Balzsay villámgyors győzelme

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.04.16. 23:29
Címkék
A papírformának megfelelően Willie McDonald (13-31-1, 2 K. O.-T. K. O.) nem jelentett különösebb gondot Balzsay Károlynak (6-0, 5): a nagyközépsúlyú magyar reménység Magdeburgban hivatalosan a második menetben, valójában az első felvonás utáni szünetben verte meg amerikai riválisát technikai K. O.-val.
Balzsay ötödik gyors sikerét aratta
Balzsay ötödik gyors sikerét aratta
Balzsay ötödik gyors sikerét aratta
Balzsay ötödik gyors sikerét aratta
Balzsay ötödik gyors sikerét aratta
Balzsay ötödik gyors sikerét aratta

A Fritz Sdunek és a szorítósegéd-világbajnok honfitárs, Erdei Zsolt társaságában a ringbe vonuló Balzsay nem sokat vacakolt McDonalddel, és az amerikai rövid csapkodását követően egyértelműen magához ragadta az irányítást, és több tiszta ütéssel jelezte, riválisa jobb, ha elfelejti győzelmi reményeit. McDonald ugyan nem került padlóra, viszont a második menetre már nem is jött ki a sarkából.

"Azért jó lett volna legalább még egy menetet bokszolni - mondta a találkozó után Balzsay Károly. - Kemény feje volt az amerikainak, sehogyan sem akart lemenni, ettől függetlenül nagyon sima mérkőzés volt. Sdunek edző is elégedett volt, azt mondta, jól védekeztem, jól zártam le a teret McDonald elől, nem jöttem zavarba a csapkodó stílusától."

Elégedett volt Karesz produkciójával az újdonsült ringsegéd, a McDonaldet anno szintén két menet alatt megverő Madár is. "Az amatőrök között rengetegszer voltam már ringsegéd, a profiknál viszont most debütáltam - mondta Erdei, aki minden hiedelemmel ellentétben nem bokszol május hetedikén Braunschweigben, sőt, még a következő héten is Zinnowitz helyett Hamburgban tréningezik. - Azért voltam különösen elégedett, mert McDonald nem az első menetben adta fel, hanem a szünetben, így legalább dolgozhattam egy keveset, amiért természetesen be is nyújtom majd a számlát Karesznak. Már láttam, hogy fel akarja adni az ellenfél, de lelkesen fordítottam Fritz utasításait, adtam a vizet Karesznak, így legalább elmondhatom, én is hozzátettem valamit a sikerhez."

Balzsayra most három hét pihenő vár, utána pedig folytatódhat az eddig nagyon ígéretesen alakuló kaland, várhatóan egyre nehezedő ellenfelekkel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik