Erdei Zsoltot, az amatőr és profi világbajnok ökölvívót aligha kell bemutatni bárkinek is. Most viszont egy teljesen új arcát mutatta meg, ugyanis a Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában a konyhai tudására voltunk kíváncsiak. Számításainkkal ellentétben nem kifejezetten sportos étellel érkezett…
„Nem egy diétás ételt hoztam, és nem olyat, amelyet a felkészülési, hanem inkább a bűnözési fázisban fogyaszt a sportoló. Én szeretem az olyan ételeket, amik jobban csúsznak, ezért esett a választásom a csülökpörköltre, ráadásul időnk is van mellette nyugodtan beszélgetni.”
A magyar ökölvívó-legenda nemcsak a főzési szokásairól, a családjáról és a karrierjéről beszélt, hanem arról is, ha visszamehetne az időben, táplálkozás szempontjából mit csinálna másképp.
„Én harminc éven keresztül voltam aktív, abból nagyjából húsz-huszonöt évig rosszul fogyasztottam. Nekem nem volt olyan ember, aki megmondja, hogyan kell táplálkoznom helyesen, erre a pályafutásom végén jöttem rá. Rengeteget számít az, hogy milyen minőségű táplálékot fogyaszt egy sportoló.”
Hogy milyen étrend változtatta meg Erdei Zsolt teljesítményét utolsó éveiben? Kiderül a Bajnokok reggelije című sorozatunk első epizódjából.