Premier League 4. forduló: Papíron esélytelenül

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.09.12. 10:09
Címkék
Holnap délután 16:00-kor a Newcastle a Southampton ellen lép pályára a St. Mary's stadionban a bajnokság negyedik fordulójában. Ezzel déli kirándulással...

Holnap délután 16:00-kor a Newcastle a Southampton ellen lép pályára a St. Mary's stadionban a bajnokság negyedik fordulójában. Ezzel déli kirándulással a csapat letudja a leghosszabb idegenbeli útját. Persze nem a városok közötti, több mint 450 km-es távolság a csapat legnagyobb baja, hanem hogy sem a közelmúlt, sem pedig az elmúlt évek történései alapján nem mi vagyunk a találkozó esélyesei.nem mi vagyunk a találkozó esélyesei.

Alan Pardew elég sok mindenről beszélt a tegnapi sajtótájékoztatón, amiből a Chronicle Live is viszonylag sokat leközölt. Érintette a "Ben Arfa kérdéskört" is, méghozzá elég kiszámítható módon.

Állítása szerint választhatta volna a könnyebbik utat, ha úgy dönt, hogy Ben Arfa maradjon a csapatnál, de ő azért döntött a kölcsönadása mellett, mert olyan játékosokat akar, akik szenvedéllyel szeretik a klubot és a szurkolókat. Mindig nyerni akarnak értük, ami elengedhetetlen a modern fociban. Mindkét játékos, akik az utolsó napon távoztak, nem illettek bele a csapatba.

Ez természetesen magas labda volt a riportereknek Ben Arfa érzelmes búcsúlevele miatt is, ki is akartak mondatni Pardew-val valami konkrétumot, amit viszont hárított. "Csak olyan játékosokról beszélek, akik még mindig itt vannak. Sohasem kritizáltam nyíltan volt játékosokat. Ezt másoknak kell eldönteni. De ami biztosan tudok, hogy ez a társaság, és most csak róluk beszélek, szenvedéllyel szeretik a klubot".

Konkrétan a levélről pedig annyit mondott, hogy ezt a döntés (mármint a nyílt levél megírását) Ben Arfa PR tanácsadói hozták meg.

Olyan jó lenne már magunk mögött hagyni ezt a történetet, de ahhoz kellene más (mondjuk pár győzelem) amiről beszélni lehet...

Na, de térjünk vissza a holnapi mérkőzésre, amit nem közvetít a Digi, így maradnak a streamek. A statisztikát nem kell nagyon böngészni, ugyanis egy 0:4-et és egy 0:2-őt megelőzően 8 szezonon keresztül nem találkoztak a csapatok bajnoki mérkőzésen. Ráadásul a Southampton a PL legjobban átalakított csapata, hiszen nem csak az edzői stáb, de a keret 2/3-a is lecserélődött. A Koeman testvérek mellett jött többek között Forster, Bertrand, Pelle, Shane Long, Tadic, Alderweireld. De távozott Lambert, Lallana, Lovren, Chambers, és Shaw is.

A Newcastle kapcsán pedig meg kell említeni, hogy De Jong "több hónapos" sérülése mellé az ifjú titán Rolando Aarons is kidőlt, ami nagy baj, még akkor is ha Tioté és Colback valószínűleg játszhat. Íme egy lehetséges kezdő:

Elöl valószínűleg még mindig él a bizalom Riviere felé, de azért ez csalóka helyzet, hiszen tulajdonképpen csak Adam Armstrong és Ayoze Perez, esetleg a kölcsönből visszatérő Adam Campbell jelent konkurenciát. Cissé sérülése ugye mindenki előtt ismert, azonban ma már találtam olyan infókat, hogy Facundo Ferreyra hová is tűnt... A Sahtar-ból kölcsönbe érkezett argentin eddig erőnléti gondokkal küzdött, ami miatt a reserve mérkőzéseken lépett pályára, mostanra azonban valamiféle hát problémáról szólnak a hírek... Tartok tőle, hogy sikerült egy újabb Xisco-t igazolni. Remélem rámcáfol!

Sajnos a maximum, amit el tudok képzelni, az egy mázlis döntetlen.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik