A tulajdonos újabb 200 milliójával és a BL-lel bátrabban tervezhet a Juventus

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.07.27. 10:27
A mester éppen csapatot épít (Cristiano Giuntoli, fotó: AFP)
Lehet óriási hőség a vén kontinensen, tombolhat a nyári szünet, kezdődhet az olimpia, nyújthat megannyi érdekességet és szórakozási lehetőséget a strandok és fesztiválok világa, mint rendesen, most is óriási figyelem övezi a futballvilág átigazolásait. Idén is nekilátunk, hogy rendet vágjunk a transzferek között – ahogyan az 2008 óta hagyomány, a Premier League után a Serie A-val folytatjuk a kört.

 

Pocsékul zárult a JUVENTUS 2022–2023-as idénye, 460 millió eurós, amúgy javuló bevételre ennél 146 millió euróval több kiadás jutott, és ugyan egy évvel előtte negyedmilliárd eurós (!) mínusszal zártak, de ez sovány vigasz. Még Cristiano Ronaldónak is tartoztak 19.5 millió euróval, ugyanakkor Paul Pogbának az évi 11 milliós bér helyett csak havi 2000 eurót kell fizetni 2026-ig a doppingügye és az eltiltása miatt. A bevételeknek egyre kevesebb részét viszik el a bérek, de az amortizációs „kiadások” a nagyösszegű vételek és a fejedelmi bérek miatt 150 millió euró fölöttiek – és beütött a krach: előbb az olasz ügyészség indított vizsgálatot a gyanús szerződések miatt, majd az UEFA a klublicenc- és pénzügyi fair play-szabályok megsértése miatt kizárta a klubot az európai kupákból. 

A tízmilliós bírság ehhez képest csak mellékbüntetés volt, ugyanakkor a Serie A-ban a hetedik helyről előreugrottak a dobogó alsó fokára, ez Bajnokok Ligáját ért. Nem mellékesen megnyerték az Olasz Kupát, 2021 után vihettek újra trófeát Torinóba. A klub adóssága 300 millió euró fölé kúszott, így tavaly a Nápolyból érkező sportigazgató, Cristiano Giuntoli a korábban kölcsönvett futballisták végleges, opciós megszerzése után gyakorlatilag csak négy játékost igazolt (Timothy Weah, Tiago Djaló, Carlos Alcaraz, Facundo González), ugyanakkor 23-an távoztak végleg vagy kölcsönbe; de a Manuel Locatelliért kifizetett 36.4, a Moise Keanért esedékes 30 és az Arkadiusz Milikért járó 7.3 millió euróval az átigazolást így is jelentős mínusszal zárták.

Forrás: Swiss Rumble

Az előző idénybeli költségvetés januárban 95 millió eurós mínuszban állt, ezt a tulajdonos Agnelli-család 200 millió eurós tőkeemeléssel, illetve kezességvállalási kötelezettséggel dúcolta alá, és kiderült, hogy az európai kupaszereplés elmaradása miatt csökkentek a szponzorpénzek is (a Jeepé 45 millió euróról 38 millió euróra, az Adidasé 52 millió euróról 46 millió euróra). A bajnokság második felében még 100 millió eurót tett hozzá a hiányhoz a klub a becsléseknek megfelelően, a La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a klubot tulajdonló Agnelli-cég, az Exor négy év alatt ezzel a 200 millió euróval összesen 900 millió eurót „tolt a klubba”.

Az előző idényben 100 millió euróval kevesebb bevétele volt a Juventusnak (ebből az európai kupaszereplés 60 milliót jelentett, az Európa-konferencialigából zárták ki őket), mint korábban, három év alatt összesen 540-560 milliós veszteséget hozott össze „Az Öreg Hölgy”. Pici könnyebbség a BL, a Calcio e Finanza szerint nem létezik, hogy ebből 80 millió eurónál kevesebb legyen a bevétel, rossz hír, hogy nincs még új mezszponzor, ugyanakkor a nullszaldót a 2026–2027-es idénytől várják.

De mire viszi addig a csapat?

A kispad a Massimiliano Allegri-éra után a 41 éves Thiago Mottáé lett, az egykori olasz válogatott középpályás a PSG ifijeinél tanulta a szakmát, a Genoával és a Speziával közepes eredményeket hozott, de a Bolognával remekelt, három ponttal maradtak le a Juvétől, és szintén a BL-be jutottak.

Motta annak idején védekező középpályás volt, nem is akármilyen, most két szűrő-középső középpályás volt az első két igazolása: Douglas Luiz a Premier League-ből, Khéphren Thuram a Ligue 1-ből emelkedett ki, remek igazolásnak számítanak! Michele Di Gregorio nem kellett pár éve az Internek, a Monzában elképesztően jó idényt zárt, őt 4.5 millióért kölcsönkérték, jövőre 14.3 millióért meg kell venni. Di Gregorio Gianluigi Buffon mögött a második legdrágább Juve-kapus lett, megelőzve, és egyébként is a kispadra szorítva Wojciech Szczesnyt. Kétmillió bónuszt kaphat még a Monza, illetve ebből is részesedik majd az Inter.

A következő érkező sokakat meglepett, a 23 éves bal oldali és középső védő Juan Cabal még a kolumbiai válogatottban sem játszott, de tavasszal jól ment neki a Hellas Veronában, ugyanakkor nagyon soknak tűnik az érte kiadott 12.8 millió euró, plusz a kétmilliós bónusz. Az árát egyébként a másik kérő, az Inter verte fel. Cabal évi bruttó 2 milliót fog keresni, az olasz sajtó szerint ő lesz Motta új Riccardo Calafiorija, sőt a mester Douglas Luizt is beveti majd a védelem közepén „az ellenféltől függően”. 

Luiz egyébként csavaros módon érkezett: vele költözött Torinóba barátnője, Alisha Lehmann, aki a Juve női csapatának új sztárja lesz, az Aston Villa pedig csak 25 millió eurót kapott érte, mert leigazolta a Juvétől a Samuel Iling-Junior, Enzo Barrenechea párost. 

Az angolok még 1.5 milliós bónuszban reménykedhetnek, az olaszok 5-6 millióban, a brazil futballista évi 5 milliós keres majd nettóban, ez 8 millió fölött van bruttóban. Thuram valamivel évi 4 millió euró alatt keres, érte 20+0.6 millió eurót kellett fizetni, plusz aláírási és ügynöki díjak. A megszerzése annyiba került, mintha hosszabbítottak volna Adrien Rabiot-val.

Azok kedvéért, akik szerint az ügynöki díjak nem jelentősek, jegyezzük meg: a Juve az előző két idényben, amikor a költségvetés folyamatosan mínuszos volt, összesen 74.4 millió eurót költött az ügynökre. Az Inter csak 55 milliót.

Az olasz klubok 2015 óta összesen 1.3 milliárd eurót fizettek a játékosügynököknek, átlagosan a költségvetésük 7 százalékát! Ennek a 21 százalékát a Juventus „pengette ki gálánsan”, Emre Can képviselői 16 milliót kaptak, C. Ronaldóé 11.5 milliót, Miralem Pjanicé 2.2 milliót, Leonardo Bonuccié beérte 200 ezerrel. 

A rekorder Mino Raiola 27 millió euróval, az a Manchester United által a Juventusnak fizetett 105 millió euróból jött le, Pogba és az ügynöke, illetve a tanácsadók (!) „a főkönyvekből kideríthetően” 9.5 millió eurót kaptak az aláírásért és az aláíráskor.

Alex Sandro és Adrien Rabiot szerződését sem hosszabbították meg, Moise Keant 37 millió euróért vették, 13 millióért adták el, és sokat elmond az olasz futballról, hogy minden idők 5. legtöbb pénzt megforgató futballistája lett, megelőzve Mario Balotellit. Áldhatja az eszét a Genoa, hogy 8 millióért elopciózhatta a belga bekket, Koni De Wintert, a brazil csatárt, Kaio Jorgét 7 millióért vették, nem sokkal többért adták most tovább.

Lesznek még távozók: Matias Souléért 26+4 millió eurót ad az AS Roma, és a következő vételár egy része is a torinóiaké lesz,  Dean Huijsenért 15+3 milliót utal a Bournemouth, plusz egyötödnyi „transzferszázalék”. 

A Bild szerint a Liverpool 70 milliót sem sajnálna Gleison Bremerért, az Olympique Marseille, a Chelsea, az al-Naszr, a Monza, a Napoli Szczesnyért, a Como, a Fenerbahce, a Leicester City és az Everton Arthur Melóért, az Empoli Gianluca Frabottáért, a Monza Mattia De Sciglióért, az Ajax, a Fiorentina, a Genoa, az Atalanta és az al-Sabab Daniele Ruganiért, a Hellas Verona Marley Akéért és Facundo Gonzálezért jelentkezett be.

A nemsokára 32 esztendős, nem túl jó formában lévő Filip Kosztics visszatérhet Frankfurtba, de az Atlético Madrid, a Crystal Palace, a Napoli, a Bournemouth, a Galatasaray és a Fenerbahce is megkereste az ügynökét. A nemrégiben hosszabbító Fabio Mirettit a Comóval boronálja össze az olasz szaksajtó, a védő Facundo González másik két kérője az Udinese és a Braga, a háromszoros válogatott bekkért, Federico Gattiért 25-30 millió eurót sem sajnálna a Newcastle United .

Federico Chiesát nyíltan árulják, az összes topligában felmerült már a neve, a legnevesebb kérői a Bayern München, a Chelsea (onnan Armando Broja jöhetne), az Inter, a Napoli, a (legfrissebb érdeklődő) Tottenham és az érte Stephan El Shaarawyt is odaadó AS Roma. Hans Nicolussi-Cavigliáért tízmilliót kérnek a Hellas Veronától és a Leccétől, míg Manuel Locatelli Marseille-ben vagy Firenzében köthet ki. Az amerikai középpályás, Weston McKennie egyre többet ér, a Tottenhammel, az Inter Miamival és a Fenerbahcével hozták hírbe legutóbb.

Arkadiusz Milik 75 meccsen 17 gólt lőtt a Juvében, a Fiorentina, a Bologna, a Genoa, az Everton, a Brentford, a West Ham, a Besiktas, a Newcastle United és a Parma kereste meg ügyében a torinóiakat,  6-7 millióért vihető.

A kereseti lista éllovasa Dusan Vlahovics, aki jutalmak nélkül évi 22 millió eurót kap. 83.5 millióért vette meg őt a Juve, tízmilliót kapott az ügynök és a csatár olasz források szerint. A szerb az előző idényt 18 góllal zárta, a szerződése 2026-ig szól, a fizetése mellett az évi amortizációs költsége 19 millió euró, ez ugyebár a kiadási oldalon jelentkezik. Vlahovics messze a Serie A legjobban kereső játékosa! 

Forrás: Transfermarkt

Motta kedvenc 4–2–3–1-es felállásában a Juventus legértékesebb kezdője most ez, ki érkezhet még, aki azonnali erősítés?

A Calciomercato szerint Teun Koopmeiners és Cristiano Giuntoli egymás tenyérébe csapott az évi 4.5 millió eurós nettó fizetés fölött, de az Atalanta 60 millió eurót követel a felajánlott 45 millió helyett. Olcsóbb megoldás erre a posztra a veronai Tomás Suslov, páran bevonatók még a 12-15 milliós üzletbe, lásd fentebb; illetve a celtices Matt O’Riley.

Biztosan megszerzi a La Gazzetta szerint a Juventus Jean-Clair Todibót, az olaszok 5-10 milliós kölcsönben gondolkodtak, vételi kötelezettséggel, az eladó 35 milliót kért, bónuszokkal.

Cristiano Giuntoli találkozott Németországban Karim Adeyemi édesapjával, tehát több pletykánál ez a transzferhír, a Borussia Dortmundnak konkrét ajánlatot még nem tettek a talján szaksajtó szerint, de a németek az angol kérők miatt 50 millióról indulnak.

Jadon Sanchót nem sikerült elmozdítani Manchesterből, Chiesa alighanem távozik, vagy a nagy Motta-tisztelő Wenderson Galeno, vagy Francisco Conceicao érkezhet a helyére. Esetleg Pepe. Adeyemi és Galeno 30-30 millióért vihető, utóbbit kölcsönkérték, kötelező opcióval, Conceicao is hasonló módon válthat klubot. A jónevű nápolyi Radio Kiss Kiss szerint Giovanni Simeone és Giacomo Raspadori megszerzéséről sem tettek le Mottáék, mindkettejüket Giuntoli vette meg, amikor még Nápolyt szolgálta. Mateo Reteguiért 25 milliót kért a Genoa. 

Felmerült Domenico Berardi visszahozatala is, a futballista nemsokára harmincéves, az utolsó esélye a feljebb lépésre, és a Sassuolo biztosan tudna pár juvés fiatalt választani magának a vételár egy részeként.

Ugyanez igaz a genovai Albert Gudmundssonra is.

Meglepő kiszemelt a Gent karmestere, Bilal el-Hannusz és a mönchengladbachi szélső, Robin Hack (Florian Plettenberg-információ, miként az is, tízmillió lehet a vételár).

Joao Cancelo ugyan szeretne visszatérni a Barcelonához, de erre nagyon kevés az esély, és több olasz kérője is van.

De nem mindenki eladó: Kenan Yildiz mozdíthatóságára rákérdezett a Chelsea, de kosarat kapott, miként Danilo összes kérője.

 

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI
2024 NYARA

ATALANTA BERGAMO
ÉRKEZETT: Charles De Ketelaere (Milan, kölcsön után végleg, 22 000 000 euró), Ben Godfrey (Everton, 12 000 000 euró), Ibrahim Sulemana (Cagliari, 7 500 000)
Kölcsönből vissza: Nadir Zortea (Frosinone), Samuel Giovane (Ascoli), Brandon Soppy (Schalke), Giorgio Cittadini (Monza), Federico Zuccon (Cosenza), Nicolo Cambiaghi (Empoli), Pierluigi Gollini (Napoli), Caleb Okoli (Frosinone), Roberto Piccoli (Lecce), Viktor Kovalenko (Empoli)
Kölcsönbe: Nicolo Zaniolo (Galatasaray, 6 400 000 euró)
TÁVOZOTT: Duván Zapata (Torino, kölcsön után végleg, 5 600 000 euró), Ebrima Colley (Young Boys, kölcsön után végleg, 1 650 000), Giuseppe Di Serio (Spezia, kölcsön után végleg, 1 500 000), José Luis Palomino (szerződése lejárt), Nicolo Cambiaghi (Bologna, 10 000 000), Nadir Zortea (Cagliari, 5 000 000), Alekszej Mirancsuk (Atlanta United, 12 000 000)
Kölcsönbe: Giorgio Cittadini (Frosinone), Roberto Piccoli (Cagliari, 500 000), Michel Adopo (Cagliari), Pierluigi Gollini (Genoa)
Kölcsönből vissza: Emil Holm (Spezia)

FC BOLOGNA
ÉRKEZETT: Emil Holm (Spezia, 7 000 000 euró), Remo Freuler (Nottingham, kölcsön után végleg, 4 500 000 euró), Jens Odgaard (AZ, kölcsön után végleg, 4 000 000), Najim Bjar (Reims, 1 000 000), Juan Miranda (Betis, i.), Nicolo Cambiaghi (Atalanta, 10 000 000), Thijs Dallinga (Toulouse, 15 000 000), Martin Erlic (Sassuolo, 7 000 000)
Kölcsönből vissza: Antonio Raimondo (Ternana), Niklas Pyyhtiä (Ternana), Kevin Bonifazi (Frosinone), Sydney van Hooijdonk (Norwich City)
TÁVOZOTT: Marko Arnautovic (Inter, kölcsön után végleg, 8 000 000), Luis Binks (Coventry, k. v., 2 000 000), Ebenezer Annan Novi Pazar, 350 000), Adama Soumaoro (szerződése lejárt), Joshua Zirkzee (Manchester United, 42 500 000), Riccardo Calafiori (Arsenal, 45 000 000)
Kölcsönből vissza: Alexis Saelemaekers (Milan), Victor Kristiansen (Leicester City)

CAGLIARI
ÉRKEZETT: Sebastiano Luperto (Empoli, 3 500 000), Kingstone Mutandwa (Cagliari U19), Nadir Zortea (Atalanta, 5 000 000), Alen Sherri (Egnatia, 300 000)
Kölcsönbe: Roberto Piccoli (Atalanta, 500 000), Michel Adopo (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Davide Veroli (Catanzaro), Razvan Marin (Empoli), Giorgio Altare (Venezia), Gastón Pereiro (Ternana)
TÁVOZOTT: Alberto Dossena (Como, 8 000 000), Giorgio Altare (Venezia, 1 000 000), Nahitan Nández (al-Kvadsziah, i.), Simone Aresti (szl.), Marco Mancosu (szl.), Ibrahim Sulemana (Atalanta, 7 500 000)
Kölcsönbe: Borisz Radunovics (Bari)
Kölcsönből vissza: Andrea Petagna (Monza), Eldor Somurodov (Roma), Gaetano Oristanio (Inter), Gianluca Gaetano (Napoli)

COMO 1907
ÉRKEZETT: Alberto Dossena (Cagliari, 8 000 000), Gabriel Strefezza (Lecce, kölcsön után végleg, 5 000 000), Andrea Belotti (Roma, 4 500 000), Ben Lhassine Kone (Torino, 1 500 000), Matthias Braunöder (Austria Wien, kölcsön után végleg, 1 500 000), Peter Kovacik (Podbrezova), Marco Curto (Südtirol, kölcsön után végleg), Mattia Felici (Feralpisalo, 2 000 000), Pepe Reina (Villarreal, ingyen), Alberto Moreno (Villarreal, i.), Yannik Engelhardt (Fortuna Düsseldorf, 8 000 000), Emil Audero (Sampdoria, 6 000 000), Raphaël Varane (Manchester United, i.)
Kölcsönbe: Luca Mazzitelli (Frosinone)
Kölcsönből vissza: Alberto Cerri (Empoli)
TÁVOZOTT: Cas Odenthal (Sassuolo, 1 200 000), Adrian Semper (Pisa, 2 500 000)
Kölcsönbe: Jean-Pierre Nsame (Legia Warszawa), Marco Curto (Cesena), Alessandro Bellemo (Sampdoria), Nikolas Ioannou (Sampdoria)

FC EMPOLI
ÉRKEZETT: 
Kölcsönbe: Sebastiano Esposito (Inter), Mattia Viti (Nice), Lorenzo Colombo (Milan)
Kölcsönből vissza: Petar Stojanovic (Sampdoria), Gabriele Guarino (Modena), Liam Henderson (Palermo)
TÁVOZOTT: Sebastiano Luperto (Cagliari, 3 500 000), Etrit Berisha (szl.), M'Baye Niang (szl.), Mattia Destro (szl.), Lorenzo Tonelli (szl.)
Kölcsönből vissza: Simone Bastoni (Spezia), Elia Caprile (Napoli), Alberto Cerri (Como), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Szymon Zurkowski (Spezia), Matteo Cancellieri (Lazio), Nicolo Cambiaghi (Atalanta), Razvan Marin (Cagliari), Jusszef Maleh (Lecce), Viktor Kovalenko (Atalanta)

FIORENTINA
ÉRKEZETT: Marin Pongracic (Lecce, 15 000 000)
Kölcsönbe: Andrea Colpani (Monza, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Abdelhamid Szabiri (al-Fajha), Lorenzo Amatucci (Ternana), Louis Munteanu (Farul), Alessandro Bianco (Reggiana), Niccolo Pierozzi (Salernitana), Filippo Distefano (Ternana), Josip Brekalo (Hajduk Split), Szofjan Amrabat (Manchester United)
TÁVOZOTT: Alekszandr Kokorin (Aris Limassol, k. v., i.), Alfred Duncan (Venezia, i.), Giacomo Bonaventura (szl.), Gaetano Castrovilli (Lazio, i.), Nikola Milenkovics (Nottingham Forest, 14 000 000), Niccolo Pierozzi (Palermo, 1 000 000), Louis Munteanu (CFR, 2 300 000)
Kölcsönbe: Lorenzo Amatucci (Salernitana), Filippo Distefano (Frosinone)
Kölcsönből vissza: Maxime López (Sassuolo), Davide Faraoni (Hellas Verona), Andrea Belotti (Roma), Arthur Melo (Juventus)

GENOA FC 
ÉRKEZETT: Vitinha (Marseille, k. v., 16 000 000), Koni De Winter (Juventus, k. v., 8 000 000), Morten Thorsby (Union Berlin, k. v., 4 000 000), Emil Bohinen (Salernitana, k. v., 2 000 000)
Kölcsönbe: Alessandro Zanoli (Napoli), Pierluigi Gollini (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Alessandro Marcandalli (Reggiana), George Puscas (Bari), Mattia Aramu (Bari), Kelvin Yeboah (Standard Liege), Silvan Hefti (Montpellier), Filip Jagiello (Spezia), Filippo Melegoni (Reggiana), Massimo Coda (Cremonese), Güven Yalcin (Karagümrük)
TÁVOZOTT: Francesco Cassata (Spezia, 590 000), Kevin Strootman (szl.), Giorgio Cittadini (Monza), Djed Spence (Tottenham), Massimo Coda (Sampdoria, 500 000), Kelvin Yeboah (Minnesota United, 3 000 000)
Kölcsönbe: Mattia Aramu (Mantova)

HELLAS VERONA
ÉRKEZETT: Suat Serdar (Hertha, k. v., 4 500 000), Jackson Tchatchoua (Charleroi, 3 000 000), Daniel Mosquera (América Cali, 700 000), Christian Corradi (Vicenza, 500 000), Martin Frese (Nordsjaelland, i.), Dailon Rocha Livramento (MVV, 600 000), Charlys (Vitória U20, 100 000)
Kölcsönbe: Grigoris Kastanos (Salernitana)
Kölcsönből vissza: Kevin Lasagna (Karagümrük), Federico Ceccherini (Karagümrük), Daniele Ghilardi (Sampdoria), Davide Faraoni (Fiorentina), Yayah Kallon (Bari), Mert Cetin (Ankaragücü)
TÁVOZOTT: Tijjani Noslin (Lazio, 15 000 000), Kevin Rüegg (Basel, 440 000), Juan Cabal (Juventus, 12 800 000)
Kölcsönbe: Thomas Henry (Palermo, 280 000), Kevin Lasagna (Bari), Yayah Kallon (Salernitana)
Kölcsönből vissza: Michael Folorunsho (Napoli), Jackson Tchatchoua (Charleroi), Fabien Centonze (Nantes), Karol Swiderski (Charlotte), Federico Bonazzoli (Salernitana), Rúben Vinagre (Sporting CP)

INTERNAZIONALE
ÉRKEZETT: Davide Frattesi (Sassuolo, kölcsön után végleg, 29 000 000 euró), Carlos Augusto (Monza, k. v., 13 000 000), Marko Arnautovic (Bologna, k. v., 8 000 000), Piotr Zielinski (Napoli, i.), Mehdi Taremi (Porto, i.)
Kölcsönből vissza: Francesco Pio Esposito (Spezia), Joaquín Correa (Marseille), Zinho Vanheusden (Standard Liege), Mattia Zanotti (St. Gallen), Eddie Salcedo (Lecco), Valentín Carboni (Monza), Gaetano Oristanio (Cagliari), Lucien Agoumé (Sevilla), Martín Satriano (Brest), Sebastiano Esposito (Sampdoria), Andrei Radu (Bournemouth), Filip Sztankovics (Sampdoria)
TÁVOZOTT:  Davy Klaassen (szl.), Juan Cuadrado (szl.), Alexis Sánchez (szl.), Stefano Sensi (szl.), Gaetano Oristanio (Venezia, 4 000 000), Mattia Zanotti (Lugano, 2 500 000)
Kölcsönbe: Franco Carboni (River Plate, 500 000), Sebastiano Esposito (Empoli), Zinho Vanheusden (Mechelen), Ebenezer Akinsanmiro (Sampdoria)
Kölcsönből vissza: Emil Audero (Sampdoria)

JUVENTUS 
ÉRKEZETT: Douglas Luiz (Aston Villa, 51 500 000), Khéphren Thuram (Nice, 20 600 000), Juan Cabal (Hellas Verona, 12 800 000)
Kölcsönbe: Michele Di Gregorio (Monza, 4 500 000)
Kölcsönből vissza: Facundo González (Sampdoria), Kaio Jorge (Frosinone), Dean Huijsen (Roma), Matías Soulé (Frosinone), Gianluca Frabotta (Cosenza), Marley Aké (Yverdon), Arthur Melo (Fiorentina), Enzo Barrenechea (Frosinone)
TÁVOZOTT: Samuel Iling-Junior 20 England (Aston Villa, 14 000 000), Enzo Barrenechea (Aston Villa, 8 000 000), Koni De Winter (Genoa, k. v., 8 000 000), Kaio Jorge (Cruzeiro, 7 200 000), Adrien Rabiot (szl.), Alex Sandro (szl.), Dean Huijsen (Bournemouth, 15 200 000), Matías Soulé (Roma, 25 600 000)
Kölcsönből vissza: Carlos Alcaraz (Southampton)

LAZIO 
ÉRKEZETT: Tijjani Noslin (Hellas Verona, 15 000 000), Mattéo Guendouzi (Marseille, k. v., 13 000 000), Loum Tchaouna (Salernitana, 8 000 000), Gaetano Castrovilli (Fiorentina, i.)
Kölcsönbe: Fisayo Dele-Bashiru (Hatayspor), Nuno Tavares (Arsenal)
Kölcsönből vissza: Marcos Antonio (PAOK), Matteo Cancellieri (Empoli), Toma Basic (Salernitana), Jean-Daniel Akpa Akpro (Monza)
TÁVOZOTT: Luis Alberto (al-Duhail, 11 000 000), Luís Maximiano (Almería, k. v., 8 100 000), Raúl Moro (Valladolid, k. v., 2 000 000), Felipe Anderson (Palmeiras, i.), Kamada Daicsi (Crystal Palace, i.), Ciro Immobile (Besiktas, 3 000 000)
Kölcsönbe: Marcos Antonio (Sao Paulo)
Kölcsönből vissza: Luigi Sepe (Salernitana)

US LECCE
ÉRKEZETT: Kialonda Gaspar (Estrela Amadora, 2 000 000), Christian Früchtl (Austria Wien, 1 000 000), Tete Morente (Elche, i.), Balthazar Pierret (Quevilly, i.), Filip Marchwinski (Lech Pozan, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Thórir Jóhann Helgason (Eintracht Braunschweig), Pablo Rodríguez (Ascoli), Jusszef Maleh (Empoli)
TÁVOZOTT: Gabriel Strefezza (Como, k. v., 5 000 000), Lorenzo Venuti (Sampdoria), Alexis Blin (Palermo, 1 500 000), Marin Pongracic (Fiorentina, 15 000 000)
Kölcsönbe: Pablo Rodríguez (Santander)
Kölcsönből vissza: Ahmed Tuba (Basaksehir), Pontus Almqvist (FK Rosztov), Roberto Piccoli (Atalanta)

AC MILAN
ÉRKEZETT: Álex Jiménez (Real Madrid U19, 5 000 000), Álvaro Morata (Atlético Madrid, 13 000 000), Sztrahinja Pavlovics (RB Salzburg, 18 000 000)
Kölcsönből vissza: Marco Nasti (Bari), Luka Romero (Almería), Divock Origi (Nottingham), Alexis Saelemaekers (Bologna), Daniel Maldini (Monza), Marco Pellegrino (Salernitana), Marko Lazetics (Fortuna Sittard), Chaka Traore (Palermo), Fodé Ballo-Touré (Fulham), Lorenzo Colombo (Monza)
TÁVOZOTT: Charles De Ketelaere (Atalanta, k. v., 22 000 000), Rade Krunic (Fenerbahce, k. v., 3 500 000), Olivier Giroud (Los Angeles FC, i.), Mattia Caldara (Modena, i.), Simon Kjaer (szl.), Antonio Mirante (szl.), Jan-Carlo Simic (Anderlecht, 3 000 000), Daniel Maldini (Monza, i.)
Kölcsönbe: Marko Lazetics (Topolya), Devis Vásquez (Empoli), Luka Romero (Alavés), Lorenzo Colombo (Empoli)

AC MONZA
ÉRKEZETT: Georgiosz Kiriakopulosz (Sassuolo, k. v., 3 000 000), Omari Forson (Manchester United, i.), Daniel Maldini (Milan, i.)
Kölcsönből vissza: Andrea Petagna (Cagliari), Mattia Valoti (Pisa), Giorgio Cittadini (Genoa), Leonardo Mancuso (Palermo), Valentin Antov (Cremonese), Alessio Cragno (Sassuolo)
TÁVOZOTT: Carlos Augusto (Inter, k. v., 13 000 000), Matija Popovics (Napoli, i.), Papu Gómez (szl.), Leonardo Mancuso (Mantova, i.)
Kölcsönbe: Michele Di Gregorio (Juventus, 4 500 00), Andrea Colpani (Fiorentina, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Alessio Zerbin (Napoli), Giorgio Cittadini (Atalanta), Valentín Carboni (Inter), Daniel Maldini (Milan), Lorenzo Colombo (Milan), Jean-Daniel Akpa Akpro (Lazio)

NAPOLI
ÉRKEZETT: Matija Popovics (Monza, i.),  Rafa Marín (Real Madrid, 12 000 000), Leonardo Spinazzola (Roma, i.), Alessandro Buongiorno (Torino, 35 000 000)
Kölcsönből vissza: Elia Caprile (Empoli), Alessio Zerbin (Monza), Michael Folorunsho (Hellas Verona), Valid Cseddira (Frosinone), Alessandro Zanoli (Salernitana), Gianluca Gaetano (Cagliari), Giuseppe Ambrosino (Catanzaro)
TÁVOZOTT: Diego Demme (Hertha, i.), Piotr Zielinski (Inter, i.), Leo Östigard (Rennes, 7 000 000)
Kölcsönbe: Alessandro Zanoli (Genoa), Giuseppe Ambrosino (Frosinone), Jesper Lindström (Everton, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Leander Dendoncker (Aston Villa), Hamed Junior Traore (Bournemouth), Pierluigi Gollini (Atalanta)

PARMA 1913
ÉRKEZETT: Emanuele Valeri (Frosinone, i.), Szuzuki Zion (St. Truiden, 7 500 000)
Kölcsönből vissza: Elias Cobbaut (Mechelen)
TÁVOZOTT: Gennaro Tutino (Cosenza, k. v., 2 500 000), Stanko Juric (Valladolid, k. v., 1 500 000), Roberto Inglese (szl.), Cristian Ansaldi (szl.)

AS ROMA
ÉRKEZETT: Angelino (RB Leipzig, k. v., 5 200 000), Joao Costa (Roma U19), Niccolo Pisilli (Roma U19), Enzo Le Fée (Rennes, 23 000 000), Mathew Ryan (AZ, i.), Matías Soulé (Juventus, 25 600 000), Samuel Dahl (Djurgarden, 4 300 000), Artem Dovbik (Girona, 30 500 000)
Kölcsönből vissza: Eldor Shomurodov (Cagliari), Ebrima Darboe (Sampdoria), Andrea Belotti (Fiorentina), Marash Kumbulla (Sassuolo)
TÁVOZOTT: Andrea Belotti (Como, 4 500 000), Rui Patrício (szl.), Leonardo Spinazzola (Napoli, i.), Husszem Auar (al-Ittihad, 12 000 000)
Kölcsönbe: Riccardo Pagano (Catanzaro)
Kölcsönből vissza: Renato Sanches (PSG), Dean Huijsen (Juventus), Diego Llorente (Leeds United), Romelu Lukaku (Chelsea), Rasmus Kristensen (Leeds United), Szardar Azmun (Bayer Leverkusen)

FC TORINO
ÉRKEZETT: Duván Zapata (Atalanta, k. v., 5 600 000), Adam Maszina (Udinese, k. v., 1 000 000), Saúl Coco (Las Palmas, 7 500 000), Ché Adams (Southampton, i.)
Kölcsönből vissza: Nemanja Radonjics (Mallorca), Emirhan Ilkhan (Basaksehir), Yann Karamoh (Montpellier), Horváth Krisztofer (Kecskemét)
TÁVOZOTT: Ben Lhassine Kone (Como, 1 500 000), Koffi Djidji (szl.), Ricardo Rodríguez (szl.), Alessandro Buongiorno (Napoli, 35 000 000)
Kölcsönből vissza: David Okereke (Cremonese), Matteo Lovato (Salernitana), Uros Kabics (Crvena zvezda)

UDINESE
ÉRKEZETT: Lorenzo Lucca (Pisa, 8 000 000), Damián Pizarro (Colo-Colo, 3 500 000), Goncalo Esteves (Sporting CP B, i.), Iker Bravo (Leverkusen, 600 000), Jesper Karlström (Lech Poznan, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Filip Benkovic (Trabzonspor), Matheus Martins (Watford), Leonardo Buta (Gil Vicente), Domingos Quina (Vizela)
TÁVOZOTT: Walace (Cruzeiro, 8 000 000), Adam Maszina (Torino, k. v., 1 000 000), Roberto Pereyra (AEK Athén, i.), Matheus Martins (Botafogo, 10 000 000)
Kölcsönből vissza: Lorenzo Lucca (Pisa)

VENEZIA FC
ÉRKEZETT: Giorgio Altare (Cagliari, k. v., 1 000 000), Issa Doumbia (AlbinoLeffe, 1 000 000), Alfred Duncan (Fiorentina, i.), Richie Sagrado (Leuven, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Michaël Cuisance (Osnabrück)
TÁVOZOTT: Michaël Cuisance (Hertha, 300 000), Michael Svoboda (szl.), Marco Modolo (visszavonult), Gyenyisz Cserisev (szl.)

 Lezárva szombat reggel, vastaggal az előző hét átigazolásai.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik