Puritty a lélektani fegyver

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.03.07. 21:26
Címkék
Alig "pihentük ki Mike Tyson, illetve Roy Jones Junior előadását (igaz, Tyson Clifford Etienne elleni villámháborúján olyan sokat nem kellett merengeni), máris szorítóban láthatjuk a nehézsúly újabb meghatározó alakját. Szombaton a hannoveri Preussag Arenában Vladimir Klicsko (40-1, 37 K. O.-T. K. O.), a WBO (Bokszvilágszervezet) világbajnoka húz kesztyűt kihívója, a dél-afrikai Corrie Sanders (38-2, 28) ellen.
Sanders (balra) 102 kilóval mérlegelt, Vladimir Klicsko nyolc kilóval nehezebb
Sanders (balra) 102 kilóval mérlegelt, Vladimir Klicsko nyolc kilóval nehezebb
Sanders (balra) 102 kilóval mérlegelt, Vladimir Klicsko nyolc kilóval nehezebb
Sanders (balra) 102 kilóval mérlegelt, Vladimir Klicsko nyolc kilóval nehezebb
Sanders (balra) 102 kilóval mérlegelt, Vladimir Klicsko nyolc kilóval nehezebb
Sanders (balra) 102 kilóval mérlegelt, Vladimir Klicsko nyolc kilóval nehezebb
Az Universum Box-Promotion ukrán világbajnoka egy év után bunyózik ismét Németországban, az őt kedvelő európai hívek az elkövetkezőkben legfeljebb ilyen gyakorisággal láthatják majd ezen a kontinensen, hiszen az HBO-val kötött televíziós szerződése értelmében átlagosan minden harmadik meccsére kerülhet sor az Egyesült Államokon kívül. Persze, az amerikai társaság megadja a módját a mostani közvetítésnek is, hiszen vezető riporterét, Larry Merchantot küldte Hannoverbe, ráadásul először sugározza főműsoridőben (helyi idő szerint 21.45-kor) Vladimir Klicsko "külföldi” összecsapását. A találkozót megelőző, szintén nagyon kedvező időpontban pedig a talkshow-k, valóságshow-k helyett még egyszer leadja a múlt heti Jones–John Ruiz mérkőzést, mondván, az még mindig hordoz magában értéket.
Klicskót természetesen nem hagyta hidegen a hazatérés, illetve az HBO gesztusa – egy PR-nyilatkozat: "Nagyon boldog vagyok, hogy ismét az HBO-n szerepelhetek, az ottani nézők legalább láthatják, miként bokszolok a második hazámban.” –, de elsősorban az ellenféllel törődött a meccset megelőző sajtótájékoztatón. Sanders meg is érdemli a figyelmet, éveken keresztül ült a WBU (Bokszvilágunió) nehézsúlyú trónján, tiszteletet parancsoló az ütőereje (a kiütéses sikereiből tizennyolcat az első menetben könyvelhetett el), ráadásul vesztenivaló nélkül léphet ringbe, elvégre 37 évesen keveseknek adatik meg ekkora lehetőség.
"Semmiképpen sem becsülöm le az ellenfelemet. Olyan korban van, amelyben az ember mindenképpen ki akarja használni élete utolsó nagy lehetőségét. Szerintem Sanders ráhajt a gyors kiütésre, nekem az a feladatom, hogy ne adjak neki alkalmat erre. Tizenkét menetre készülök, de ha úgy adódik, szívesen meglepem magam és a nézőket egy kiütéssel” – nyilatkozta az övét hatodszor kockáztató ukrán óriás.
Abban biztosak lehetünk, hogy a dél-afrikai nem adja olcsón a bőrét, a felkészülés során például lélektani hadviselést folytatott Klicskóval szemben. Sanders ugyanis Ross Purittyvel kesztyűzött folyamatosan, aki mind ez ideig a profik közül egyedüliként le tudta győzni a jelenlegi világbajnokot. (Az amerikai 1998. december 5-én Kijevben technikai K. O.-val bizonyult jobbnak európai riválisánál.) Persze, többen próbálkoztak már ezzel a trükkel (elég csak Axel Schulzra gondolni, aki az 1999-es Eb-címmeccsük előtt kérte Puritty segítségét), ám eddig egyikük sem járt sikerrel…
Ha Sandersen múlik, akkor most megszakad ez a folyamat. "Mindent megteszek azért, hogy éljek a tálcán kínált eséllyel – jelentette ki jegyzett szervezetnél az első vb-címmérkőzését vívó dél-afrikai. – Vidám fickó vagyok, de most nem ismerek tréfát. Keményen készültem erre a mérkőzésre, harminchét évesen érettebbnek érzem magam, mint korábban bármikor. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, hogy Vladimir most már teljesen más bokszoló, mint amikor Puritty legyőzte. Igazán nagy harcos lett belőle.”
Tv: RTL Klub (23.35), ZDF (22.00, élő)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik