Boksz: zárolták adótartozás miatt Pacquiao számláit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.26. 16:02
A Fülöp-szigeteki hatóságok adótartozás miatt lefagyasztották Manny Pacquiao ökölvívó bankszámláit. A hét végén két vereség után ismét mérkőzést nyerő profi legenda azt mondta, anyagilag lebénult az eljárás következtében.

A sportoló 31 millió dollárnak (közel hétmilliárd forintnak) megfelelő összeggel tartozik hazája adóhatóságainak, ezt még pályafutása csúcsán, 2008-ban és 2009-ben halmozta fel, amikor az Egyesült Államokban bokszolt, és a tartozás többszörösét kereste.

Pacquiao azzal védekezett, hogy a keresetéből az Egyesült Államokban befizette az adót. „Ha akkor nem adózom, feketelistára kerülök, és nem engedik, hogy visszatérjek oda, és újra bokszoljak" – mondta Pacquiao.

Az adóhatóságok cáfolták, hogy az ökölvívó minden pénzét befagyasztottak volna, csupán kettő számlát tiltottak le, de azokon elhanyagolható (forintban mérve így is milliós) összeg volt.„Senki se mondja nekem, hogy Pacquiaónak csak 1.1 millió pezója van. Hogy hol a többi, nem tudjuk" – nyilatkozta az eljárás vezetője, hozzátéve, hogy csak egy nyomtatványt látott arról, hogy Pacquiao Amerikában adózott, de olyat bárki kiállíthat.

Pacquiao azt mondta, minden pénzét Fülöp-szigeteki bankokban tartja, s azzal, hogy lefagyasztották a számláit, fizetésképtelenné vált, így tartozik az edzőinek és az alkalmazottainak, valamint egymillió pezós kölcsönt kellett felvennie, hogy adakozni tudjon az országra nemrég lecsapó tájfun károsultjainak.

A Forbes szerint Pacquiao csak tavaly 34 millió dollárt keresett, amivel a világ 14. legmagasabb jövedelmű sportolója volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik