(Szarka)lábjegyzet: Ennyit a számolgatásról - Video

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.03.26. 09:03
Címkék
Tegnap este sajnos nagy lehetőséget szalasztott el a Newcastle azzal, hogy mindhárom pontot odaajándékozta az Everton-nak. Nem láttam ugyan a mérkőzést...

Tegnap este sajnos nagy lehetőséget szalasztott el a Newcastle azzal, hogy mindhárom pontot odaajándékozta az Everton-nak. Nem láttam ugyan a mérkőzést, de elnézve a statisztikákat, és olvasva pár angol tudósítást, tényleg az volt a különbség a két csapat között, hogy az Everton odafigyelt az akciók végén. Nézzük.

Az alábbi linken elérhetőek a gólok és a statisztika. Itt és ha nem működne, akkor itt is.

Tényleg nem akarok látatlanban nyilatkozni a 90 percről, ezért csak arról írok a továbbiakban, amit ebben a rövid összefoglalóban látni.

Az első gól: Könyörgöm, akár kontra, akár nem, a mai fociban hogyan lehet, hogy valaki 70 méteren keresztül, tulajdonképpen cselezés nélkül vezesse a labdát, majd beverje a gólt?

A második gól: Lukaku hogyan futhatott a támadással legalább 15-20 métert, hogy mindkét belső védő egyenlő távolságban volt mellette?

A harmadik találaton kár rágódni, az a "kit érdekel" kategória, hiszen a 88. percben már olyan mindegy volt, hogy 0:2 vagy 0:3 lesz a vége.

Igazán szomorú akkor lettem, amikor megnéztem a BBC statisztikáit a mérkőzésről:

A fenti táblázat alapján - ami egy picit azért eltér a az egyik fenti videóhoz tartozó számadatoktól - tényleg arról szólt a kedd este, hogy aki hatékony, az nyer. Teljesen kiegyensúlyozott párharc lehetett volna a tegnapi, de sajnos amíg 16 lövési kísérletből mindössze 3 találja el a kaput, addig azt hiszem nem várhatunk győzelmet egy Everton szintű csapat ellen.

Közben pedig Alan Pardew hét meccses büntetéséből az első három, azaz a "magánzárka" rész letelt. A keddi mérkőzés után ugyanis annyit enyhül a szankció, hogy a stadionba legalább beléphet.

Nem tudom ez jelent-e bármit, talán a helyszínen jobban átlátja majd a helyzetet, mint a képernyőn keresztül és gyorsabban tudja Carver felé küldeni az instrukciókat.

Az mindenesetre biztos, hogy szombaton oda kell tenni magukat a srácoknak, mert a Southampton is egy jó kis csapat.

A mi vereségünkkel egy időben Manchester United is kikapott a városi rangadón, azaz egy győzelemmel akár 2 pontra megközelíthettük volna a Vörös Ördögöket, de mivel nem tettük, a számolgatást szerintem hagyom egy kicsit, és majd április 6-án, a Rooney-ék elleni mérkőzés tükrében kezdek újra kalkulálni.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik