Tévez azt hitte, senki sem fut a Serie A-ban

Vágólapra másolva!
2013.10.03. 18:01
null
Most már Tévez (balra) is tudja, hogy milyen kemény az olasz futball (Fotó: Reuters)
Carlos Tévezt nagyon meglepte, hogy a Serie A milyen kemény bajnokság. A nyáron a Manchester City mezét a Juventuséra cserélő argentin labdarúgó nem foglalkozik azzal, hogy a korábban a klublegenda Alessandro Del Piero által viselt 10-es mez feszül rajta, mivel szerinte ez csak hátráltatná.

 

Általánosnak mondható vélemény a világ futballjában, hogy az angol Premier League a leghajtósabb, legnehezebb bajnokság, így az angol élvonalból érkező Tévez joggal hihette, hogy könnyebb dolga lesz Olaszországban. A Serie A-tól azonban korántsem azt kapta, amit várt.

„Elmondhatom magának, mit gondoltam az olasz labdarúgásról – nyilatkozta Tévez a Hurra Juventus Magazine-nak. – Azt hittem, hogy senki sem fut, a játék lassú és könnyű. Nos, erről szó sincs! Azt hiszem, ez a legnehezebb típusú futball, amelyet valaha játszottam. Az erőnlét és a taktika is nagyon nagy hangsúlyt kap. Pont az ellenkezőjét kaptam, mint amire számítottam.”

A 29 éves argentin csatár hazája bajnokságán kívül megfordult a brazil és az angol élvonalban is, így van összehasonlítási alapja. Helyzetét a Juventusnál tovább nehezíthetné, hogy a 10-es mezt kapta meg, amelyet Del Piero 2012-es távozása óta senki sem viselt a „zebráknál”. Ő azonban nem foglalkozik ezzel.

„Akarja tudni az igazságot? Nem gondolkozom ezeken a dolgokon. Nem érdekel, hogy a tízes mezt viselem a Juventusnál. Ezzel csak még nagyobb nyomás alá helyezném magam. Márpedig nyomás alatt az ember tud jól játszani, de rosszul is. Szerintem pedig ezek a körülmények inkább rontanák a teljesítményemet. Ezért játszom úgy, mint annak idején a Fuerte Apache-ban (a Buenos Aires-i negyed neve, ahol Tévez felnőtt – a szerk.). Úgy gondolom, ezért alakulnak jól a dolgaim. Nem merenghetek a történelmen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik