Beindultak a római klubok: a Lazio három, a Roma egy transzfert jelentett be az elmúlt 24 órában

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.01. 16:43
Loum Tchaouna személyében új riválist kapott Ciro Immobile a Lazióban (Fotó: SS Lazio)
Az olasz élvonalbeli (Serie A) Lazio, illetve az AS Roma is elkezdte bejelenteni első nyári átigazolásait.

A közelmúltban Marco Baroni személyében új vezetőedzőt kinevező „sasok” két új érkezőről is beszámoltak, s elsőként a 24 éves holland szélső, Tijjani Noslin megszerzését jelentették be a Hellas Veronától. Az amszterdami születésű játékos januárban érkezett a holland élvonalbeli Fortuna Sittardtól a veronaiakhoz, s 17 bajnoki meccsen öt gól, illetve négy gólpassz volt a mérlege – a római klub a Transfermarkt adatai szerint 15 millió eurót csengetett ki a játékjogáért.

A Lazio másik szerzeménye az a Loum Tchaouna, aki felfelé lógott ki a mögöttünk hagyott idényben ligautolsóként kieső Salernitanából – 35 tétmeccsen hat gólt szerzett és négy gólpasszt jegyzett a mögöttünk hagyott évadban. A klub a Transfermarkt szerint nyolcmillió euró fejében szerezte meg őt a salernóiaktól.

Végül, de nem utolsósorban Cristóbal Munoz is az olasz főváros világoskék felére tette át a székhelyét. A 19 éves támadó középpályást az FC Barcelona utánpótlásából szerződtette a Lazio – Munoz klubváltása nem került pénzbe, mivel szerződése lejárt a katalán óriásklubbal.

Mindeközben a városi rivális Roma a hivatalos felületein jelentette be a 16 éves, spanyol utánpótlás-válogatott jobbhátvéd, Buba Sangaré érkezését a Levante utánpótlásából. A „farkasok” a Transfermarkt adatai alapján másfél millió eurót csengettek ki a mali származású játékosért, de egyelőre nem tudni, hogy Sangaré valóban szóhoz jut-e Daniele De Rossi csapatában, vagy a rómaiak korosztályos csapatában köt-e ki. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik