Pánikvétel vagy nagy dobás? - reakciók az Ibra-transzferre

Vágólapra másolva!
2010.08.29. 15:51
null
Sok kérdésre választ adhat: Mino Raiola, Ibrahimovic ügynöke riporterek gyűrűjében (Fotó: Action Images)
Ami biztos: Zlatan Ibrahimovic a 2010–2011-es szezonban már az AC Milan színeiben próbálja folytatni elképesztő sorozatát: a pályán a 2003–2004-es szezon óta minden alkalommal bajnokságot nyert. Hogy a Milannak tényleg kellett-e Ibrahimovic, és hogy milyen befolyással lesz a svéd klasszis a scudettóért folytatott versengésre – erről azért megoszlanak a vélemények. Van, aki úgy véli, pánikvásárlás zajlott le, van, aki szerint Ibra nagyot lendíthet a piros-feketéken.

A Barcelona jól már nem jön ki az üzletből, hisz a svédért odaadta annak idején Eto’ót, egy zsák pénzt, most meg alapos veszteséggel ad túl Ibrán – a centerért 46 millió eurót adtak (ebben nincs benne Eto’o ára), most pedig 24-et kapnak a szezon végén, amikor a Milan él opciós jogával. Hogy a Milan jól jön-e ki, azt majd a pályán nyújtott teljesítmény eldönti, mindenesetre a közelmúlt azt mutatja, hogy ahol Ibrahimovic, ott a bajnoki cím (már ha nem veszi el a FIGC…).

SZAVAZÁS

Ön szerint jó vétel lesz-e a Milannak Zlatan Ibrahimovic?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Egy ilyen középcsatárral a Milan felzárkózhat a bajnoki címért küzdőkhöz” – reagált az átigazolás hírére az AS Roma mestere, Claudio Ranieri, aki ezek szerint Ibrahimovic nélkül nem tartotta olyan veszélyesnek a Milant…

„Hogy átformálhatja-e Ibrahimovic a Milant? Nagynevű játékos, de egy labdarúgó csak akkor jelenthet valódi erősítést, ha olyan környezetbe kerül, amely motiválja és segíti. Még mindig az Inter skalpjára vadászik mindenki, de több csapat is jól erősített” – vélekedett Luigi Delneri, a Juventus edzője.

„Nem lep meg a döntése, ismerve őt, vártam valami ilyesmit. Több mondanivalóm nincs, a saját dolgunkkal kell törődnünk, nem pedig azzal, hogy a szomszédaink mit csinálnak” – mondta szűkszavúan Javier Zanetti, a városi rivális, címvédő Inter csapatkapitánya.

A Reuters hírügynökségnek elemző, sportgazdasággal foglalkozó Chris Brady professzor nem érti, hogy a Milannak mi szüksége volt Ibrahimovicra.

„Pánikvétel volt az átigazolási időszak legvégén. Úgy tűnik, hogy a Milan és Berlusconi kétségbeesetten igyekezett még valakit szerződtetni. Egyáltalán nem értem, mi szükség volt erre” – mondta.

Ibrahimovic piaci értékére jellemző, hogy eddig összesen 138.6 millió eurót költött rá az Ajax, Juventus, Inter, Barca, Milan kvintett (7.8 milliót pengetett ki a Malmőnek az Ajax, 16 milliót fizetett érte a Juve, 24.8-at az Inter, mindent beszámítva 66 milliót a Barca, és 24 millióban egyeztek meg az árról a Milannal). Ez persze dicséri ügynöke, Mino Raiola ténykedését is… Ibrahimovic lesz a futballtörténelem első játékosa, akit háromszor is 20 millió euró fölötti összegért adnak el.

„Hogy a Pato, Ronaldinho, Ibrahimovic támadótrió a legerősebb-e Európában? Azt hiszem, igen” – mosolygott a Milan edzője, Massimiliano Allegri, aki a Lecce elleni esti meccsen mutatkozik be a piros-feketék kispadján a Serie A-ban.
„Mellette ráadásul ott van még Borriello, Inzaghi és Huntelaar. Ez hat világklasszis támadó, akik kiegészítik egymást.”

A gond nem is a támadókkal van, hanem a kiszolgálással lehet, mert ez már az előző évadban sem volt mindig megfelelő a Milannál. Méghozzá a fent említettek közül azért minden támadó „elvárja”, hogy a lába alá dolgozzanak. Kérdés, hogy – még ha ilyen képességű, a Serie A-ban kiválóan szereplő játékosról van is szó – a Milannak pont csatárposzton volt-e a legnagyobb szüksége az erősítésre, hiszen balhátvéd poszton nem túl erősek a milánóiak, a középpálya kulcsemberei pedig megint nem lettek fiatalabbak, még akkor sem, ha Kevin-Prince Boateng hozhat dinamizmust a csapatrészbe.

Az Ibra-átigazolás alighanem erődemonstráció is a riválisok felé (ennyit a spórolásról…), plusz egyfajta gesztus is a szurkolóknak (igen, tudunk sztárt igazolni). Hogy megéri-e? Arra térjünk vissza a szezon végén…

TOPLIGA-PROGRAM, VASÁRNAP
PREMIER LEAGUE, 3. FORDULÓ
 
Bolton–Birmingham 14.30
Liverpool–West Bromwich 16.00
Sunderland–Manchester City 16.00
Aston Villa–Everton 16.00 
SERIE A, 1. FORDULÓ
 
Bari–Juventus 18.00 
AC Milan–Lecce 20.45 
Chievo–Catania 20.45
Fiorentina–Napoli  20.45 
Palermo–Cagliari  20.45 
Parma–Brescia  20.45 
Sampdoria–Lazio  20.45 
PRIMERA DIVISIÓN, 1. FORDULÓ
 
Deportivo–Zaragoza 17.00 
Espanyol–Getafe  17.00 
Osasuna–Almería  17.00 
Real Sociedad–Villarreal  17.00 
Racing Santander–Barcelona 19.00 
Mallorca–Real Madrid 21.00 
BUNDESLIGA, 2. FORDULÓ
 
Bayer Leverkusen–Mönchengladbach 15.30 
Stuttgart–Borussia Dortmund 17.30

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik