lemondott - Parasztvakítás vol. 2.

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.02.04. 09:02
Címkék
A Newcastle United hivatalos honlapján bejelentették, hogy Joe Kinnear lemondott a a Futball Igazgatói posztjáról. Azonnali hatállyal, mindenféle...

A Newcastle United hivatalos honlapján bejelentették, hogy Joe Kinnear lemondott a a Futball Igazgatói posztjáról. Azonnali hatállyal, mindenféle további kommentár nélkül. Ezek a tények, de hogy valójában mi állt az ő kinevezése, majd távozása mögött, az már alapot adhat különböző conteók gyártására.Newcastle United hivatalos honlapján bejelentették, hogy Joe Kinnear lemondott a a Futball Igazgatói posztjáról. Azonnali hatállyal, mindenféle további kommentár nélkül. Ezek a tények, de hogy valójában mi állt az ő kinevezése, majd távozása mögött, az már alapot adhat különböző conteók gyártására.

A kínos pillanatok egyike a Goodison Park-ban. Már a szünetben 3:0 volt az Everton-nak.

Joe Kinnear-nek már a kinevezése is feszegette a komolytalanság határát, amikor egy rádió műsorban ő maga jelentette be, hogy milyen szerepet vállal a klubnál, holott még semmilyen hivatalos döntést nem hoztak nyilvánosságra. Utána jöttek a Kinnear-féle tufaságok. A lekezelő nyilatkozatok, amiben magát valami szuperszonikus, a klubot megmentő zseninek állította be, aki megoldja a gondokat és segít BL-be vezetni a Newcastle-t. Nem így történt.

Az, hogy a rosszul mondta a játékosok neveit (Yohan Kebab és társai) még a legkisebb hiba volt, hiszen ezt a szimpla tiszteletlenséget még feledtethette volna, ha végzi a munkáját.

Az érkezésekor felmerült az a pletyka, hogy a játékosmegfigyelők főnöke Graham Carr és Alan Pardew között sok a nézeteltérés. Carr bízik az általa kiépített holland és főleg francia hálózatban, míg a manager több brit játékost akart a csapathoz hozni. Mivel a focihoz nem sokat értő Mike Ashley nem tudott dönteni a vitás kérdésekben, Joe-ra hárult volna ez a feladat. Kinnear el is mondta, hogy ő Pardew és Carr "felett áll" ugyan a hierarchiában, de az elsődleges feladata az átigazolások tető alá hozása.

Leginkább pedig ez az, amit nem teljesített. A szezon előtt azt ígérte, hogy hoznak egy csatárt, aki 20 gól felett termel a szezonban, illetve valakit, akinek a segítségével Cissé eléri a 20 gólt. Oké, elvileg a kölcsönbe érkező Rémy még simán szerezhet 9 gólt a meglévő 11 mellé, csak éppen a francia úgy fog visszahúzni a QPR-hez (onnan meg egy BL induló csapathoz), mint akit üldöznek.

Nyáron tehát jött egy szem játékos kölcsönbe, ahogyan télen is. Megint voltak próbálkozások, aztán azt már soha nem tudjuk meg, hogy ezek mennyire voltak komolyak.

A Sunderland elleni kínos bukta után lépni kellett valamit, és Mike Ashley ezt lépte. Nyáron tett egy látszat intézkedést, most pedig egy újabbat. Mindkettőnek az volt a célja, hogy legyen valaki, aki elviszi a balhét a csapatépítési stratégia (azaz ennek hiánya) miatt. Kinnear arcán pedig elég vastag a bőr ehhez, sőt azt is megkockáztatom, hogy ő pontosan tudta, hogy ez lesz a szerepe amikor aláírta a szerződését.

A nyári transzfer bukta után szemrebbenés nélkül vágta az öreg ír zsivány a szurkolók szemébe, hogy végül is januárban bevásároltak, szóval semmi gond. (Tényleg bevásároltak, csak éppen maradtak ettől még hiányposztok bőven)

Szerencsére most nem nyilatkozott semmit, csak lemondott. Vagy lemondatták.

Ezalatt Alan Pardew manager hozta a formáját, és megint bebizonyította, hogy a szerződése a legfontosabb a számára. Legalábbis annál fontosabb, mintsem hogy nekimenjen a vezetőségnek. Általában rezignáltan motyogta, hogy "Joe-ék keményen dolgoznak az átigazolásokon" (te jó ég, hányszor mondta ezt el az elmúlt fél évben), de látszott, hogy leginkább saját magával igyekszik ezt elhitetni, nem is annyira a riporterekkel. Cabaye eladása után aztán siránkozott egy kicsit, - csak finoman persze - hogy mennyire nem jó, amikor elmegy egy kulcsember és nincs megoldva a pótlása.

Most pedig nincs már a klubnál Kinnear. Őszintén, változott valami? Nem sok, maximum annyi, hogy ismét kettőre csökkent a szurkolók által szidható vezetők száma. Így, hogy az átigazolási szezon éget ért, nyárig már olyan mindegy, hogy az öreg ott van a klubnál, vagy nincs.

Kinnear-nek tehát a kinevezése értelmetlen volt, a lemondása pedig érdektelen. Jobb nem lett tőle semmi. Mondhatnánk, hogy így majd nyáron jobbak lesznek az esélyek az átigazolásokra, de valójában ezen a téren a végső szót úgyis Mike Ashley mondja ki. Amíg ő nem tesz komolyabban pénzt a klubba, addig teljesen mindegy, hogy egy bohóccal több vagy kevesebb.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik