Pepe Reina az olasz élvonal újoncához igazolt

Vágólapra másolva!
2024.07.18. 15:15
A 41 éves Pepe Reina a nála négy évvel fiatalabb Cesc Fabregas vezette Comóhoz szerződött (Fotó: Getty Images)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba (Serie A) feljutó Como hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2025 júniusáig szóló szerződést kötött a legutóbb a spanyol Villarrealban játszó 41 éves Pepe Reinával.

Az olasz első osztályba a Balogh Botondot foglalkoztató Parma mögött másodikként, egyenes ágon feljutó Como a Serie A egyik legtehetősebb klubja, de a pénzügyi fair play szabályai miatt egyelőre nem tud pénztárcájához mérten költeni – az FFP szerint a költés a bevételhez van kötve –, ám már szerződtette Andrea Belottit az AS Romától, s több nagy névvel is összeboronálták.

A Cesc Fabregas irányította csapat most honlapján jelentette be, hogy 2025 júniusáig szóló szerződést kötött a legutóbb a Villarreal kötelékébe tartozó 41 éves kapussal, Pepe Reinával.

A korábban a Barcelonát, a Liverpoolt, a Napolit, a Bayern Münchent, az AC Milant, az Aston Villát és a Laziót is erősítő, 36-szoros spanyol válogatott kapust szép szavakkal illette a csapat vezetőedzője, Cesc Fabregas, akivel 2008-ban és 2012-ben közösen Eb-t, 2010-ben vb-t nyertek.

„Nagyon örülünk, hogy Pepét a klubban üdvözölhetjük. Nagy a nemzetközi tapasztalata és versenyképes a mentalitása, ezért biztos vagyok benne, hogy segíteni fogja a csapatot a fejlődésben” – fogalmazott Fabregas.

„Egy gyönyörű projektbe csatlakoztam, egy családba, amely folyamatosan növekszik, és minden évben igyekszik magasabbra tenni a lécet. Visszatérek egy olyan bajnokságba, amelyet jól ismerek és amelyről tudom, hogy nagyon versenyképes. A magam részéről szeretnék hozzájárulni ennek a klubnak a fejlődéséhez” – mondta Pepe Reina.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik