PL 6. forduló: Stoke City - Newcastle United

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.09.29. 09:09
Címkék
Ma este 21 órától a Premier League 7. fordulójának zárómérkőzésén a Newcastle United a Britannia stadionba látogat. A cél egyértelmű: pontot...

Ma este 21 órától a Premier League 7. fordulójának zárómérkőzésén a Newcastle United a Britannia stadionba látogat. A cél egyértelmű: pontot, pontokat kell szerezni, hogy elmozduljunk a kieső zónából. Tegnap egy helyet játék nélkül sikerült előre lépni, tekintve, hogy a West Brom 4:0-ra tömte ki a Burnley-t, akik így rosszabb gólaránnyal (-7, míg nekünk -6) tanyáznak a tabella utolsó helyén. Szégyen, hogy ilyen statisztikákat kell nézegetni, és ez ellen leginkább úgy lehet tenni, ha elhozzuk a 3 pontot a Stoke otthonából.

A "fazekasok" ellen vívott utóbbi hat mérkőzésből négy alkalommal is a Newcastle nyert, viszont háromszor hazai pályán, és csak egyszer idegenben (Demba Ba mesterhármasával). A maradék két mérkőzést a Stoke húzta be a Britannia-ban. Döntetlenre tehát kicsi az esély, de amilyen kezdést produkált a csapat, nem is lennénk elégedettek egy ponttal.

A mai mérkőzésen debütál a csapat harmadik számú meze, ami színvilágában a 20 évvel ezelőtti, 1993 és 1995 között használt alternatív szerelést idézi meg. Hogy szerencsét hoz-e, és olyan fontos győzelmeket ér el benne a csapat mint a tavalyi citromsárgában (Tottenham vagy a Manchester United ellen), az majd kiderül.

A csapat összeállításánál fájhat a feje Pardew-nak, aki lenyilatkozta, hogy Cabella és Riviere nehezen veszi fel a ritmust, (azért ez Janmaat-ra is igaz) még szokniuk kell hogy ebben a csapatban játszanak, és ezt a mezt viselik. Hogy egy kicsit segítsen nekik átérezni a dolgokat, a Crystal Palace elleni kupameccsen a Newcastle akadémián nevelkedett srácok közül a pályán volt S. Taylor, Dummett, Armstrong, és Sammy Ameobi, valamint a szintén newcastle-i születésű Jack Colback is. Tulajdonképpen mind küzdöttek is becsülettel, és Pardew most agyalhat, hogy kiknek adjon bizonyítási lehetőséget a bajnokin.

Az én csapatom a bal oldali képen látható (Kattintással fel lehet nagyítani), de természetesen majdnem biztos vagyok benne, hogy nem ez a 11 játékos kezd majd a Stoke ellen, és főleg nem ebben a hadrendben.

Paul Dummett például valószínűleg továbbra is megkapja a bal oldalt. A walesi fejelte a győztes gólt a kupában, de sajnos ettől még ugyanúgy egy favágó maradt, akinek borzalmas beadásai vannak és elég ötlettelenül játszik.

A védelem közepén S. Taylor is kaphatna egy meccset, de nem fog. Williamson a Hull ellen viszonylag jól muzsikált, de a Southampton elleni négy gólból a másodikban és a harmadikban vastagon benne volt, így nálam Saylor megkapná az esélyt.

A középpálya szereplőiben szerintem egyetértene Pardew is, azzal a különbséggel, hogy Ő még ötödikként játszatni fogja Gouffran-t is, valószínűleg a még nem 100 %-kos Cissé kárára. Riviere szép egyéni gólja, és magabiztos 11-ese talán átszakította a 24 éves játékos gátlásait, és eredményesen birkózik majd ma este is a Stoke nagydarab védőivel. Cissé-nek meg marad az utolsó 20 perc, kivéve ha nem a szerdán két gólpasszt is adó 18 éves Adam Armstrong kapja meg a lehetőséget.

Érthetetlen egyébként Pardew-nak ez a fajta deffenzív hozzáállása, hiszen a legtöbb idegenbeli győzelmét a csapattal úgy aratta, hogy két klasszikus támadóval állt fel. (A Stoke elleni 1:3-kor például Ba és Best rohamozott) Azokról a meccsekről már ne is beszéljünk, amikor egyszerre volt a pályán Ba, Cissé és Ben Arfa is. Igaz, hogy utóbbi nem klasszikus csatár, de hogy a védekezéssel nem sokat törődik, az is biztos.

Nagyon kellene ez a három pont, meglátjuk mennyit sikerül összekaparni a rendkívül kellemetlen harcmodorú Stoke pályáján.

A mérkőzést a DigiSport1 élőben közvetíti, chat felületet pedig a Szarkák.hu weboldalon találtok.

Ne felejtsétek a tippjátékot sem, az ezt meglőző posztban minden fontos információt megtaláltok.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik