Az MU-tól távozó Varane a Serie A-újoncnál folytathatja, s további sztárok követhetik!

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2024.06.29. 12:51
Világbajnok védő az olasz újoncnál? (Fotó: Getty Images)
Az Európa-bajnokság „árnyékában” kevesebb szó esik a topligákról, s a már bőven zajló átigazolási időszakról, pedig vannak csapatok, amelyekről érdemes beszélni. Ilyen a Como 1907 is, amely újoncként sztárigazolásokkal kavarhatja fel az állóvizet a Serie A-ban. Most például úgy tűnik, a világbajnok Raphaël Varane szerződik a friss feljutóhoz.

 

Napokkal ezelőtt jelentette be a Roma és a Fiorentina korábbi csatárának, Andrea Belottinak érkezését a Serie A-újonc Como 1907, de máris újabb „nagy név” felé fordult a figyelme. Fabrizio Romano információi szerint az olasz élvonalba feljutott csapat a Manchester Unitedtól távozott, szabadon igazolható, világbajnok Raphaël Varane-t szemelte ki, s már meg is kezdte vele a tárgyalásokat. 

Utóbbiban a klub másodedzője (és egyben részvényese), a játékosként világ- és Európa-bajnok Cesc Fabregas is részt vesz, hiszen jó viszonyt ápol a 31 éves belső védővel. Nem kérdés, hatalmas fegyvertény lenne a Comótól, ha egy ilyen kaliberű játékost tudna szerződtetni, de itt még nem állna meg. 

Sajtóhírek szerint a BVB-től távozó, a BL-elődöntőben kétszer is a meccs legjobbjának választott Mats Hummels is a klub célkeresztjében van, több magasan jegyzett Serie A-játékos mellett. No, de honnan a pénz?

Talán még kevesen tudják, de a festői szépségű olasz városban székelő Como 1907 tulajdonosa Indonézia legtehetősebb családja, a projektet pedig olyan sztárok támogatják, mint a már említett Fabregas vagy Thierry Henry. 

Papíron a Como már most a Serie A egyik legtehetősebb klubja, de természetesen az FFP (pénzügyi fairplay) miatt nem tudnak hirtelen csatlakozni a legnagyobbak közé. Kérdés, szisztematikus építkezéssel összejön-e a közeljövőben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik