Newcastle 1 : 0 Leicester - Na végre! (Video link)

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.10.19. 14:10
Címkék
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nekem elég vegyes érzéseim vannak a tegnapi győzelmünkkel kapcsolatban. Annak ellenére, hogy természetesen...

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nekem elég vegyes érzéseim vannak a tegnapi győzelmünkkel kapcsolatban. Annak ellenére, hogy természetesen hatalmas kő esett le a szívemről, hogy megvan az első 3 pontos meccsünk, (még a könnyen demoralizáló Tottenham, Manchester City, Liverpool sorozat előtt) azt is megállapítottam, hogy a fiúk kb. ugyanolyan szinten játszottak mint mondjuk az Aston Villa, a Hull, vagy a Stoke elleni meccsükön. Egyszerűen most támadásban egyszer, védekezésben pedig tulajdonképpen mindig kijött a lépés, és így nyertünk. A játék képe azonban semmit sem javult.elég vegyes érzéseim vannak a tegnapi győzelmünkkel kapcsolatban. Annak ellenére, hogy természetesen hatalmas kő esett le a szívemről, hogy megvan az első 3 pontos meccsünk, (még a könnyen demoralizáló Tottenham, Manchester City, Liverpool sorozat előtt) azt is megállapítottam, hogy a fiúk kb. ugyanolyan szinten játszottak mint mondjuk az Aston Villa, a Hull, vagy a Stoke elleni meccsükön. Egyszerűen most támadásban egyszer, védekezésben pedig tulajdonképpen mindig kijött a lépés, és így nyertünk. A játék képe azonban semmit sem javult.

Az alábbi LINK-re kattintva megnézhettek egy hosszabb összefoglalót mindezek alátámasztásra. Persze az biztos, hogy ezzel a győzelemmel sok embernek (leginkább a győztes gólt szerző Gabriel Obertan-nak) hatalmasat lendülhet az önbizalma, ami leírhatatlanul fontos.

Pozitívumok:

- A közönség majdnem teljesen a csapat mellett volt, a szünetben hallható minimális kifütyülésen kívül nem volt komolyabb demonstrálás, legalábbis a közvetítés alatt nem láthattunk semmit, márpedig biztos megmutatták volna a képernyő előtt ülőknek.

- Steven Taylor jól pótolta Williamson-t a védelemben, és elöl is veszélyesebb volt annál, mint Mike szokott lenni. Vicces volt, amikor már nálunk volt az előny az egyik szabadrúgásnál már előre jelezte, hogy ő bizony nem megy fel, hogy biztosan meglegyenek hátul, inkább küldte feljebb valamelyik társát.

- Moussa Sissoko-t sikerült felpörgetni a meccsre, pedig ez általában csak a TOP csapatok ellen megy. Nos, most hajtott végig, nem hisztizett, nem veszítette el a kedvét.

- Cissé továbbra is aktív, és bár nem talált be, egyedüli csatárként jól helytállt. Amikor pedig bejött Perez és megoszlott a figyelem, még jobban élt. Az üres kapus helyzetéről annyit, hogy ha ott nekifut Schmeichel-nek, akkor 11-es és piros lap a kapusnak. A lelkesedése lenyomta a rutint, mindenáron tovább akart menni, csak hát elveszítette az egyensúlyát. A gyengének tűnő fejese pedig ha szélre megy védhetetlen gól, ugyanis pont befért volna. Nem véletlen, hogy Schmeichel hiába állt pont ott, a biztonság kedvéért inkább szögletre ütötte.

Cissé maga sem hitte el, hogy ki tudta hagyni üres kapura...

- Obertan valamit törleszt?! Tunyacsáp barátunk élősködése úgy néz ki véget ér, és pár jobban sikerült EL meccs után végre a bajnokságban is mutat valamit a pályán. Már a Stoke és a Swansea elleni is jól játszott, tegnap pedig végig magabiztos volt. De ami a legfontosabb beverte a győztes gólt. A következő meccsen ezzel bérelt helye van a jobb oldalon. Úgy néz ki Cabella-t (jogosan) kiszorította, így a friss igazolásunknak a "másik ajtón" kell bejönnie, azaz Gouffran kárára léphetne pályára. A 11-esünknek azonban az mindenképpen előnye, hogy védekezésben is rengeteget dolgozik, ami viszont Cabella-ról nem mondható el.

- Végül a fiatalok. A szintén nem veterán Dummett helyére beálló Haidara szerintem sokkal jobb lenne kezdőként. Összehasonlíthatatlanul gyorsabb mint a walesi, ráadásul amikor nála van a labda látszik, hogy még ki is sülhet valami a dologból. Dummett esetében csak egy rossz lövés, vagy egy még rosszabb beadás várható. A másik a Perez srác, aki először csak forgolódott össze vissza, mint... (na ide két nem túl konszolidált hasonlat ugrott be hirtelen) Szerintem a tenerife-i 1000 nézős Segunda Divison meccsek után még mindig fura neki 50 ezer ember előtt pályára lépnie. Megelőzték, letarolták, nem is értettem, hogy minek jött be, a Tioté-t egész jól helyettesítő Anita helyére. A végére viszont jól belejött és egy-egy mozdulatnál látszott, hogy van esze a játékhoz. Volt egy tökéletes lövőhelyzete, amit sajnos bepasszolt Cissé-nek, pedig igazán rászúrhatta volna.

Negatívumok

- A kijelző. Mint biztosan Ti is értesültetek róla már a St. James' Parkban is van óriás kivetítő, mégpedig a vendégszektor melletti falon. Számomra volt egy varázsa annak, ahogy kommunikálták eddig a kijelző hiányát. A stadionban, ahogy minden közvetítéskor látni, a szögletzászlóknál van négy digitális óra, aztán ennyi. Hogy miért? A Geordie-k válasza pofonegyszerű: Felesleges, hiszen mind az 52 ezer ember tudja, hogy éppen mennyi az állás. Nos most már van kijelző, amit (valószínűleg a szél miatt) balesetveszélyesnek ítéltek, így el is kellett halasztani egy órával a kezdést. Végül is az is lehet, hogy jól jött nekünk ez a kis plusz idő, de amikor a csúszásról olvastam egyből az ugrott be, hogy más sem hiányzik a csapatnak és a klubnak, mint egy szörnyű baleset.

- A bíró. A másik játékosokon kívül álló ok. Szerencsére nem lett belőle gond, de a spori igencsak elnézett egy kiállítást a Leicester-nél. A 18-as számú Moore előbb "narancssárga" lapos becsúszást követett el még az első félidőben, majd a másodikban kézzel beleütött egy beadásba a 16-os vonalánál. A bíró fütyült, megkaptuk a szabadrúgást. Az eset valószínűleg kívül volt, ezzel nincs is gond, viszont egyértelműen szándékos volt a kezezés (nem is véletlen, hogy Moore azonnal elkezdte fogni az arcát, és kicsit játszotta a sérültet.), azaz második sárgával ki kellett volna állítani a vendégek védőjét. Végül pedig a kicsit rám tört a frász, amikor a jelzett 3 percen túl még engedte a játékot, de végül csak megúsztuk.

- Játékoskritikák. Dummett gyenge és ötlettelen, Janmaat is halvány. A Colo-Willo-Taylor trióból az argentin rutinos, Mike nem vállal felesleges kockázatot, Steven pedig bátor és lelkes. A háromból kellene gyúrni egy embert, és két olyan kellene középre... Állítólag Lascelles-t januárban visszahívják a nottingham-i kölcsönből. Nem biztos, hogy egy ilyen fiatal és rutintalan sráctól kellene várni a megoldást. A többiek úgy ahogy rendben voltak, a szokásos hibáktól eltekintve.

Alan Pardew pedig (aki a gól után Steve Stone-nal nyomott egy pankrációt) megint megmenekült, és könnyen lehet, hogy jövőre is ő lesz a manager. Hogy mi kell ehhez? Hozni az elvárató pontmennyiséget idén, esetleg egy-két bravúr eredménnyel túlszárnyalni azt. Nézzük a műsort az nufc.com-ról kölcsönvett grafika segítségével.

A fenti program első három meccse enélkül a tegnapi győzelem nélkül Pardew hattyúdala lehetett volna. Sajnos egy kupa kiesés mellett a két bajnokin 0 és 1 pont között van valahol a realitás. Utána viszont van négy könnyebb mérkőzés, ahol igaz ugyan, hogy csak a QPR elleni lesz otthon, de ellenük és a Burnley ellen kötelező a győzelem, míg a másik kettő elleni találkozó a "háromesélyes meccsek" kategória. Ezeken a meccseken 7 pont körül van a realitás, amennyit ha megszerzünk, akkor viszonylag nyugodtan vághatunk neki a Boxing Day okozta karácsonyi őrületnek.

Bizony ám, a január elsején esedékes Burnley elleni találkozó előtt a fenti sorozat vár ránk decemberben. Amellett persze, hogy minden meccs elején reménykedem a győzelemben, idén év végén ezalatt az öt meccs alatt 4-6 pont a realitás sajnos, ezzel vagy e fölött bármivel azonnal kiegyeznék.

Remélhetőleg a fiúk kiünnepelték magukat, mindenkiről lekerült nyomás, és a jövőhéten kitalálnak valamit a nálunk erősebb, de mégis sebezhető Tottenham ellen.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik