Tottenham 1 : 2 Newcastle - "Ez az, amit a szurkolóink látni akarnak!" (Video link)

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.10.27. 09:10
Címkék
Tegnap az esélytelenek nyugalmával ültem le megnézni a Spurs elleni bajnokinkat. Jó-jó, az előző fordulóban sikerült nyerni a Leicester ellen...

Tegnap az esélytelenek nyugalmával ültem le megnézni a Spurs elleni bajnokinkat. Jó-jó, az előző fordulóban sikerült nyerni a Leicester ellen, és ez a Tottenham sem az igazi. Viszont mégis csak magasabban jegyzett csapat, akik egy önbizalom növelő EL találkozó után most is a három pont megszerzését tűzték ki - valljuk be, reális - célul.

Az első félidő papírforma eredménye, és mutatott játéka után aztán valami nagyon megváltozott. A Tottenham hatalmas hibákat követett el, és ugyan mi nem játszottunk valami fényesen, mégis profi módon lecsaptunk a lehetőségre. Egy kattintással IDE elérhető a mérkőzés összefoglalója, valamint statisztikák a találkozóról.

Ehhez nem sok mindent kell, lehet hozzáfűzni, de azért néhány szó talán elfér ide. A balra található kis képre kattintva láthatjátok az összeállítást, amely még a meccs előtti utolsó órákban is változott.

Mike Williamson és Cheick Tioté kiválása után kiderült, hogy a kerettel ugyan Londonba utazó Papiss Demba Cissé mégsem léphet pályára. A szenegáli csatár a tavaszi térdsérülése után ismét fájdalmakra panaszkodott, és nyilvánvalóan nem volt szabad megkockáztatni, hogy megint komolyan megsérüljön. Riviere hiánya miatt tehát Armstrong és Ferreyra a kispadon, Ayozé Perez pedig a kezdőben találta magát. A 21 éves spanyol első alkalommal járt így, eddig általában a hajrára szállt be, hogy a gyorsaságával zavart keltsen az ellenfél (elméletileg) fáradó védelmében. Ahogyan eddig, úgy most sem volt túl meggyőző. Gyorsnak gyors, de könnyedén leszerelték, mert a cselei és a passzai sem voltak túl pengék. A fejese viszont nagyon ott volt a szeren, ahogyan Sammy Ameobi 6 vagy 7 vagy 8 másodperccel a második félidő kezdete után szerzett gólja is, aminél dícséretet érdemel a keresztlabdát adó Jack Colback is.

Valami iszonyatos védelmi impotenciát mutatott be a Spurs az esetnél, de ugyanez elmondható a második gólra is, ahol annyira tolódtak a bal szélen kevergető Sissoko-Cabella kettősre, hogy Ayozé-ra a mezőny legkisebb embere, Danny Rose jutott fejelni. (Hasonlóan nagy hiba volt, mint amit a Newcastle védelem hozott össze Adebayor góljánál)

Egyébként meg Pardew most kimondottan jól cserélt. Sammy Ameobi jól váltotta az ezúttal hervatag Obertan-t, ahogyan a Anita-ra sem volt akkora szükség hátrányban, mint Cabella-ra. A kis francia a gólpasszán kívül is ügyes volt, de hozzá kell szoknia, hogy itt háromszor akkora faultot kell kapnia egy szabadrúgásért, mint a Ligue 1-ben. A végén is gyorsan és jól reagált Pardew, amikor Aaron Lennon beállására meghúzta az Ayoze - Haidara cserét, megerősítve a bal szélt. Eredetileg valószínűleg az intenzíven melegítő Ryan Taylor állt volna be, de szerencsére Pochettino előbb lépett, így még lehetett reagálni rá.

Íme egy kis részlet a manager, és az első játékrészben enerváltan játszó, a másodikban viszont szárnyakat kapó Sissoko nyilatkozataiból. Alan Pardew a következőket mondta:

"Mostanában a Geordie-k körében nem vagyok túl népszerű, de remélhetőleg már kicsit jobban elhiszik, hogy tudom, mit csinálok." "A játékosok megmutatták, hogy képesek harcolni a mezért. Ez az, amit a szurkolóink látni szeretnének! "

"Ez volt a 701. meccsem managerként. Kellemes érzés nekem és a csapatomnak ez a győzelem, mert sokat, és főleg azt tettünk érte, ami szerintünk fontos volt" Persze a munka nagyját a játékosok végzik el a pályán. A nap végén, te mindig olyan jó lehetsz csak, amilyen jók a játékosaid voltak"

"Bizalmat kaptunk, és a fiúk megmutatták, hogy harcolnak a mezért. Ez az, amit a szurkolók látni akarnak. Nagyon büszke vagyok a játékosokra. Mindent beleadtak. Volt egy-két nehéz pillanat a végén, de igazi csapatmunka volt, aminek meg lett az eredménye. "

Pardew fura, és kicsit nehezen értelmezhető nyilatkozata (próbáltam kicsit "magyarosítani") után pedig jöjjenek Moussa Sissoko szavai:

"A manager azt mondta, meg kell próbálnunk jobban játszani, mert az első félidőben nem voltunk elég jó." Nem volt dühös - nem kiabált -, de nem volt boldog sem. Tudta, hogy tudnánk jobban is játszani, ahogy mi is tudtuk."

Több labdát kellett szereznünk, több fejpátbajt nyernünk és bátrabban játszani, amikor nálunk van a labda. Ezt is tettük. Azonnal gólt szereztünk, ami jót tett az önbizalmunknak, aztán mentünk tovább a következő gólért, amit Ayoze meg is szerzett. "

"Tavaly nyertünk itt 1-0-ra, most pedig 2-1 lett a vége." Nagyon különböző volt a két meccs, mert ez most két más csapat. De véleményem szerint ez a győzelem jobb volt, mint a tavalyi. Azért is jó ez az eredmény, mert a szezon kezdete nehéz volt - túl sok meccset veszítettünk, vagy hoztuk csak döntetlenre.


"Nagyon együtt van a csapat. Nagyon keményen dolgozunk minden nap, és most már kezd látszani az eredménye. Nagyszerű csapategység van az öltözőben, és mindenki meg akarja nyerni a meccseket a Klubnak.¨

"Ma nagyon jól játszottunk, és ez egy jó győzelem a csapat, a klub, a szurkolók és mindenki számára."

Egyetértek francia barátunkkal, és azt is hozzáteszem, hogy rendkívüli jól alakultak a forduló további meccsei is, így négy helyet előre ugorva, jelenleg a 14. helyen áll a csapat. A mai QPR - Aston Villa meccsen egy vendég siker azt jelentené, hogy visszacsúszunk egy helyet, viszont a Rangers legyűrése biztosan nehéz feladat lesz Lambert-ék számára.

További érdekesség, hogy a West Ham elleni blama és a BL szereplés miatt is feszített tempóban játszó Manchester City-t valószínűleg a legkevésbé fogja érdekelni a szerda esti ellenünk lejátszandó Ligakupa mérkőzés, így a B-C csapat játéka várható. Természetesen a City esetében ez nem jelenti azt, hogy ne remek játékosok lépnének majd pályára, de az is biztosra vehető, hogy könnyebb dolgunk lesz, mintha az alapemberek lépnének pályára.

Pardew ezzel szemben bátran küldheti a legjobbjait pályára holnapután (persze a sérülések figyelembe vételével), hiszen ezzel a három ponttal kb. teljesítette a Spurs és a következő, Pool elleni meccsekre reálisan meghatározott elvárásokat. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy a következő bajnoki nem számít, de nem is kell görcsölni az eredmény miatt.

Nagyon fontos győzelem volt ez a tegnapi, ami túlmutat a 3 ponton, amit kaptunk érte. Megmutatta, hogy a Newcastle is képes mázlistaként nyerni, hogy bármelyik csapat lehet ugyanolyan peches, és hogy a szerencse mellett kellő magabiztossággal minimálisra csökkenthető bármilyen különbség a Premier League-ben.

Nem vagyunk még kint a gödörből. Viszont Leicester elleni győzelemmel megkapaszkodtunk a szélében, és a tegnapi nap után kicsit kikukucskáltunk a fénybe.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik