NFL: a Cleveland hazai pályán sokkolta a bajnok New Orleanst

Vágólapra másolva!
2010.10.24. 23:26
null
Fujita (balra) sackeli Breest - a Cleveland elkapta a bajnokcsapatot (Fotó: Reuters)
Címkék
A Cleveland Browns meglepetésre 30–17-re győzni tudott a címvédő New Orleans Saints otthonában az NFL 7. fordulójában.

A szezont kifejezetten gyengén kezdő Cleveland ki tudta használni a Saints-quarterback Drew Brees megingásait (4 interception, ebből kettőből touchdownt vittek, 3-szor sackelték), és hiába passzolt az újonc irányító Colt McCoy mindössze 74 yardot, ez is elég volt a sikerhez. A Saints egyszer sem vezetett a mérkőzésen.

Látványos, hullámzó és pontgazdag meccset hozott az Atlanta–Cincinnati összecsapás: hogy mást ne mondjunk, az utolsó három negyed alakulása 17–0, 0–22, 15–7... A hullámvasútból végül a Falcons jött ki győztesen a kiválóan játszó Roddy White (11 elkapás, 201 yard) vezérletével.

A Redskins igen jó védekezéssel, a remeklő DeAngelo Hall vezetésével (4 interception – NFL-rekordbeállítás –, ebből egy 92 yardos visszafutás touchdownra) verte meg a Bearst. Hall az első játékos, aki Deltha O'Neal 2001-es bravúrja óta négy passzt csípett el az ellenfél irányítójától egy meccsen.

A Titans legyőzte az Eaglest, brutális utolsó negyedének (27–3) köszönhetően, a hét közben még egy bárban balhézó Kenny Britt három touchdownnal segítette csapatát. A Chiefs második félidei jó játékával elintézte a Jacksonville-t, a Tampa Bay Bucs tíz másodperccel a vége előtt csikarta ki a győzelmet egy Josh Freeman-Cadillac Williams akció végén a St. Louis Rams ellen.

Először győzött a szezonban a Carolina, mely 23–20-ra verte meg a San Franciscót, vitatott körülmények között győzött a Pittsburgh Steelers. A hajrában a Steelers 22–20-as hátrányban volt, mikor harmadik kísérletet próbálhatott meg. Ben Roethlisberger elejtette a labdát, ahogy átvetődött a célzónába, a játékvezetők először touchdownt ítéltek. Videózás után a TD-t elvették, hozzátéve, hogy nincs bizonyíték arra, melyik csapat szerezte meg a labdát – így jöhetett még egyszer a Steelers és Jeff Reed 18 yardos mezőnygóllal döntött is.

A Baltimore Ravens megőrizte makulátlan hazai mérlegét, Billy Gundiff 38 yardos mezőnygóljával verte meg 37–34-re a lesajnált, de igen jól küzdő, még nyeretlen Buffalo Billst.

NFL, ALAPSZAKASZ
7. FORDULÓ  
Miami Dolphins–Pittsburgh Steelers  22–23
New Orleans Saints–Cleveland Browns  17–30
Kansas City Chiefs–Jacksonville Jaguars  42–20
Tennessee Titans–Philadelphia Eagles  37–19
Baltimore Ravens–Buffalo Bills  37–34 h. u.
Chicago Bears–Washington Redskins  14–17
Atlanta Falcons–Cincinnati Bengals  39–32
Carolina Panthers–San Francisco 49ers  23–20
Tampa Bay Buccaneers–St. Louis Rams  18–17
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik