(Szarka)lábjegyzet: Alan Pardew sajtótájékoztatója

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.09.19. 10:09
Címkék
Alan Pardew a tegnapi napon sajtótájékoztatót tartott, amit az nufc.com írásban is közölt: "Ez a mostan helyzet egy bizonyos fokig olyan, mint...

Alan Pardew a tegnapi napon sajtótájékoztatót tartott, amit az nufc.com írásban is közölt:nufc.com írásban is közölt:

"Ez a mostan helyzet egy bizonyos fokig olyan, mint egy tömeghisztéria. Ez már tényleg egy olyan szinten van, ami miatt nagyon nehéz a játékosoknak is teljesíteni. Remélem, hogy át tudunk lendülni ezen."



"Semmit sem tehetek ez ellen. Amit nem tudok befolyásolni, azt nem tudom. Az egyetlen dolog, amit igazán hatással lehet szombaton, az a csapat, az embereim a padnál, és minden amit csinálunk a magatartásunk és a játékunk szempontjából is.


"Én vagyok a legjobb ember a feladatra? Hiszek benne, de nem gondolom, hogy a szurkolók ebben egyetértenének! A Chronicle-ben volt egy szavazás ma, és 98 százaléka nem akar engem, szóval azért van még néhány százalékom.

"Semmit sem tudok tenni az ellen, hogy tiltakoznak, és nem is áll szándékomban. Amit remélek, az az, hogy adnak a csapatnak egy esélyt, hogy megnyerhetjük a meccset, és hogy amilyen gyorsan jött
a tiltakozás úgy megy is, mint ahogyan gyorsan megszerezzük a vezetést is.

"Azt hiszem, a legrosszabb forgatókönyv az lenne, ha tiltakoznának, miközben nyerésre állunk - ez rossz hatással van a pályán lévőkre, és veszélybe sodorja a győzelmet.

n az a fajta ember vagyok, aki már tudja, hogy a stadionban mi vár rá, és azt gondolom felkészítettem erre a játékosokat is. Remélem, hogy én és a csapat is képesek leszünk kezelni ezt.

"Az emberek azt gondolják, hogy ez egyfajta arrogancia, vagy valamilyen megnyilvánulása az egómnak, de nem erről van szó. Próbálom profi módon végezni a munkám.

"Hosszú idő telt el azóta, hogy aláírtam a szerződést a klubnál, és volt forgatókönyv, amikor jó volt nekem. Mostanában nem.

"Meg kell győződnöm arról, hogy tudjuk hozni a színvonalat. Most nem vagyunk azon a szinten ahol már volt ez a labdarúgó klub, de azon a szinten sem, ahol a szezon előtt voltunk.

"Száműzni kell azt a teljesítményt, amit a Southampton ellen nyújtottunk, ki kell törölni a memóriánkból, amilyen gyorsan csak lehet.


"Nem volt könnyű a hetünk, mert a
southampton-i események után, menedzserként látszott rajtam, hogy nagyon feldühített a régi csapatom ellen nyújtott teljesítmény.

"Nem az az előadás volt, amire bármilyen formában büszke lettem volna.

"Beszéltünk a csapattal arról, hogy van néhány új játékos, de nem keresünk kifogásokat. Biztosnak kell lennünk abban, hogy ha a dolgok mögé nézünk, akkor csapatként sokkal jobb szellemiséget látunk, mint amit az előző meccsen mutattunk.

"Egy szezonban vannak olyan meccsek amelyek tőled teljesen függetlenek. Ez megtörtént a legjobb csapatokkal is tavaly. Arsenal két vagy három alkalommal is nagyon kikapott - öt és hat gólt kaptak. Ez történik a Premiership szezonokban, van amikor egyszerűen nem működik semmi.

"Erre rossz az időzítés is számunkra, mert nyilvánvalóan a kezdet már nehéz volt - nem tudtunk nyerni ami szükséges az ilyen helyzetek kezeléséhez, és ez további nyomást gyakorol ránk, különösen rám - ezzel teljesen tisztában vagyok.

"Beszéltem Mike-al (Ashley), volt egy hosszú beszélgetésünk vasárnap és nyilvánvalóan csalódott volt a teljesítmény miatt, amihez joga van, mint a tulajdonos, és ezt tudatta is velem.

"A legfontosabb dolog, amiben mindketten egyetértettünk, az az volt, hogy nagyon kell összpontosítani szombaton, és meg kell szerezni a győzelmet.

"Úgy gondolom, hogy nagyon fontos volt, hogy bizonyos kérdéseket megvitassunk, különösen a személyemmel kapcsolatban, mert nehéz ilyen környezetben dolgozni, ha hosszú ideig az a hangulat lesz a jellemző, ami volt a Southampton ellen.

"Ha őszinte akarok lenni, ezek a dolgok alapvetően nem kerültek volna szóba, de ha úgy tűnne, mintha próbálnám elbagatelizáni a kérdést, akkor jelzem, hogy én nem ilyen vagyok.

"Beszéltünk a csapatról, beszélgettünk egy pár dologról, amelyek a problémát jelentenek, és a teljesítményről is, és persze ő ideges
volt emiatt, amit részletesen ki is fejtett.

"Én soha nem kértem semmilyen biztosítékot. Csak azt tudom, hogy aláírtam egy hosszú távú szerződést itt, jóban és a rosszban. Voltak remek idők, de úgy tűnik, hogy ez feledésbe merült az utóbbi időben.

"Volt néhány kemény napunk már, és ez lesz az egyik legnehezebb. Úgy gondolom menedzserként túl vagyok pár feszült meccsen itt, de a játékosoknak ebben a környezetben szombaton valószínűleg olyan kemény délutánjuk lesz, mint még soha.

"El kell fogadni ezt. Tudjuk, hogy a Hull megpróbál majd jól kijönni a szituációból, és meg akarják nehezíteni a helyzetünket.

"Azt hiszem, hogy az állásomért harcolok abból a szempontjából amilyen negatív rekordot állítottunk fel a múlt évad végén, és az idei szezon elején is. Viszont más csapatunk van idén, és minden második játékos - mint sokan a Premiership-ben - nehezen találja a helyét.

"Jól emlékszem, amikor megvásároltuk Cabaye-t, abban az évben hoztuk három vagy négy másik játékost is vele, és csak simán pályára küldtük őket.

"Mindenkit meglepett, hogy mi történt, és
azt hiszem
ez igazi meglepetés is volt, mert hiába van tudása egy játékosnak, ha a Premiership-be jön, időt vesz igénybe amíg alkalmazkodik. Azt hiszem, egy-két játékosunknak - különösen a győzelem hiányában - egy kicsit nehéz most .

"De mindezt tudjuk. A kifogásokat és minden mást. Ezen a szombaton meg kell szereznünk a győzelmet ennek a csodálatos klubnak, mert ez valóban az.


Jonas Gutierrez-ről:

"Küldjük a szeretetünket Jonas-nak, a támogató üzenetek fantasztikusak voltak. Nagyon remélem, előbb, vagy utóbb visszatér közénk."


John Carver-ről:

egy olyan fickó, aki teljes szívéből szereti a klubot, mint minden szurkolónk. Higgyék el nekem, ő ezért a klubért él és lélegzik, az ereiben fekete-fehér vér folyik.

"Dolgozott hihetetlen managerekkel - Sir Bobby Robson-nal például. Minden szerepet elvállalt már a klubnál.

"Gondolják el, hogy még mielőtt a játék elkezdődött, a menedzser elleni transzparenseket látott és hogy negatívitás árad a csapat felé.

Megpróbálta megvédeni a csapatot - igaz úgy, ahogy John Carver teszi, ami így sikerült, és ő bocsánatot is kért, hogy ilyen agresszív volt - ennyi volt az egész, egy enyhe kis agresszió.

"Számomra ő csak meg akarja védeni a csapatot, és azt hiszem, ez már túlzott reakció volt, a legerősebb fajtából. Remélem, a rajongók elfogadják a bocsánatkérést, és hogy neki legalább annyira fáj, mint nekik."

Ennyi. Soknak tűnik, de valójában elég semmitmondó. Szombaton meg végleg kiderül, hogy érezhető lesz-e ez a nagy fogadkozás a pályán is...

A fordításban felbukkanó esetleges hibákért elnézést kérek, remélem semmit nem fogalmaztam át annyira, hogy új értelmet adtam Pardew mondandójának.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik