Kilépnének Las Vegas árnyékából

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2006.02.18. 00:00
Címkék
Március 25., Las Vegas, Jorge Barrios–Nagy János WBO-kiskönnyűsúlyú világbajnoki címmérkőzés.Nem túlzás azt állítani, hogy a Felix-Promotionnél hetek, de talán hónapok óta ez áll a célkeresztben. A szombati, tapolcai gála főszereplőinek jutott az a nem éppen hálás feladat, hogy bizonyítsák, a klub első számú bokszolója nélkül is versenyképes az istálló. A médiában, a közönség és a szakma szemében egyaránt.
Az egyiptomi Ahmed Musztafa másodszorra sem hozta az elôírt súlyt
Az egyiptomi Ahmed Musztafa másodszorra sem hozta az elôírt súlyt
Az egyiptomi Ahmed Musztafa másodszorra sem hozta az elôírt súlyt
Az egyiptomi Ahmed Musztafa másodszorra sem hozta az elôírt súlyt

PROFI GÁLA, TAPOLCA

A program. Férfiak. Kiskönnyűsúly: Mészáros András–Leondraliu (román) 6 menet; könnyűsúly: Bognár László–Glofák (szlovák) 6 m; váltósúly: Pintye Szabolcs–Zabó Gyula 4 m; nagyváltósúly (az EBA övéért): Kovács Attila–Musztafa (egyiptomi) 12 m; nagyközépsúly (az EBA övéért): Nagy József–Moreno (francia) 12 m; cirkálósúly: Rubin Olivér–Klimko (szlovák) 6 m. Nők. Légsúly: Miló Viktória–Pucskova (fehérorosz) 6 m
A nem jelölt nemzetiségű bokszolók magyarok.
A médiával aligha lesz gond, hiszen a TV2 ismét „odatette” magát az esemény promotálásában, a közönség előtt szintén nem lehet gond, legalábbis Rácz Félix menedzser-promoter szerint. Kell is a táblás ház, hiszen legutóbb, Győrben igencsak foghíjasak voltak a lelátók, úgy tűnt, arrafelé ez nem számít igazán eseménynek, szemben mondjuk Tapolcával, amelynek különösebb kötődése (helyi születésű bunyós, akár amatőr, akár profi klub) nincs az ökölvíváshoz.

„Úgy érzem, kellőképpen felvezettük az eseményt, és a sportcsarnok igazgatója állítja, akárcsak tavaly, az idén is telt ház lesz. Szerintem a Las Vegas-i rendezvény inkább a szakmai körök figyelmét köti le, bennük tudatosult, a nézők pedig minden jó bunyóra vevők” – mondta Rácz Félix.
Ugyanakkor azt nehéz tagadni, hogy „tartalékos” felállásban vág neki a rendezvénynek a Felix-Promotion, hiszen az eredeti tervek szerint Nagy Jánosnak és Csábi Bettinának is bokszolnia kellett volna Tapolcán, végül azonban egyik világbajnok sem lép a kötelek közé. Nagy esetében érthető, hogy az istálló igyekszik kerülni a kockázatot (esetleges vereséggel elúszna a kaszinóvárosi fellépés), Csábi számításait pedig betegség húzta keresztül.

Így húzónévnek maradt az EBA (Európai Bokszunió) két bajnoka, a nagyváltósúlyú Kovács Attila (16–1, 10 K. O.–T. K. O.) és a nagyközépsúlyú Nagy József. Az eredeti elképzelések szerint mindketten „tiszta” címmérkőzést vívtak volna, csakhogy Ahmed Musztafa (10–0, 8) úgy gondolta, már a ringbe lépés előtt okoz egy kis galibát a rendezőknek.

A Kovács ellenfelének jelölt egyiptomi háromkilós súlyfelesleggel jelent meg a mérlegelésen, a kétórás türelmi idő után is még mindig volt rajta egy kiló felesleg, így ő biztosan nem lehet az EBA bajnoka. Kovács a „Nem érdekes, így is bokszolhat, nem érdekel a súlya!” mondattal nyugtázta a történteket, Rácz Félix azért dühöngött is egy sort, de legalább a meccset nem kellett lemondani. Más kérdés, hogy Musztafa még győzelemmel sem viheti magával az övet, ugyanakkor Kovács győzelem esetén címvédő mérkőzésnek könyvelheti el a találkozót.

Tv: a TV2 20.10-től élőben közvetíti a tapolcai gálát
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik