Ibrahimovic: Még két gólt szerezhettünk volna

Vágólapra másolva!
2010.11.15. 10:42
null
Lúcióék hiába küzdöttek, nem tudtak jól játszani a Milan ellen (Fotó: Action Images)
A Milan 1–0-ra megnyerte a városi rivális Inter elleni rangadót tegnap este, és a korábbi csapatának győztes gólt lövő Zlatan Ibrahimovic úgy véli, szerezhettek volna még vagy két gólt. Rafa Benítez, a fekete kékek vezetőedzője szerint a középpályán nem teljesített jól a csapata, míg Massimo Moratti klubelnök úgy véli, nem is játszott együttese.

Zlatan Ibrahimovic volt a milánói derbi főszereplője vasárnap este: győztes gólt szerzett tizenegyesből, amelyet ő harcolt ki. A Milan svéd támadója úgy véli, akár még két gólt is szerezhettek volna korábbi csapata, az Inter ellen.

„Nagyszerű győzelmet arattunk kiváló teljesítményünknek köszönhetően. Főleg a második félidőben játszottunk remekül emberhátrányban. A csapat nagyon keményen megdolgozott a sikerért. Megmondtuk a meccs előtt, hogy mindent megteszünk a győzelemért. Számos helyzetet alakítottunk ki az első húsz percben, még vagy két gólt szerezhettünk volna" – mondta Ibrahimovic, aki hozzátette, nem szándékosan rúgta meg Marco Materazzit, akit le kellett cserélni az eset után.

 MORATTI: NEHÉZ LESZ ÍGY FOLYTATNI

Massimo Moratti, az Inter elnöke is nyilatkozott az elveszített derbi után, és a vezető keményen kritizálta a csapatot.

 

„Semmi sem tetszett igazán ezen a meccsen, a csapat felépítése sem, ami gyenge volt. Nem tettünk eleget ahhoz, hogy megérdemeljük a győzelmet. Nehéz lesz így folytatni. Nem hiszem, hogy a Milan játéka miatt szenvedtünk, inkább úgy tűnik, hogy mi nem futballoztunk" – mondta Moratti.

„Nem szándékosan tettem. A labdát akartam megszerezni, de ő is ott volt, és mindketten a labdáért küzdöttünk. Bocsánatot kértem tőle. Ilyen esetek előfordulnak a labdarúgásban. Ez az eredmény nem meghatározó a bajnoki cím szempontjából. Tény, az Inter most hátrányban van, de még nagyok sok van hátra. Tovább kell dolgoznunk" – tette hozzá a csatár.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője is egyetértett Ibrahimoviccsal: a tréner is úgy véli, hogy csapata több gólt is szerezhetett volna a városi rivális ellen.

„Jó teljesítményt nyújtottunk, nagyszerűen kezdtük a meccset, nyomás alá helyeztük az Intert. Ezt fenntartottuk, amíg tizenegy emberrel voltunk a pályán, utána pedig jól védekeztünk, és megérdemelten nyertünk. Egy ideig úgy tűnt, hogy megszerezhetjük a második gólunkat is, de utána visszavettünk a tempóból, kicsit elfáradtunk. Kiváló volt a hozzáállása a csapatnak, jól játszottunk. Fontos sikert értünk el" – mondta Allegri, akit Ronaldinho mellőzéséről is megkérdeztek.

„Annak ellenére, hogy mi vagyunk a Milan, és sztárjátékosok szerepelnek a csapatban, nagyon keményen kell dolgozni és jó teljesítményt kell nyújtani a sikerekért. Voltak jó eredményeink a korábbi felállásban, de kicsit szenvedtünk a sok támadó játékos miatt. Most azonban egyensúlyban van a csapat" – jelentette ki a szakember.

Rafa Benítez, az Inter vezetőedzője szerint a büntetőből kapott korai gól miatt nem játszhatott úgy a csapat, ahogyan azt tervezte. A spanyol szakember szerint nem voltak elég labdabiztosak a középpályán.

„Nem hiszem, hogy a hozzáállásunkkal lett volna a probléma. Végig próbálkoztunk, a Milan pedig korán szerzett vezetést, azután pedig számos szabálytalansággal tartott minket vissza. Nehéz volt a kontrákra építő ellenféllel szemben. Amikor emberelőnybe kerültünk, nem voltunk elég türelmesek az utolsó passzoknál. Túl sok labdát veszítettünk el a középpályán, meg kell tanulnunk élni azzal, hogy nálunk van a labda" – mondta Benítez.

„A Milan irányította inkább a játékot az első félidőben, de a szünet után sokat támadtunk. Ha gyorsabban járatjuk a labdát, több helyünk lett volna. Nem volt helyünk, a Milan jól zárt. A büntető megváltoztatta a terveinket, mivel utána támadnunk kellett" – tette hozzá Benítez, aki szerint jó döntést hozott, hogy Marco Materazzit tette a kezdőcsapatba, annak ellenére, hogy a védő a tizenegyesnél hibázott. A szakember elmondta, nem tűnik súlyosnak az olasz játékos sérülése.

Benítez hozzátette, úgy véli, az Inter jól kezdte a bajnokságot, de a legutóbbi szezonhoz képest most Diego Milito nem tud olyan jó teljesítményt nyújtani, mivel nem egészséges. „A csapat Militótól, Eto'ótól és Wesley Sneijdertől várja az ötleteket, de ők jelenleg nincsenek olyan erőállapotban és formában, mint a legutóbbi szezonban."

IBRAHIMOVIC KORAI GÓLJA
 
ABATE ÉS PANDEV KAKASKODÁSA
 

 

EMLÉKEZTETŐ
SERIE A, 12. FORDULÓ
INTERNAZIONALE–MILAN 0–1 (0–1)
INTER: Castellazzi – Córdoba, Materazzi (Biabiany, 68.), Lúcio, Chivu – J. Zanetti, Sztankovics, Sneijder, Obi (Coutinho, 36.) – D. Milito (Pandev, a szünetben), Eto'o. Edző: Rafa Benítez
MILAN: Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta – Gattuso (Pirlo, a szünetben), Ambrosini, Seedorf (K. Boateng, 73.), Flamini – Robinho (Antonini, 62.), Ibrahimovic. Edző: Massimiliano Allegri
Gólszerző: Ibrahimovic (5. – 11-esből)
Kiállítva: Abate (60.)
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2010/12,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik