A Juve máris szökésben van

MISUR TAMÁSMISUR TAMÁS
Vágólapra másolva!
2005.09.19. 00:00
Címkék
Olaszországban a bajnokesélyes nagycsapatok közül három forduló után már csak a Juventus százszázalékos: a zebramezesek vasárnap az Ascolit intézték el, míg a Milan meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett Genovában a Sampdoriától. A többi eredmény közül kiemelkedik a Fiorentina 4-2-es diadala az Udinese ellen, valamint a tény, hogy három csapat, a Reggina, a Treviso és az Empoli még pontot sem szerzett.
A Sampdoria játékosai együtt ünnepelték a szurkolókkal a Milan elleni sikert, illetve a csapat idénybeli második diadalát
A Sampdoria játékosai együtt ünnepelték a szurkolókkal a Milan elleni sikert, illetve a csapat idénybeli második diadalát
A Sampdoria játékosai együtt ünnepelték a szurkolókkal a Milan elleni sikert, illetve a csapat idénybeli második diadalát
A Sampdoria játékosai együtt ünnepelték a szurkolókkal a Milan elleni sikert, illetve a csapat idénybeli második diadalát
A Sampdoria játékosai együtt ünnepelték a szurkolókkal a Milan elleni sikert, illetve a csapat idénybeli második diadalát
A Sampdoria játékosai együtt ünnepelték a szurkolókkal a Milan elleni sikert, illetve a csapat idénybeli második diadalát

Időrendben haladva vissza kell még térnünk a szombat estére, amikor az Inter 3-0-ra megverte a Leccét. Roberto Mancini, az Inter edzője így értékelt: "Nagyon fontos volt a győzelem a múlt heti palermói botlás után, ezért is örültem annak, hogy a vezetés megszerzését követően támadásban maradtunk, és a második találattal gyorsan elvettük a vendégek kedvét. Adriano most nem szerzett gólt, de nem baj: nem mindig lehet eredményes, és akkor is tud jól játszani, ha nem talál be az ellenfél kapujába, ahogy most is tette. Mi is versenyben vagyunk a bajnoki címért."

Vasárnap délután a genovai Stadio Marassi került az érdeklődés középpontjába, ahol a Milan volt a Sampdoria vendége. A piros-feketék a Dida - Cafú, Stam, Maldini, Kaladze - Gattuso, Pirlo, Seedorf - Kaká - Sevcsenko, Gilardino tizenegygyel kezdtek, és az eseménytelen első negyedóra után meseszép góllal szereztek vezetést: Pirlo, Sevcsenko, Gilardino volt a labda útja, a Parmától érkezett csatár pedig megszerezte első gólját új együttesében. A Milan ezt követően is támadásban maradt, újabb helyzeteket dolgozott ki, ezért a Samp egyenlítése meglehetősen váratlanul érkezett: Tonetto beadása után Castellini csúsztatta meg a labdát, amely a lécről visszapattant, majd Bonazzoli bevágta a jobb sarokba.

Távirati stílusban a többi mérkőzésről

• Rómában a Di Canio által mesterien vezényelt Lazio könnyedén kétgólos vezetést szerzett a Treviso ellen, aztán Pinga szabadrúgása felhozta az újoncot, és a hajrában bizony a játékvezető segítségére (egy nem létező 11-esre és a tiltakozó Handanovics kapus kiállítására) is szükség volt ahhoz, hogy a fővárosi gárda nyugodtan zárja az összecsapást.
• Sienában a Palermo - amely sorozatban harmadszor is ugyanazzal a tíz mezőnyjátékossal kezdte a bajnokiját - gyorsan vezetést szerzett, erre a hazaiak egy meseszép góllal még válaszoltak, de Makinwa találatára már nem érkezett felelet, pedig a toszkán együttes mindent megpróbált.
• Reggio Calabriában a tartalékos Reggina a csapatkapitány Cozza góljával vezetést szerzett, de a Chievo erre a találatra hárommal válaszolt, így megérdemelten nyerte meg a meccset, míg a hazaiak továbbra is pont nélkül állnak a táblázaton.
• Cagliariban a harmadik meccsén a harmadik edzőjét "fogyasztó" hazai csapat jobban játszott a Messinánál, de Espositóék kihagyták a helyzeteket - egy ízben pedig a játékvezető nem adott meg egy szabályosnak tűnő találatot.
A második félidőben a Samp Tonetto góljával gyorsan 2-1-es vezetésre tett szert, ám ekkor kevesen gondolták volna, hogy ez marad a végeredmény: Ancelotti csapata gyakorlatilag folyamatosan támadott, egyik lehetőséget a másik után dolgozta ki, de gólt nem tudott elérni, még úgy sem, hogy a hajrában Cafú helyére Vieri is beállt, és a hadrend már 3-3-4-re (!) módosult.

"Nem játszottunk rosszul, úgyhogy nem kell kétségbe esnünk - kezdte mondandóját Carlo Ancelotti. - A Samp mindkét gólja bedobás után született, amelyeknél nem figyeltünk eléggé. Bizakodó vagyok, mert a vereség ellenére erőszakosan és határozottan futballoztunk." A győztes tréner, Walter Novellino szavai: "Nagyszerű és megérdemelt győzelmet arattunk, majdnem tökéletesen játszottunk. Csak azt sajnálom, hogy az első gólt odaajándékoztuk a Milannak."

A listavezető Juventus Abbiati - Zebina, F. Cannavaro, R. Kovac, Zambrotta - Camoranesi, Emerson, Vieira, Nedved - Trezeguet, Del Piero összeállításban (azaz Ibrahimovic nélkül) kezdett az újonc Ascoli ellen, és bár 2-1-re nyert, a szurkolói egy pillanatig sem lehettek nyugodtak. A vendégek ismét igazolták, hogy nem volt véletlen a Milan elleni döntetlenjük, ezúttal is közel jutottak a pontszerzéshez.

Szavazás

Melyik csapat nyeri az olasz bajnokságot?

A sérüléséből visszatérő Alex Del Piero 11-esből és közvetlen szabadrúgásból volt eredményes - ennek köszönhetően már 176 Juve-gólnál tart pályafutása során -, és így értékelt: "Egy hónapja nem játszom, úgyhogy elégedett vagyok a mai teljesítményemmel. Nehéz meccs volt, nem futballoztunk olyan könnyedén, ahogy szoktunk."

A százszázalékos zebrákat a táblázat első helyére kormányzó Capello tréner szavai: "A mai mérkőzést Alexnek köszönhetően nyertük meg, de én egy ideje már mondogatom, hogy jó formában van. Ez az idény nagyon hosszú, mindenki játszhat majd eleget. Az Ascoli ellen az első félidőben mintha a pályán sem lettünk volna, aztán a szünet után feljavultunk, de akkor meg a gólok nem jöttek."

A vasárnap délután leggóldúsabb mecccsét Firenzében játszották, ahol az Udinese vendégszerepelt. A két kiváló gárda nagyszerű kilencven percet mutatott be, és a látottak alapján a lilák meg is érdemelték a sikert, ám a vendégek alighanem még napokig reklamálni fognak azért, mert 2-1-es hazai vezetésnél a játékvezető lökés miatt nem adta meg Iaquinta teljesen szabályos gólját. A meccs krónikájához tartozik, hogy a hajrában Cosmi, az Udinese edzője és Toni, a hazaiak gólzsákja csúnyán összeszólalkozott, és előbbit ki is állította a játékvezető.

Vasárnap este a Roma nem bírt a Livornóval, amely ugyan nem csatlakozott a hibátlanok táborához, de a veretlenségét azért megőrizte. A Roma viszont egymás után a második bajnokiján nem szerzett gólt.

A-liga - 3. forduló
Cagliari-Messina 1-1 (Suazo 40., ill. Donati 30.)
Fiorentina-Udinese 4-2 (Fiore 39., Toni 43. és 86., Donadel 79., ill. Muntari 28., Iaquinta 91. - 11-esből)
Internazionale-Lecce 3-0 (Martins 25., D. Sztankovics 29., Cruz 84.)
Juventus-Ascoli 2-1 (Del Piero 13. és 39. - az elsőt 11-esből, ill. Cariello 32.)
Lazio-Treviso 3-1 (Rocchi 20., Pandev 26., Oddo 87. - 11-esből, ill. Pinga 44.)
Livorno-Roma 0-0
Parma-Empoli 1-0 (Corradi 17.)
Reggina-Chievo 1-3 (Cozza 11., ill. Franceschini 19. és 64., Mandelli 77.)
Sampdoria-Milan 2-1 (Bonazzoli 38., Tonetto 57., ill. Gilardino 18.)
Siena-Palermo 1-2 (Locatelli 20., ill. Terlizzi 19., Makinwa 56.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik