PL 5. forduló: Hull City, a(z egyik) mumus

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.09.19. 13:09
Címkék
Holnap 16 órától a St. James' Parkban elméletileg egy sorsdöntő mérkőzést játszik kedvenc csapatunk a Hull City ellen. Elméletileg, mert ...

Holnap 16 órától a St. James' Parkban elméletileg egy sorsdöntő mérkőzést játszik kedvenc csapatunk a Hull City ellen. Elméletileg, mert valószínűleg Pardew sorsa nem vesz új irányt ezen a találkozón, és nyilván a bajnokság ötödik fordulójában még nem kell temetni egyetlen csapatot sem. A mérkőzést a DigiSport nem közvetíti, ahogyan egyetlen brit adó sem, de azért valószínűleg találunk majd stream-et, legfeljebb francia vagy holland kommentárral.A mérkőzést a DigiSport nem közvetíti, ahogyan egyetlen brit adó sem, de azért valószínűleg találunk majd stream-et, legfeljebb francia vagy holland kommentárral.

A Hull City ellen a 21. században lejátszott meccseket tekintve elég rosszul állunk. Öt mérkőzésből mindhárom hazai meccsen vereséget szenvedtünk (1:2, 0:1, 2:3 - a középső egy F.A. kupa találkozó), míg idegenben két találkozón van egy döntetlenünk és egy tavalyi 4:1-es győzelmünk.

Tavaly tehát sikerült egy 2:3-at produkálni otthon, amikor is hiába duplázott Loic Remy, mégis kikaptunk egy hatalmas bombagóllal. Azon a meccsen (ahogy a fenti kép igazolja) Papiss Cissé pályán volt, de a mostanin még nem lesz. A szenegáli csatár ugyan már teljes edzésmunkát végez, de valószínűleg csak a Stoke elleni, szeptember 29-ei találkozón kap szerepet. A felállás valami hasonló lehet:

Sok meglepetést nem várok, talán a Southampton elleni hatalmas bakik miatt Williamson helyére Taylor beállása esélyes. Nagyon nincs mit variálni, De Jong valószínűleg januárig nem játszhat, Aarons 6 hétre dőlt ki, Ferreyra pedig állítólag Xisco 2.0, azaz olyan teljesítményt nyújt az edzéseken, ami kritikán aluli. Persze pedagógiai célzattal meg lehetne lépni, hogy 4-4-2-vel mennek fel a fiúk, Cabella-val és Gouffran-nal a két szélen, Tioté-Colback középen és Ayoze valamint Armstrong elöl. Riviere-re és Sissoko-ra is ráférne egy kis padozás. Erre azonban úgysem kerül sor.

Tavasszal egyébként az idegenben lejátszott mérkőzés volt talán az egyetlen olyan, amikor Cabaye nélkül sikerült jól játszani, de Pardew nem nagyon bírt magával és összebalhézott Meyler-rel, aminek hétmeccses eltiltás lett a vége.

Persze ez a Hull nem az a Hull. Dawson, Gaston Ramirez, Diamé és Abel Hernandez érkezésével megerősödött a csapat, ráadásul nem jutottak be az EL-be, így nem fognak decemberre "elfogyni" a bajnokságban, ahogy a Newcastle tette két évvel ezelőtt.

Az átigazolási időszak utolsó napján (óráiban, perceiben) kölcsönadott Hatem Ben Arfa a szerződése értelmében nem játszhat a szombati találkozón. Valószínűleg a helyszínen fog szurkolni, és hallgatja, ahogyan éltetik a Geordie-k.

A tippverseny kérdést Peti hamarosan "fellövi", úgyhogy tippeljetek, a meccs alatt pedig a Szarkák.hu chat falát ajánlom mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik