Generációk harca az övért

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.07.15. 22:55
Címkék
Azt nem állítjuk, hogy Dariusz Michalczewskihez, Roy Jones Juniorhoz vagy Kosztya Cjuhoz hasonlóan Bernard Hopkins (46-2-1, 32 K. O.-T. K. O.) is beleszalad egy váratlan (talán karrierzáró) vereségbe, de az biztos, hogy a közelmúltban nem találkozott olyan nehéz ellenféllel, mint szombaton fog Las Vegasban.
Hopkins 21. címvédése következik
Hopkins 21. címvédése következik
Hopkins 21. címvédése következik
Hopkins 21. címvédése következik
Hopkins 21. címvédése következik
Hopkins 21. címvédése következik
A középsúly amerikai egyed- uralkodójára, a világ egyetlen olyan bokszolójára, aki minden jelentős szervezet vb-övét birtokolja, ugyanis honfitársa, Jermain Taylor (23-0, 17) vár, aki talán tudásban nem mérhető például Oscar De La Hoyához, de amíg Hopkins a Golden Boyjal már az utóbbi pályafutásának hanyatló szakaszában találkozott, addig Taylor most van felszálló ágban.

A Sydneyben olimpiai bronzérmet szerző Taylornak ez lesz az első világbajnoki címmérkőzése, eddig csak regionális bajnoki övért lépett ringbe, mind a négy meccsén diadalmaskodott, kettőn a tervezett menetszám letelte előtt. Igazi értékmérőnek talán a William Joppy elleni meccsét lehet minősíteni, a volt világbajnokot elképesztő fölénnyel, minden lapon 13 ponttal verte meg, miközben Hopkinsnak előtte "csak" kilenccel, tízzel és tizeneggyel sikerült. Ami viszont figyelemre méltó: Taylor az eddigi 23 mecscsén még nem találkozott negatív mérlegű bokszolóval, és elnézve karrierje ívét, már nem is fog.

Ettől még nem ő az ütközet esélyese, hanem az 1993 májusa óta (akkor Roy Jones Junior győzte le pontozással) veretlen Hopkins, akinek ráadásul, rá jellemző módon, eszében sincs félvállról venni a csatát. "Igyekeztem odafigyelni mindenre, mert nem akarom utólag majd azt hallgatni, hogy nem voltam felkészülve Jermain Taylorra - mondta a 40 éves, riválisánál 14 esztendővel idősebb Hopkins. - Ha az ember hússzor megvédi a címét és 1993 óta veretlen, akkor azért már sok mindent hallott a sajtótájékoztatókon. Már hússzor hallottam edzőktől, menedzserektől, bokszolóktól, hogy igen, majd mi megállítjuk őt, de még senkinek sem sikerült. Jermainnek is tudomásul kell vennie, hogy ha megszólal a gong, akkor egyedül lesz a ringben, és másra nem számíthat."

Márpedig ilyenkor Hopkinsszal nehéz bírni. Ráadásul a nagy veteránt külön motiválhatja, hogy ha nyer, októberben talán összecsaphat legutóbbi legyőzőjével, Roy Jones Juniorral.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik