Gattin átrobogott a gyorsvonat

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.06.26. 22:13
Címkék
Talán csak a legendás Oscar De La Hoya verte meg annyira Arturo Gattit (39-7, 30 K. O.-T. K. O.), mint szombat este Atlantic Cityben Floyd Mayweather (34-0, 23). A korábban kiskönnyűsúlyban, majd könnyűsúlyban is a világ tetejére érő amerikai öklöző hat, hihetetlenül egyoldalú menetben módszeres verésben részesítette a kanadait, akit edzője, Buddy McGirt már nem engedett ki a hetedik felvonásra.
Floyd Mayweather, az övhalmozó
Floyd Mayweather, az övhalmozó
Floyd Mayweather, az övhalmozó
Floyd Mayweather, az övhalmozó
Floyd Mayweather, az övhalmozó
Floyd Mayweather, az övhalmozó
Mayweather megszerezte a WBC (Bokszvilágtanács) kisváltósúlyú világbajnoki övét, úgy, hogy a tizennegyedik vb-címmeccséből a nyolcadikat fejezte be a tervezett menetszám letelte előtt. És ha már fentebb De La Hoyával állítottuk párhuzamba: a Golden Boy ugyancsak kiskönnyűsúlyban nyerte meg első vb-trófeáját, hogy aztán egyedülálló módon, hat kategóriában lépjen trónra. Képességei alapján Mayweather is képes lehet erre.

A Gatti elleni mérkőzése például arra hasonlított, mint amikor egy tehervonat próbál versenyre kelni egy expresszel. Az amerikai az első perctől kezdve óriási elánnal bokszolt, a címvédő képtelen volt érdemben reagálni bármire is, igaz, az első padlózása furcsa körülmények között jött össze. Gatti azt hitte, a bíró megállítja a küzdelmet, ehelyett jött a Mayweather-pofon, majd a mateklecke. De nem ez volt a döntő…

A kihívó ugyanis a folytatásban sem lankadt, általában hármas kombinációkkal kínálta meg Gattit, aztán eltáncolt, és még csak közepes erősségű ütést sem szedett össze. Jellemző, hogy Gatti a hat menet alatt 245 ütést indított útjára, ezek közül 41 talált, miközben Mayweather 295 próbálkozásából 168 volt sikeres. Elképesztő különbség!

A második számú főmeccsen is trónfosztás volt, a kolumbiai Carlos Maussa (19-2, 16) ugyanis csúnya, szabálytalan mérkőzésen a hetedik menetben kiütötte a guyanai Vivian Harrist (25-2-1, 17), a WBA (Bokszvilágszövetség) kisváltósúlyú világbajnokát. Az este egyetlen címvédését a Puerto Ricó-i Iván Calderón (22-0, 5) produkálta, aki nem túl érdekfeszítő találkozón egyhangú pontozással győzte le a mexikói Gerardo Verdét (13-1, 10) a WBO (Bokszvilágszervezet) szalmasúlyú trónjáért zajló összecsapáson.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik