„Hibáztam a vb-döntőben, amikor provokáltam Zinedine Zidane-t”

Vágólapra másolva!
2007.08.30. 22:53
Az olasz világbajnok hátvéd Marco Materazzi csütörtöki milánói könyvbemutatóján úgy nyilatkozott, megbánta, hogy a 2006-os németországi világbajnokság döntőjében megsértette a francia válogatott játékmesterét, Zinedine Zidane-t. A hátvéd elárulta hogyan hangzott az a mondata, amellyel sikerült úgy felbőszítenie franciák sztárját, hogy az mellkasba fejelte őt, majd a kiállítás sorsára jutott a végül a franciák vereségével végződő meccsen.
Zidane nem tudta türtőztetni magát, piros lap lett a vége
Zidane nem tudta türtőztetni magát, piros lap lett a vége
Zidane nem tudta türtőztetni magát, piros lap lett a vége
Zidane nem tudta türtőztetni magát, piros lap lett a vége

Tíz napja az olasz sajtó már tudni vélte, pontosan hogyan hangzott Marco Materazzi ominózus mondata, most a védő is megerősítette a korábbi híreszteléseket.

A Materazzi által felvázoltak alapján megkíséreljük rekonstruálni a vb-döntő 108. percében történteket:

Materazzi meghúzta Zidane mezét, mire a Juventus és a Real Madrid korábbi játékosa így reagált:

"Ha kell a mezem, a meccs után megkapod."

"Inkább a szajha nőveredét szeretném felhúzni." - replikált Materazzi.

Ez volt az a mondat, amivel az olasz futballistának sikerült úgy felhergelnie a franciák klasszisát, hogy az mellkason fejelte a hórihorgas védőt, amit a bíró kisvártatva piros lappal "honorált".

A tíz emberre fogyatkozó franciák kihúzták mérkőzésen a büntetőkig, de a meccsvégi tizenegyespárbajban - ahol Materazzi is értékesítette saját büntetőjét - már alulmaradtak.

"Hat buta szó, hibáztam, de Zidane is hibát követett el azzal, ahogyan erre reagált" - vallotta be őszintén Materazzi.

Materazzi új könyvének, az "Egy harcos élete" című alkotásnak a csütörtök esti bemutatóján hozta nyilvánosságra az ominózus kijelentést. Érdekesség, hogy a két olasz újságíróval közösen készített művet néhány nappal a szeptember 8-i Olaszország-Franciaország Eb-selejtező előtt mutatták be.

Ezzel nyilvánvalóan tovább folytatódik az olaszok és a franciák között az a szócsata, amely immár valóságos háborúvá fajult.

Ebben Raymond Domenech, a francia válogatott szövetségi kapitánya is főszerepet vállalt az olasz focit bíráló kijentéseivel, aminek nem is maradt el a visszhangja, az UEFA például egymeccses eltiltással "lepte meg" a trénert.

Materazzi egyébként kénytelen kihagyni a franciák elleni szeptember eleji rangadót, mivel a magyarok elleni 3-1-es vereség alkalmával súlyos sérülést szenvedett. Az Internek és az olasz válogatottnak is négy hónapra nélkülöznie kell szolgálatait.

ZIDANE VS. MATERAZZI - AZ EMLÉKEZETES MOZDULAT

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik