Balzsay nem erőltette a kiütéses győzelmet

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.09.21. 00:00
Címkék
Élete első, nyolc menetre tervezett mérkőzését azonnal végigbokszolta Balzsay Károly, aki a prágai gálán fölényes pontozással bizonyult jobbnak a fehérorosz Konsztantyin Macsankovnál.
Balzsay: ha Spotlight, akkor pontozásos siker
Balzsay: ha Spotlight, akkor pontozásos siker
Balzsay: ha Spotlight, akkor pontozásos siker
Balzsay: ha Spotlight, akkor pontozásos siker
Balzsay: ha Spotlight, akkor pontozásos siker
Balzsay: ha Spotlight, akkor pontozásos siker
A szervező Spotlight Promotion tájékoztatása szerint már hétfőig elfogyott nyolcezer jegy a prágai T-Mobile-arénába, és a többség inkább a rendezvény második felére időzítette érkezését - Balzsay Károlynak (9-0, 6 K. O.-T. K. O.) sem kellett a Németországból már gyakran ismert "szellemkulissza" előtt ringbe lépnie. (A gálán eredetileg Balog Vilmosnak is bokszolnia kellett volna, de őt végül egy román öklöző váltotta fel az Ante Bilic elleni összecsapáson.) Nagyközépsúlyú reménységünk - akit a szervezők német bokszolóként mutattak be… - talán úgy érezte, illene mutatni valamit a korán jövőknek, és némi tapogatózást követően neki is esett Konsztantyin Macsankovnak (8-9, 1).

Az első menetben inkább csak a jobb kezével terelgette és ütögette a fehéroroszt, a másodikban aztán villant néhány kombináció is, apró szépséghiba, hogy a befejezőnek szánt pofonok sehogyan sem akartak célba találni. A szokatlan stílusban küzdő fehérorosznak láthatóan túl nagy falat volt Balzsay, néhány egyes ütést leszámítva legfeljebb fogásokkal tudta zavarba hozni riválisát. Idővel aztán a magyar bunyós is rájött, üthet bármennyit és bármilyen pontossággal, ezen az estén Macsankovot úgysem tudja a padlóra küldeni, és erőtakarékos bokszra állt át. Megtehette, mert jobb volt a fehérorosznál, ráadásul meggyőző pontozásos sikerét így sem fenyegette semmiféle veszély.

Érdekesség, hogy Balzsay most bokszolt másodszor klubja, a Spotlight rendezvényén, és másodszor is csak pontozással nyert, míg az Universum által tető alá hozott gálákon a hét meccséből hatot idő előtt fejezett be. Legközelebb, október 22-én ismét az "anyacég", az Universum bokszestjén lesz fellépése Halle an der Saaléban.

Tv: az RTL Klub pénteken 22 órától felvételről sugározza Balzsay Károly kilencedik profi mérkőzését ---- E ---- B
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik