A 95. percben szerzett góllal mentett pontot a Genoa az Inter ellen a Serie A nyitányán

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.08.17. 20:42
A Genoa a hajrában mentett pontot a címvédő Internazionale ellen (Fotó: Getty Images)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 2024–2025-ös idényének nyitófordulójában az Internazionale 2–2-t játszott a Genoa vendégeként, míg a Balogh Botonddal felálló újonc Parma 1–1-re végzett a Fiorentina ellen.

GENOA–INTERNAZIONALE

Az elmúlt öt idényben senki nem tudta megvédeni a bajnoki trónját az olasz bajnokságban. Az Internazionale a Genoa vendégeként tehette meg az első lépést a címvédés felé, ráadásul Simone Inzaghi csapata legutóbb 2018-ban szenvedett vereséget a Genoától, azóta tíz mérkőzésen nyolc győzelem, két döntetlen és mindössze két kapott gól volt a milánóiak mérlege.

Az előző idényt a 11. helyen záró Genoa szerzett vezetést a 20. percben. A jobb oldalról érkező szabadrúgást követően Mattia Bani fejelt kapura, a labda a felső lécről kifelé pattant, pont az érkező Alessandro Vogliacco elé, aki közelről a kapuba kotorta.

Nem sokáig örülhettek a hazaiak, tíz perccel később Marcus Thuram fejesével egyenlített az Inter. A félidő végén Milan Badelj szerelését nézte vissza a videobíró, de a tizenegyes elmaradt. Azonban így is megszerezhette volna a vezetést a milánói csapat. Lautaro Martínez lövését Pierluigi Gollini hárította, a kipattanót Frederico Dimarco hibázta el.

A második játékrész az Inter labdajáratásáról szólt. A vendégek kétszer is betaláltak, a videobíró mindkét találatot vizsgálta, az első les miatt érvénytelen volt, a 85. percben viszont Thuram gólját megadta Ermanno Feliciani. 

A fekete-kékek több helyzetet is kihagytak, ami a 95. percben megbosszulta magát. Junior Messias büntetőjét ugyan kivédte Yann Sommer, de a kipattanót már értékesítette a brazil, így 2–2-vel zárult a mérkőzés.


PARMA–FIORENTINA

Az újonc Parma jó előjelekkel várhatta a Fiorentina elleni találkozót, ugyanis az elmúlt hét mérkőzésükön csak egyszer nyert a firenzei csapat (meg egyszer tizenegyesekkel, a kupában). A hazaiak szereztek vezetést, amikor Dennis Man a tizenhatos vonaláról tekert ballal a kapu jobb oldalába. A Parma ezt követően megduplázhatta volna előnyét, de Simon Sohm lövésénél a keresztléc megmentette a firenzei csapatot.

A második játékrészben már a Fiorentina játszott fölényben, ennek eredményeként Cristiano Biraghi lőtt remek gólt. A 31 éves védő szabadrúgásból talált éles szögből a hazaiak kapujába. Az utolsó tíz percre Marin Pongracic kiállítása révén emberelőnybe került a Parma, ám újabb gól már nem született, 1–1 lett a végeredmény. Balogh Botond végigjátszotta a mérkőzést, a 49. percben sárga lapot kapott.

SERIE A
1. FORDULÓ
Genoa–Internazionale 2–2 (Vogliacco 20., Messias 90+5., ill. M. Thuram 30., 85.)
Parma–Fiorentina 1–1 (Man 20., ill. Biraghi 75.)
Kiállítva: Pongracic (83., Fiorentina)

Később
20.45: Milan–Torino (Tv: Arena4)
20.45: Empoli–Monza
VASÁRNAP
18.30: Bologna–Udinese
18.30: Verona–Napoli
20.45: Cagliari–Roma
20.45: Lazio–Venezia
HÉTFŐ
18.30: Lecce–Atalanta
20.45: Juventus–Como

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik