Canelo: Az egész világ bennünket, mexikói öklözőket figyel

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.05.06. 09:29
Canelo Álvarez (jobbra) pontozással győzte le Jaime Munguiát (Fotó: AFP)
Saúl Canelo Álvarez szerint legutóbbi győzelmét követően nem vitás, hogy ő a jelenlegi legjobb mexikói ököklvívó.

Szombat éjszaka 12 menetben, egyhangú pontozással védte meg WBA, WBO, WBC és IBF nagyközépsúlyú világbajnoki címeit Saúl Canelo Álvarez, a 33 éves mexikó bunyós ezúttal honfitársát, a találkozóra veretlenül érkező Jaime Munguiát múlta felül úgy, hogy a kihívó padlón is volt a 4. felvonásban.

„Türelmesen bokszoltam, kihasználtam az összes rutinomat. Munguia kiváló ellenfél volt, erős és okos, de 12 menetem volt, hogy megnyerjem a meccset, és ez sikerült is. Nagyon jól csináltam, és büszke vagyok erre. Munguai erős, de egy kicsit lassú, így minden ütését láttam. Ezért vagyok én a legjobb” – beszélt a Las Vegas-i összecsapást követően Canelo.

„Amikor visszavonulok, az eredményeim megmondják majd, milyen helyet foglalhatok el a mexikói bunyósok örökranglistáján. Tudom, hogy sok nagyszerű mexikói volt a múltban, de jelenleg én vagyok a legjobb” – folytatta a világbajnok.

„Most pihenek egyet és élvezni fogom a családommal töltött időt. Ha a pénz megfelelő, akkor majd újra bokszolok. Mindenkivel bunyóztam már, akivel kellett, és azt csinálok, amit csak akarok – szögezte le Canelo. – Ez a győzelem sokat jelent, örülök, hogy megadtam Munguiának ezt a lehetőséget, mert nagyszerű srác és nagyszerű bajnok. Remek karrierje lesz. Nagyon büszke vagyok arra, hogy az egész világ bennünket, mexikói öklözőket figyel.”

www.profiboksz.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik