Gyász: elhunyt a Ferencváros korábbi bokszolója, a tekvandós Márton ikrek nagypapája

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.08.14. 08:32
Elhunyt Kiss Zoltán (Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség/Facebook)
A Magyar Ökölvívó-szakszövetség a közösségi oldalán számolt be arról, hogy 71 éves korában kedden tragikus hirtelenséggel elhunyt Kiss Zoltán, a Ferencváros korábbi bokszolója, a Toto Box Promotion tulajdonosa, a párizsi olimpián tekvandóban aranyérmet nyerő Márton Viviana és a világbajnok Márton Luana nagypapája.


„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt Kiss »Toto« Zoltán, az FTC egykori ökölvívója, aki edzőként, menedzserként és klubtulajdonosként is szolgálta a honi bokszsportot. Az 1953-ban született sportember a MÖSZ HT egyik legrégebbi tagja volt. Emlékét nemcsak mi, hanem az általa szervezett számos nagyszerű rendezvény és a tanítványai által megszerzett bajnoki címek sokasága őrzi majd meg az utókornak” – olvasható a bejegyzésben.

A haláláról Dunai Ede író is értesült, ő az alábbiakat írta:

„Felfoghatatlan, tragikus hírt kaptam néhány perccel ezelőtt. Elhunyt Kiss »Toto« Zoltán, a Toto Box Promotion szíve-lelke. Totóval vasárnap beszéltem utoljára, nem véletlenül. Ő ugyanis a nagypapája a friss olimpiai bajnokunknak, Márton Vivianának. Gratuláltam ehhez a nagyszerű sikerhez, ő pedig annyit mondott, hogy most nincs nála boldogabb ember a világon. Hétfőn pedig sietett Vivi és ikertestvére, Luana elé a repülőtérre. Akkor megígérte, hogy még a héten bemutat az újdonsült aranyérmesnek. Ehhez képest ma pedig...”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik