Joe Calzaghe nyerte a Bernard Hopkins elleni szupermeccset

Vágólapra másolva!
2008.04.20. 13:35
Joe Calzaghe nyerte az Amerikában a Legendák Összecsapásaként beharangozott profi ökölvívó mérkőzést. A brit bunyós megosztott pontozással nyerte el a Ring magazin félnehézsúlyú, világbajnoki címét.
Joe Calzaghe nyerte a Legendák Összecsapását
Fotó: Reuters
Joe Calzaghe nyerte a Legendák Összecsapását
Joe Calzaghe nyerte a Legendák Összecsapását
Fotó: Reuters
Joe Calzaghe nyerte a Legendák Összecsapását

Joe Calzaghe megosztott pontozással nyerte meg az amerikai Bernard Hopkins elleni, az amerikai sajtóban csak a Legendák Összecsapásaként emlegetett mérkőzést, melyet a Ring magazin félnehézsúlyú, világbajnoki címéért vívtak.

A mérkőzés nem kezdődött jól a walesi öklöző számára, az első menetben Hopkins egy jobbegyenessel padlóra küldte ellenfelét, de Calzaghe folytatni tudta az összecsapást. Az amerikai a leütés után megpróbálta eldönteni a meccset, de a brit képes volt regenerálódni.

A találkozó második felére a gyakori fogások voltak a jellemzők, Calzaghe indított több támadást, de a legtöbb alkalommal dulakodásba fulladtak az akciók.

A mérkőzés bírái közül Adalaide Byrdnél 114–113-as eredménnyel Hopkins volt a jobb, de Chuck Giampa 116–111-el, míg Ted Gimza 115–112-vel Calzaghét találta jobbnak, így a brit nyerte a Legendák Összecsapását.

„Hogy őszinte legyek, nagyon nehéz összecsapás volt. Az első menetben megfogott azzal az ütéssel” – vallotta be a meccs után a győztes, Calzaghe.

„Bernard egy nagyszerű bunyós. Vigyáznom kellett a jobbkezes ütéseivel. Védekező szellemben bokszolt, ezért türelmesnek kellett lennem” – tette hozzá a walesi.

Joe Calzaghe ezzel a győzelemmel immár több mint 14 éve és ezalatt 45 meccse veretlen profi pályafutása során.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik