Nápolyt látni és… csodálkozni, hogy hová lett a bajnokcsapat?

Vágólapra másolva!
2024.08.22. 11:58
Ciro Ferrara, Oriali és Conte az első bajnoki előtt (Fotó: AFP)
Lehet óriási hőség a vén kontinensen, tombolhat a nyári szünet, lehet olimpia, nyújthat megannyi érdekességet és szórakozási lehetőséget a strandok és fesztiválok világa, mint rendesen, most is óriási figyelem övezi a futballvilág átigazolásait. Idén is nekilátunk, hogy rendet vágjunk a transzferek között – ahogyan az 2008 óta hagyomány, a Premier League után a Serie A-val folytatjuk a transzferkört.

Még mindig nagyon népszerű világszerte, így Magyarországon is a NAPOLI, egyrészt a régi szép idők miatt, másrészt sok munkával, elfecsérelt idővel és elfecsérelt százmilliókkal, de 2023-ra elérte a csapat a „hőn vágyott” bajnoki címet. A tulajdonos-elnök Aurelio De Laurentiis azonban nem dőlhetett hátra, vagy ahogyan várta volna az egyszerű szurkoló, az ünneplés után két nappal nem kezdett el erősíteni a Bajnokok Ligája-vitézkedés és a címvédés miatt. 

Nápoly nem a megszokás és a rutin városa, és nem is a régi bédekkerek álomvilága. 

Luciano Spalletti sikeredző váratlanul távozott, Rudi Garcia követte őt a kispadon, és ugyan sikerült megtartani Victor Osimhent, de Kalidou Koulibaly és Fabián Ruiz után eligazolt Kim Min Dzse, Eljif Elmasz és harmincmillió eurós veszteséggel Hirving Lozano is – de még ez sem lett volna baj, ha a minden egyéb költséggel együtt jó 160-170 millióért megszerzett Jesper Lindström, Giacomo Raspadori, Cyril Ngonge, Giovanni Simeone, Jens Cajuste, Natan, Elia Caprile, Valid Cseddira, Pasquale Mazzocchi sor zöme beválik… 

Lindström 30 millió euróért érkezett, már oda is adták az Evertonnak, jó esetben is 25 millióért, Raspadori 47 mérkőzésen 6 gólt lőtt, Giovanni Simeone mérlege 37/3, a svéd szűrőt, Jens Cajustét kölcsönadták, de biztosan buknak rajta picit, a brazil bekk, Natan is ebbe a cipőbe lépett, a jobbhátvéd Pasquale Mazzocchi kiegészítő ember volt, a télen 18 millió euróért megvett szélső, Cyril Ngonge 340 percet játszott; az U21-es válogatott kapust, Elia Caprilét még tavaly nyáron kölcsönadták, miként a marokkói csatárt, Valid Cseddirát, de egyikük sem fejlődött sokat.

Rudi Garcia novemberben megbukott, Walter Mazzarri februárig húzta, Francesco Calzona követte őt – a nyáron Aurelio De Laurentiis vett egy nagy lélegzetet, és szerződtette Antonio Contét, három évre, ezalatt bruttóban a mester 60 milliót kereshet, bónuszokkal, aláírási pénzzel együtt. 

Változott a vezetés is. Nagy befolyása van az átigazolásokra az elnöknek és fiának, az elnökhelyettesnek, a 39 esztendős, de 20 éve a klubnál tevékenykedő Edoardo De Laurentiisnek, de az új sportigazgató a Juventus utánpótlásától érkező Giovanni Manna lett, mellette az olasz futball-legenda, Gabriele Oriali dolgozik majd csapatfőnökként. A 71 éves szakember korábban a Bologna, a Parma és az Inter sportigazgatója volt, majd csapatfőnök ott és 2014-től pici megszakítással 2023-ig az olasz válogatottnál.

Manna Juventusban a nagyon sikeres Next Gen-program atyja volt, a Nápoly korábbi sportigazgatója, a Kim Min Dzse, Osimhen, Kvarachelia triót a klubhoz vivő, igazán nagyot csak a negyvenmillió eurós mínuszt termelő Konsztantinosz Manolaszon bukó Cristiano Giuntoli 2023-ban éppen a Juvéhez távozott, az ottani jobbkeze éppen Manna volt. A nápolyiak vezető scoutja, Giuseppe Pompilio nemrég a torinóiakhoz távozott, nem nehéz kitalálni, miért. A tavalyi átigazolások zöme Mauro Melusóhoz kötődik, ezért csak egy évet tölthetett ezért a klubnál.

Dicséretes (zöld: adózás előtti nyereség, piros: veszteség) Forrás: Swiss Rumble)

Mondhatni, világbajnokkal és egy többszörös olasz és angol bajnokkal, BL-győztessel erősödött a klub – ugyanakkor távozott Lindström, Natan és Cajuste mellett Leo Östigard, Piotr Zielinski, Diego Demme, Alessandro Zanoli és Giuseppe D'Agostino, a Hamed Junior Traore, Leander Dendoncker, Pierluigi Gollini trió pedig nem úgy szerepelt kölcsönben, hogy érdemes lett volna megtartani őket. 

Victor Osimhen távozása szinte biztos, csak a célpont kérdéses, Kvicsa Kvarachelia és Giovanni Di Lorenzo körül elfogytak a kérők szép csendben. A Laziótól, a Fiorentinától és a Bolognától is minimum 12 millió eurót kérnek a kétszeres válogatott Michael Folorunshóért, Simeonével a Betis mellett a Genoa és a Torino tárgyal, már hivatalosan is, korábban a Juventusszal és a Lazióval hozták hírbe. A 33 éves védő, Mário Rui állítólag már alá is írt a Sao Paulóhoz (a vételár 200 ezer euró lehet), Cyril Ngonge ügynökeit megkereste a két római nagycsapat mellett a Bologna és a Fiorentina is, utóbbi konkrét ajánlatot is tett, de nem eléggé magasat.

Az Atalanta majdnem szerződtette Folorunshót, mindennel együtt 15 millió euróért, de Gianluca Scamacca nagyon súlyos sérülést szenvedett, így a bergamóiaknak kell a pénz egy új csatárra.

Csedirát és a trequartista Gianluca Gaetanót vinné a Cagliari, kölcsönbe, de vételi opcióval, Gaetanóért a Parma 8+2 milliót ajánlott, de 12-t kérnek, a Corriere dello Sport szerint hogy, hogyan nem, de a Parma megvenné Csedirát is, akivel az Espanyol is kacérkodik. A cserekapus Nikita Continit a Nápoly maga ajánlotta fel a másodosztályú Cesenának, de nem kértek belőle, a Fenerbahce felkínálta Cengiz Ündert Frank Anguissáért cserébe, egy másik török és két lengyel lap szerint az olaszok inkább a lengyel középpályást, Sebastian Szymanskit vinnék. 

Cyril Ngonge legújabb kérője az AS Roma, a „Farkasok” benne látják az arab világba távozó Paulo Dybala utódját.

Forrás: Swiss Rumble

A Napoli anyagi helyzete nem rossz, 2023-ban a 38.1 millió euró adó befizetése után 80 millió eurós profittal zártak, a korábbi 79 százalék helyett a bérköltség csak a költségvetés 40 százalékát vitte el, ami igen egészséges arány a profi futballban, ugyanakkor az eladások nélkül 280 millió euró volt a bevétele, és bár ez klubrekord (!), a legnagyobbaktól jócskán elmarad – és az előző idényben a bajnokság 10. helyén végezve, a kupákból hamar kiesve nagy vérveszteség az UEFA-pénzek és a pluszbevételek elmaradása.

Jegyezzük meg azt is, hogy a klubnak egyáltalán nincs adóssága!

James Rodríguez és Federico Chiesa nem kellett a Nápolynak, pedig utóbbiért már csak 15 milliót kért a Juventus; a Billy Gilmour, Scott McTominay párossal, illetve klubjaikkal pedig nem tudtak zöld ágra vergődni, előbbiért 12+3 milliót eurót kínáltak, utóbbiért 25 milliót, Mats Hummelsszel és Mario Hermosóval sem egyeztek meg Mannáék.

Osimhen helyzetéről maga Conte nyilatkozta azt, hogy neki halovány fogalma sincs arról, mi lesz a támadóval, azt sem tudja, miért edz a csapattól külön, és elárulta a mester azt is, hogy őt is meglepte a nápolyi leépítés aránya, nem erre számított. Az biztos, az edző nagyon szeretne ismét együtt dolgozni Romelu Lukakuval, akit nagyon-nagyon szeretne eladni a Chelsea (az olaszok 25+5 milliót adnának, a szokásos kölcsönmóka keretében, az angolok 43-at kérnek érte, ennyi a kivásárlási ára), a csatár hajlandó a mostani 7.5 millió eurót nettó helyett 6.5 milliót keresni. 

Ha már annyit jár Manna Londonba, felfigyelt Carney Chukwuemekára, az ajánlata 15+5 milliós vételi kötelezettséggel járó kölcsönjáték, de ez az ügy sem halad simán – így lett a legújabb jelölt a fienzei Szofjan Amrabat, ő 15 millióért vihető.

Ha már Atalanta és meg nem valósuló átigazolás: a Nápoly megegyezett Marco Brescianini 1+11 milliós megvételében a Frosinonével, a játékossal és ügynökével az 1.2 millió eurós nettó bérben, a kiszemelt átesett az orvosi vizsgálatokon, de a két klub összeveszett a szerződés pár részletén (miközben a vételár fele a Milané lesz). Aztán Brescianini nemsokára aláírt az Atalantához. 2+10 millióért.

Éppen 12 millió euró a Girona középpályásának, Ivan Martinnak a kivásárlási ára, róla is tárgyalnak (beszámoltunk már róla, hogy az ő ügyét több opció bonyolítja), Fabrizio Romano szerint az antwerpenes Mandela Keitát is figyelik, miként a mönchengladbachos Manu Konét – az sem kizárt, hogy végül az útilaput a minap megkapó Leon Goretzka lesz a „nyertes”…

Felvették a kapcsolatot a Valenciával a jobbhátvéd Thierry Correia ügyében, Lukaku helyett az olasz sajtó szerint befuthat a madridi Samu Omorodion. A The Sun szerint a Leipziget visszautasította a Crystal Palace Jean-Philippe Mateta ügyében, de a csatárt vinné a Nápoly is.

Dolgoznak a scoutok is: a védelembe a kiszemeltük a 16 éves belga játékos, Konstantinos Karetsas a Genkből, a csatársorba pedig Conrad Harder a Nordsjaellandból. A River Plate 20 éves bekkjét, Sebastián Bosellit az édesapja, egyben ügynöke ajánlotta a nápolyiak figyelmébe (a két fő megfigyelő Maurizio Micheli és Leonardo Mantovani), id. Boselli viszi a nápolyi balbekk,   Mathías Olivera ügyeit is.

Mindennel együtt 17 játékos távozott, és messze nincs ennyi érkező…

A középhátvéd Alessandro Buongiorno 35+5 millióba került, jó fogás, mellé a Real Madrid 12 millióért odaadta Rafa Marínt, a csapat bal oldalára az AS Romától érkezett a rutinos, de 31 éves Leonardo Spinazzola – majd 28+2 millió euróért a Benficától a nyolcszoros brazil válogatott David Neres. 

A 27 éves játékosért az Ajax 17.4, a Sahtar Doneck 12, a Benfica 15.3 millió eurót fizetett korábban, az előző idényt 35 mérkőzésen 15 kanadai ponttal zárta, a támadósor és a középpálya mindkét szélén, és klasszikus 10-esként is bevethető. A fizetése nettó 3 millió euró lesz, a szerződése aláírását napokig hátráltatta a Nápoly és az ügynökök közötti egyezkedés a képi jogokról. 

Conte „A nagy újratervezés” című projekt vezetésére jelentkezett, de azt maga sem gondolta, hogy ekkora fát vetett a fejszéje elé a sors. 

Lásd a bajnoki nyitányon elszenvedett kínos vereséget, amely után nem győzött bocsánatot kérni a mester – annyi haszna volt a kudarcnak, hogy Alfredo Pedulla információi szerint Conte felfigyelt a Hellas Verona szélsőhátvédjére, Jackson Tchatchouára, és hivatalosan is rákérdezek az árára. Korábban az Everton és a Rennes is vitte volt a kamerunit, de tízmillió euróért nem adták, legalább 15 milliót kérnek érte.

Bónuszokkal együtt. 

 

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI
2024 NYARA

ATALANTA BERGAMO
ÉRKEZETT: Charles De Ketelaere (Milan, kölcsön után végleg, 22 000 000 euró), Ben Godfrey (Everton, 12 000 000 euró), Ibrahim Sulemana (Cagliari, 7 500 000), Mateo Retegui (Genoa, 22 000 000), Raoul Bellanova (Torino, 20 000 000), Rui Patrício (Roma, i.), Juan Cuadrado (Inter, i.)
Kölcsönbe: Lazar Szamardzsics (Udinese), Marco Brescianini (Frosinone, 2 000 000), Nicolo Zaniolo (Galatasaray, 6 400 000 euró), Odilon Kossounou (Bayer Leverkusen, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Nadir Zortea (Frosinone), Samuel Giovane (Ascoli), Brandon Soppy (Schalke), Giorgio Cittadini (Monza), Federico Zuccon (Cosenza), Nicolo Cambiaghi (Empoli), Pierluigi Gollini (Napoli), Caleb Okoli (Frosinone), Roberto Piccoli (Lecce), Viktor Kovalenko (Empoli)
TÁVOZOTT: Duván Zapata (Torino, kölcsön után végleg, 8 600 000 euró), Ebrima Colley (Young Boys, kölcsön után végleg, 1 650 000), Giuseppe Di Serio (Spezia, kölcsön után végleg, 1 500 000), José Luis Palomino (Cagliari, ingyen), Nicolo Cambiaghi (Bologna, 10 000 000), Nadir Zortea (Cagliari, 5 000 000), Alekszej Mirancsuk (Atlanta United, 12 000 000), Hans Hateboer (Rennes, 3 000 000), Teun Koopmeiners (Juventus, 54 700 000), Caleb Okoli (Leicester City, 14 000 000), Viktor Kovalenko (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Giorgio Cittadini (Frosinone), Roberto Piccoli (Cagliari, 500 000), Michel Adopo (Cagliari), Pierluigi Gollini (Genoa), Giovanni Bonfanti (Pisa), El Bilal Touré (VfB Stuttgart, 2 500 000), Juan Musso (Atlético Madrid, 1 500 000), Mitchel Bakker (Lille)
Kölcsönből vissza: Emil Holm (Spezia)

FC BOLOGNA
ÉRKEZETT: Emil Holm (Spezia, 7 000 000 euró), Remo Freuler (Nottingham, kölcsön után végleg, 4 500 000 euró), Jens Odgaard (AZ, kölcsön után végleg, 4 000 000), Najim Bjar (Reims, 1 000 000), Juan Miranda (Betis, i.), Nicolo Cambiaghi (Atalanta, 10 000 000), Thijs Dallinga (Toulouse, 15 000 000), Martin Erlic (Sassuolo, 7 000 000), Benja Domínguez (Gimnasia La Plata, 4 000 000)
Kölcsönbe: Nicolo Casale (Lazio, 1 500 000), Tommaso Pobega (Milan), Samuel Iling-Junior (Aston Villa)
Kölcsönből vissza: Antonio Raimondo (Ternana), Niklas Pyyhtiä (Ternana), Kevin Bonifazi (Frosinone), Sydney van Hooijdonk (Norwich City)
TÁVOZOTT: Marko Arnautovic (Inter, kölcsön után végleg, 8 000 000), Luis Binks (Coventry, k. v., 2 000 000), Ebenezer Annan (Novi Pazar, 350 000), Adama Soumaoro (szerződése lejárt), Joshua Zirkzee (Manchester United, 42 500 000), Riccardo Calafiori (Arsenal, 45 000 000), Sydney van Hooijdonk (Cesena, i.)
Kölcsönbe: Antonio Raimondo (Venezia), Kevin Bonifazi (Lecce)
Kölcsönből vissza: Alexis Saelemaekers (Milan), Victor Kristiansen (Leicester City)

CAGLIARI
ÉRKEZETT: Sebastiano Luperto (Empoli, 3 500 000), Kingstone Mutandwa (Cagliari U19), Nadir Zortea (Atalanta, 5 000 000), Alen Sherri (Egnatia, 300 000), José Luis Palomino (Atalanta, i.), Mattia Felici (Feralpisalo, 2 000 000)
Kölcsönbe: Roberto Piccoli (Atalanta, 500 000), Michel Adopo (Atalanta), Gianluca Gaetano (Napoli)
Kölcsönből vissza: Davide Veroli (Catanzaro), Razvan Marin (Empoli), Giorgio Altare (Venezia), Gastón Pereiro (Ternana)
TÁVOZOTT: Alberto Dossena (Como, 8 000 000), Giorgio Altare (Venezia, 1 000 000), Nahitan Nández (al-Kvadsziah, i.), Simone Aresti (szl.), Marco Mancosu (szl.), Ibrahim Sulemana (Atalanta, 7 500 000)
Kölcsönbe: Borisz Radunovics (Bari), Davide Veroli (Sampdoria)
Kölcsönből vissza: Andrea Petagna (Monza), Eldor Somurodov (Roma), Gaetano Oristanio (Inter), Gianluca Gaetano (Napoli)

COMO 1907
ÉRKEZETT: Alberto Dossena (Cagliari, 8 000 000), Gabriel Strefezza (Lecce, kölcsön után végleg, 5 000 000), Andrea Belotti (Roma, 4 500 000), Ben Lhassine Kone (Torino, 1 500 000), Matthias Braunöder (Austria Wien, kölcsön után végleg, 1 500 000), Peter Kovacik (Podbrezova), Marco Curto (Südtirol, kölcsön után végleg, 1 000 000), Pepe Reina (Villarreal, ingyen), Alberto Moreno (Villarreal, i.), Yannik Engelhardt (Fortuna Düsseldorf, 8 000 000), Emil Audero (Sampdoria, 6 000 000), Raphaël Varane (Manchester United, i.), Alieu Fadera (Genk, 5 000 000), Nico Paz (Real Madrid B, 6 000 000), Marc Oliver Kempf (Hertha, 2 500 000), Sergi Roberto (Barcelona, i.)
Kölcsönbe: Luca Mazzitelli (Frosinone), Ignace Van der Brempt (RB Salzburg), Máximo Perrone (Manchester City)
Kölcsönből vissza: Alberto Cerri (Empoli)
TÁVOZOTT: Cas Odenthal (Sassuolo, 1 200 000), Adrian Semper (Pisa, 2 500 000)
Kölcsönbe: Jean-Pierre Nsame (Legia Warszawa), Marco Curto (Cesena), Alessandro Bellemo (Sampdoria), Nikolas Ioannou (Sampdoria), Nicholas Gioacchini (Cincinnati), Samuel Ballet (Zürich), Oliver Abildgaard (Pisa)

FC EMPOLI
ÉRKEZETT: Tino Anjorin (Chelsea, i.)
Kölcsönbe: Sebastiano Esposito (Inter), Mattia Viti (Nice), Lorenzo Colombo (Milan), Ola Solbakken (Roma), Junior Sambia (Salernitana), Mattia De Sciglio (Juventus), Saba Szazonov (Torino)
Kölcsönből vissza: Petar Stojanovic (Sampdoria), Gabriele Guarino (Modena), Liam Henderson (Palermo)
TÁVOZOTT: Sebastiano Luperto (Cagliari, 3 500 000), Etrit Berisha (szl.), M'Baye Niang (szl.), Mattia Destro (szl.), Lorenzo Tonelli (visszavonult), Francesco Caputo (szl.), Sebastian Walukiewicz (Torino, 5 000 000), Samuele Angori (Pisa, 1 400 000), Davide Merola (Pescara, 150 000)
Kölcsönbe: Gabriele Guarino (Carrarese), Petar Stojanovic (Salernitana), Stiven Shpendi (Carrarese)
Kölcsönből vissza: Simone Bastoni (Spezia), Elia Caprile (Napoli), Alberto Cerri (Como), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Szymon Zurkowski (Spezia), Matteo Cancellieri (Lazio), Nicolo Cambiaghi (Atalanta), Razvan Marin (Cagliari), Jusszef Maleh (Lecce), Viktor Kovalenko (Atalanta)

FIORENTINA
ÉRKEZETT: Marin Pongracic (Lecce, 15 000 000), David de Gea (egyesület nélküli), Amir Ricsardszon (Reims, 9 000 000), Moise Kean (Juventus, 13 000 000), Matías Moreno (Belgrano, 5 000 000)
Kölcsönbe: Andrea Colpani (Monza, 4 000 000), Albert Gudmundsson (Genoa, 8 000 000), Yacine Adli (Milan, 1 500 000), Edoardo Bove (Roma, 1 500 000), Robin Gosens (Union Berlin, 500 000), Danilo Cataldi (Lazio)
Kölcsönből vissza: Abdelhamid Szabiri (al-Fajha), Lorenzo Amatucci (Ternana), Louis Munteanu (Farul), Alessandro Bianco (Reggiana), Niccolo Pierozzi (Salernitana), Filippo Distefano (Ternana), Josip Brekalo (Hajduk Split), Szofjan Amrabat (Manchester United)
TÁVOZOTT: Alekszandr Kokorin (Aris Limassol, k. v., i.), Alfred Duncan (Venezia, i.), Giacomo Bonaventura (al-Sabab, i.), Gaetano Castrovilli (Lazio, i.), Nikola Milenkovics (Nottingham Forest, 14 300 000), Niccolo Pierozzi (Palermo, 1 000 000), Louis Munteanu (CFR, 2 300 000)
Kölcsönbe: Lorenzo Amatucci (Salernitana), Filippo Distefano (Frosinone), M'Bala Nzola (Lens), Nico González (Juventus, 8 400 000), Szofjan Amrabat (Fenerbahce, 2 000 000), Alessandro Bianco (Monza)
Kölcsönből vissza: Maxime López (Sassuolo), Davide Faraoni (Hellas Verona), Andrea Belotti (Roma), Arthur Melo (Juventus)

GENOA FC 
ÉRKEZETT: Vitinha (Marseille, k. v., 16 000 000), Koni De Winter (Juventus, k. v., 8 000 000), Morten Thorsby (Union Berlin, k. v., 4 000 000), Emil Bohinen (Salernitana, k. v., 2 000 000), Brooke Norton-Cuffy (Arsenal U21, 2 000 000)
Kölcsönbe: Alessandro Zanoli (Napoli), Pierluigi Gollini (Atalanta), Andrea Pinamonti (Sassuolo, 2 000 000), Fabio Miretti (Juventus)
Kölcsönből vissza: Alessandro Marcandalli (Reggiana), George Puscas (Bari), Mattia Aramu (Bari), Kelvin Yeboah (Standard Liege), Silvan Hefti (Montpellier), Filip Jagiello (Spezia), Filippo Melegoni (Reggiana), Massimo Coda (Cremonese), Güven Yalcin (Karagümrük)
TÁVOZOTT: Francesco Cassata (Spezia, 590 000), Kevin Strootman (szl.),  Djed Spence (Tottenham), Massimo Coda (Sampdoria, 500 000), Kelvin Yeboah (Minnesota United, 3 000 000), Mateo Retegui (Atalanta, 22 000 000), Silvan Hefti (Hamburg, 1 200 000), George Puscas (Bodrum, i.), Filip Jagiello (Lech Poznan, i.), Josep Martínez (Inter, 13 500 000)
Kölcsönbe: Mattia Aramu (Mantova), Albert Gudmundsson (Fiorentina, 8 000 000), Seydou Fini (Excelsior), Güven Yalcin (Arouca)
Kölcsönből vissza: Giorgio Cittadini (Monza), Djed Spence (Tottenham)

HELLAS VERONA
ÉRKEZETT: Suat Serdar (Hertha, k. v., 4 500 000), Jackson Tchatchoua (Charleroi, 3 000 000), Daniel Mosquera (América Cali, 700 000), Christian Corradi (Vicenza, 500 000), Martin Frese (Nordsjaelland, i.), Dailon Rocha Livramento (MVV, 600 000), Charlys (Vitória U20, 100 000), Abdu Harrui (Frosinone, 1 200 000), Jordi Mboula (Racing Santander, i.)
Kölcsönbe: Grigoris Kastanos (Salernitana), Casper Tengstedt (Benfica), Domagoj Bradaric (Salernitana), Flavius Daniliuc (Salernitana), Amin Sarr (Olympique Lyon)
Kölcsönből vissza: Kevin Lasagna (Karagümrük), Federico Ceccherini (Karagümrük), Daniele Ghilardi (Sampdoria), Davide Faraoni (Fiorentina), Yayah Kallon (Bari), Mert Cetin (Ankaragücü)
TÁVOZOTT: Tijjani Noslin (Lazio, 8 900 000), Kevin Rüegg (Basel, 440 000), Juan Cabal (Juventus, 12 800 000), Federico Ceccherini (Cremonese)
Kölcsönbe: Thomas Henry (Palermo, 280 000), Kevin Lasagna (Bari), Yayah Kallon (Salernitana), Jordi Mboula (Gil Vicente), Jayden Braaf (Salernitana), Elayis Tavsan (Cesena)
Kölcsönből vissza: Michael Folorunsho (Napoli), Jackson Tchatchoua (Charleroi), Fabien Centonze (Nantes), Karol Swiderski (Charlotte), Federico Bonazzoli (Salernitana), Rúben Vinagre (Sporting CP)

INTERNAZIONALE
ÉRKEZETT: Davide Frattesi (Sassuolo, kölcsön után végleg, 29 000 000 euró), Carlos Augusto (Monza, k. v., 13 000 000), Marko Arnautovic (Bologna, k. v., 8 000 000), Piotr Zielinski (Napoli, i.), Mehdi Taremi (Porto, i.), Josep Martínez (Genoa, 13 500 000), Tomás Palacios (Independiente Rivadavia, 6 500 000)
Kölcsönből vissza: Francesco Pio Esposito (Spezia), Joaquín Correa (Marseille), Zinho Vanheusden (Standard Liege), Mattia Zanotti (St. Gallen), Eddie Salcedo (Lecco), Valentín Carboni (Monza), Gaetano Oristanio (Cagliari), Lucien Agoumé (Sevilla), Martín Satriano (Brest), Sebastiano Esposito (Sampdoria), Andrei Radu (Bournemouth), Filip Sztankovics (Sampdoria)
TÁVOZOTT:  Davy Klaassen (szl.), Juan Cuadrado (Atalanta, i.), Alexis Sánchez (Udinese, i.), Stefano Sensi (Monza, i.), Gaetano Oristanio (Venezia, 4 000 000), Mattia Zanotti (Lugano, 2 500 000), Lucien Agoumé (Sevilla, 4 000 000), Nikola Iliev (Botev Plovdiv, 300 000)
Kölcsönbe: Franco Carboni (River Plate, 500 000), Sebastiano Esposito (Empoli), Zinho Vanheusden (Mechelen), Ebenezer Akinsanmiro (Sampdoria), Valentín Carboni (Marseille, 1 000 000), Filip Sztankovics (Venezia), Issiaka Kamate (Avs Futebol), Martín Satriano (Lens, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Emil Audero (Sampdoria)

JUVENTUS 
ÉRKEZETT: Douglas Luiz (Aston Villa, 51 500 000), Khéphren Thuram (Nice, 20 600 000), Juan Cabal (Hellas Verona, 12 800 000), Teun Koopmeiners (Atalanta, 54 700 000)
Kölcsönbe: Michele Di Gregorio (Monza, 4 500 000), Pierre Kalulu (Milan, 3 300 000), Nico González (Fiorentina, 8 400 000), Francisco Conceicao (Porto, 7 000 000)
Kölcsönből vissza: Facundo González (Sampdoria), Kaio Jorge (Frosinone), Dean Huijsen (Roma), Matías Soulé (Frosinone), Gianluca Frabotta (Cosenza), Arthur Melo (Fiorentina), Enzo Barrenechea (Frosinone)
TÁVOZOTT: Samuel Iling-Junior (Aston Villa, 14 000 000), Enzo Barrenechea (Aston Villa, 8 000 000), Koni De Winter (Genoa, k. v., 8 000 000), Kaio Jorge (Cruzeiro, 7 200 000), Adrien Rabiot (szl.), Alex Sandro (Flamengo, i.), Dean Huijsen (Bournemouth, 15 200 000), Matías Soulé (Roma, 25 600 000), Marley Aké (Yverdon, kölcsön után végleg), Gianluca Frabotta (West Bromwich, i.), Wojciech Szczesny (szerződését felbontották), Moise Kean (Fiorentina, 13 000 000), Federico Chiesa (Liverpool, 12 000 000)
Kölcsönbe: Daniele Rugani (Ajax), Mattia De Sciglio (Empoli), Fabio Miretti (Genoa), Facundo González (Feyenoord, 500 000), Hans Nicolussi Caviglia (Venezia)
Kölcsönből vissza: Carlos Alcaraz (Southampton)

LAZIO 
ÉRKEZETT: Tijjani Noslin (Hellas Verona, 8 900 000), Mattéo Guendouzi (Marseille, k. v., 13 000 000), Loum Tchaouna (Salernitana, 10 00 000), Gaetano Castrovilli (Fiorentina, i.)
Kölcsönbe: Fisayo Dele-Bashiru (Hatayspor, 2 000 000), Nuno Tavares (Arsenal), Boulaye Dia (Salernitana), Samuel Gigot (Marseille)
Kölcsönből vissza: Marcos Antonio (PAOK), Matteo Cancellieri (Empoli), Toma Basic (Salernitana), Jean-Daniel Akpa Akpro (Monza)
TÁVOZOTT: Luis Alberto (al-Duhail, 10 500 000), Luís Maximiano (Almería, k. v., 8 100 000), Raúl Moro (Valladolid, k. v., 2 500 000), Felipe Anderson (Palmeiras, i.), Kamada Daicsi (Crystal Palace, i.), Ciro Immobile (Besiktas, 3 000 000)
Kölcsönbe: Marcos Antonio (Sao Paulo), Matteo Cancellieri (Parma, 1 200 000), Nicolo Casale (Bologna, 1 500 000), Danilo Cataldi (Fiorentina)
Kölcsönből vissza: Luigi Sepe (Salernitana)

US LECCE
ÉRKEZETT: Kialonda Gaspar (Estrela Amadora, 2 000 000), Christian Früchtl (Austria Wien, 1 000 000), Tete Morente (Elche, i.), Balthazar Pierret (Quevilly, i.), Filip Marchwinski (Lech Pozan, 3 000 000), Lassana Coulibaly (Salernitana, 1 800 000), Gaby Jean (Annecy, 1 000 000), Luis Hasa (Juventus U21, i.), Frédéric Guilbert (Strasbourg, i.), Ante Rebic (Besiktas, i.)
Kölcsönbe: Andy Pelmard (Clermont Foot), Kevin Bonifazi (Bologna)
Kölcsönből vissza: Thórir Jóhann Helgason (Eintracht Braunschweig), Pablo Rodríguez (Ascoli), Jusszef Maleh (Empoli)
TÁVOZOTT: Gabriel Strefezza (Como, k. v., 5 000 000), Lorenzo Venuti (Sampdoria), Alexis Blin (Palermo, 1 500 000), Marin Pongracic (Fiorentina, 15 000 000), Valentin Gendrey (Hoffenheim, 8 500 000)
Kölcsönbe: Pablo Rodríguez (Santander)
Kölcsönből vissza: Ahmed Tuba (Basaksehir), Pontus Almqvist (FK Rosztov), Roberto Piccoli (Atalanta)

AC MILAN
ÉRKEZETT: Álex Jiménez (Real Madrid U19, 5 000 000), Álvaro Morata (Atlético Madrid, 13 000 000), Sztrahinja Pavlovics (RB Salzburg, 18 000 000), Youssouf Fofana (Monaco, 20 000 000), Emerson Royal (Tottenham, 15 000 000), Kevin Zeroli (Milan U20)
Kölcsönbe: Tammy Abraham (Roma)
Kölcsönből vissza: Marco Nasti (Bari), Luka Romero (Almería), Divock Origi (Nottingham), Alexis Saelemaekers (Bologna), Daniel Maldini (Monza), Marco Pellegrino (Salernitana), Marko Lazetics (Fortuna Sittard), Chaka Traore (Palermo), Fodé Ballo-Touré (Fulham), Lorenzo Colombo (Monza)
TÁVOZOTT: Charles De Ketelaere (Atalanta, k. v., 22 000 000), Rade Krunic (Fenerbahce, k. v., 3 500 000), Olivier Giroud (Los Angeles FC, i.), Mattia Caldara (Modena, i.), Simon Kjaer (szl.), Antonio Mirante (szl.), Jan-Carlo Simic (Anderlecht, 3 000 000), Daniel Maldini (Monza, i.), Marco Nasti (Cremonese, i.)
Kölcsönbe: Marko Lazetics (Topolya), Devis Vásquez (Empoli), Luka Romero (Alavés), Lorenzo Colombo (Empoli), Marco Pellegrino (Independiente), Pierre Kalulu (Juventus, 3 300 000), Tommaso Pobega (Bologna), Yacine Adli (Fiorentina, 1 500 000), Alexis Saelemaekers (Roma)

AC MONZA
ÉRKEZETT: Georgiosz Kiriakopulosz (Sassuolo, k. v., 3 000 000), Omari Forson (Manchester United, i.), Daniel Maldini (Milan, i.), Stefano Sensi (Milan, i.)
Kölcsönbe: Alessandro Bianco (Fiorentina), Stefano Turati (Sassuolo)
Kölcsönből vissza: Andrea Petagna (Cagliari), Mattia Valoti (Pisa), Giorgio Cittadini (Genoa), Leonardo Mancuso (Palermo), Valentin Antov (Cremonese), Alessio Cragno (Sassuolo)
TÁVOZOTT: Carlos Augusto (Inter, k. v., 13 000 000), Matija Popovics (Napoli, i.), Papu Gómez (szl.), Leonardo Mancuso (Mantova, i.), Davide Bettella (Frosinone), Marco D'Alessandro (Catanzaro, i.), Giulio Donati (szl.)
Kölcsönbe: Michele Di Gregorio (Juventus, 4 500 00), Andrea Colpani (Fiorentina, 4 000 000), José Machín (Frosinone)
Kölcsönből vissza: Alessio Zerbin (Napoli), Giorgio Cittadini (Atalanta), Valentín Carboni (Inter), Daniel Maldini (Milan), Lorenzo Colombo (Milan), Jean-Daniel Akpa Akpro (Lazio)

NAPOLI
ÉRKEZETT: Matija Popovics (Monza, i.), Rafa Marín (Real Madrid, 12 000 000), Leonardo Spinazzola (Roma, i.), Alessandro Buongiorno (Torino, 35 000 000), David Neres (Benfica, 28 000 000), Scott McTominay (Manchester United, 30 500 000), Romelu Lukaku (Chelsea, 30 000 000), Billy Gilmour (Brighton, 14 000 000)
Kölcsönből vissza: Elia Caprile (Empoli), Alessio Zerbin (Monza), Michael Folorunsho (Hellas Verona), Valid Cseddira (Frosinone), Alessandro Zanoli (Salernitana), Gianluca Gaetano (Cagliari), Giuseppe Ambrosino (Catanzaro)
TÁVOZOTT: Diego Demme (Hertha, i.), Piotr Zielinski (Inter, i.), Leo Östigard (Rennes, 7 000 000)
Kölcsönbe: Alessandro Zanoli (Genoa), Giuseppe Ambrosino (Frosinone), Jesper Lindström (Everton, 2 000 000), Jens Cajuste (Ipswich Town, 1 500 000), Natan (Betis, 1 000 000), Gianluca Gaetano (Cagliari), Valid Cseddira (Espanyol)
Kölcsönből vissza: Leander Dendoncker (Aston Villa), Hamed Junior Traore (Bournemouth), Pierluigi Gollini (Atalanta)

PARMA 1913
ÉRKEZETT: Emanuele Valeri (Frosinone, i.), Szuzuki Zion (St. Truiden, 7 500 000), Pontus Almqvist (FK Rosztov, i.), Mandela Keita (Antwerpen, 12 000 000), Giovanni Leoni (Sampdoria, 5 000 000), Rachid Kouda (Spezia, 4 500 000), Antoine Joujou (Le Havre, 3 000 000)
Kölcsönbe: Matteo Cancellieri (Lazio, 1 200 000)
Kölcsönből vissza: Elias Cobbaut (Mechelen)
TÁVOZOTT: Gennaro Tutino (Cosenza, k. v., 2 500 000), Stanko Juric (Valladolid, k. v., 1 500 000), Roberto Inglese (Catania, i.), Cristian Ansaldi (szl.), Antonio Colak (Spezia, 2 500 000), Nathan Buayi-Kiala (Auxerre, 200 000), Martin Turk (Ruch Chorzow, 100 000), Elias Cobbaut (Sparta Praha)
Kölcsönbe: Anthony Partipilo (Frosinone), Antoine Joujou (Le Havre)

AS ROMA
ÉRKEZETT: Angelino (RB Leipzig, k. v., 5 200 000), Riccardo Pagano (Roma U19), Joao Costa (Roma U19), Niccolo Pisilli (Roma U19), Enzo Le Fée (Rennes, 23 000 000), Mathew Ryan (AZ, i.), Matías Soulé (Juventus, 25 600 000), Samuel Dahl (Djurgarden, 4 300 000), Artem Dovbik (Girona, 30 500 000), Szaud Abdulhamid (al-Hilal, 2 500 000)
Kölcsönbe: Alexis Saelemaekers (Milan), Manu Koné (Borussia Mönchengladbach)
Kölcsönből vissza: Eldor Shomurodov (Cagliari), Ebrima Darboe (Sampdoria), Andrea Belotti (Fiorentina), Marash Kumbulla (Sassuolo)
TÁVOZOTT: Andrea Belotti (Como, 4 500 000), Rui Patrício (Atalanta, i.), Leonardo Spinazzola (Napoli, i.), Husszem Auar (al-Ittihad, 12 000 000), Rick Karsdorp (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Riccardo Pagano (Catanzaro), Marash Kumbulla (Espanyol), Ola Solbakken (Empoli), Ebrima Darboe (Frosinone), Edoardo Bove (Fiorentina, 1 500 000), Tammy Abraham (Milan)
Kölcsönből vissza: Renato Sanches (PSG), Dean Huijsen (Juventus), Diego Llorente (Leeds United), Romelu Lukaku (Chelsea), Rasmus Kristensen (Leeds United), Szardar Azmun (Bayer Leverkusen)

FC TORINO
ÉRKEZETT: Duván Zapata (Atalanta, k. v., 8 600 000), Adam Maszina (Udinese, k. v., 1 000 000), Saúl Coco (Las Palmas, 7 500 000), Ché Adams (Southampton, i.), Sebastian Walukiewicz (Empoli, 5 000 000), Guillermo Maripán (Monaco, 2 000 000), Zanos Savva (Torino U20)
Kölcsönbe: Borna Sosa (Ajax), Marcus Pedersen (Feyenoord, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Nemanja Radonjics (Mallorca), Emirhan Ilkhan (Basaksehir), Yann Karamoh (Montpellier), Horváth Krisztofer (Kecskemét)
TÁVOZOTT: Ben Lhassine Kone (Como, 1 500 000), Koffi Djidji (szl.), Ricardo Rodríguez (Betis, i.), Alessandro Buongiorno (Napoli, 35 000 000), Raoul Bellanova (Atalanta, 20 000 000), Horváth Krisztofer (Újpest, 1 000 000)
Kölcsönbe: Demba Seck (Catanzaro), Saba Szazonov (Empoli)
Kölcsönből vissza: David Okereke (Cremonese), Matteo Lovato (Salernitana), Uros Kabics (Crvena zvezda)

UDINESE
ÉRKEZETT: Matteo Palma (Udinese U20), Lorenzo Lucca (Pisa, 8 000 000), Damián Pizarro (Colo-Colo, 3 500 000), Goncalo Esteves (Sporting CP B, i.), Iker Bravo (Leverkusen, 600 000), Jesper Karlström (Lech Poznan, 2 000 000), Jurgen Ekkelenkamp (Antwerpen, 5 500 000), Alexis Sánchez (Inter, i.), Razvan Sava (CFR Cluj, 2 500 000), Rui Modesto (AIK, 1 500 000), Vakoun Bayo (Watford)
Kölcsönbe: Isaak Touré (Lorient), Arthur Atta (Metz)
Kölcsönből vissza: Filip Benkovic (Trabzonspor), Matheus Martins (Watford), Leonardo Buta (Gil Vicente), Domingos Quina (Vizela)
TÁVOZOTT: Walace (Cruzeiro, 8 000 000), Adam Maszina (Torino, k. v., 1 000 000), Roberto Pereyra (AEK Athén, i.), Matheus Martins (Botafogo, 10 000 000), Marco Silvestri (Sampdoria), Filip Benkovic (szerződését felbontották), Isaac Success (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Lazar Szamardzsics (Atalanta), Nehuén Pérez (Porto, 4 100 000), Vakoun Bayo (Watford), Festy Ebosele (Watford), Goncalo Esteves (Yverdon)
Kölcsönből vissza: Lorenzo Lucca (Pisa), Joao Ferreira (Watford)

VENEZIA FC
ÉRKEZETT: Giorgio Altare (Cagliari, k. v., 1 000 000), Issa Doumbia (AlbinoLeffe, 1 000 000), Alfred Duncan (Fiorentina, i.), Richie Sagrado (Leuven, 2 000 000), Gaetano Oristanio (Inter, 4 000 000), Joël Schingtienne (Leuven, 3 000 000), John Yeboah (Raków Czestochowa, 2 500 000)
Kölcsönbe: Antonio Raimondo (Bologna), Filip Sztankovics (Inter), Hans Nicolussi Caviglia (Juventus)
Kölcsönből vissza: Michaël Cuisance (Osnabrück)
TÁVOZOTT: Michaël Cuisance (Hertha, 300 000), Michael Svoboda (szl.), Marco Modolo (visszavonult), Gyenyisz Cserisev (szl.), Mato Jajalo (szl.), Tanner Tessmann (Lyon, 6 000 000), Nicholas Pierini (Sassuolo)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK
FROSINONE CALCIO
ÉRKEZETT: Giorgi Kvernadze (Kolkheti, k. v.., 900 000), Davide Bettella (Monza)
Kölcsönbe: Anthony Partipilo (Parma), Giuseppe Ambrosino (Napoli), Giorgio Cittadini (Atalanta), Filippo Distefano (Fiorentina), Ebrima Darboe (Roma), José Machín (Monza)
TÁVOZOTT: Gennaro Borrelli (Brescia, k. v., 3 500 000), 
Abdu Harrui (Hellas Verona, 1 200 000), Emanuele Valeri (Parma, i.), Giuseppe Caso (Modena)
Kölcsönbe: Marco Brescianini (Atalanta, 2 000 000), Luca Mazzitelli (Como)
Kölcsönből vissza: Pol Lirola (Marseille), Nadir Zortea (Atalanta), Kaio Jorge (Juventus), Reinier (Real Madrid), Kevin Bonifazi (Bologna), Matías Soulé (Juventus), Valid Cseddira (Napoli), Arijon Ibrahimovic (Bayern München), Demba Seck (Torino), Stefano Turati (Sassuolo), Caleb Okoli (Atalanta), Enzo Barrenechea (Juventus)

US SASSUOLO
ÉRKEZETT: Cas OdenthaL (Como, 1 200 000), Edoardo Iannoni (Perugia, 1 000 000), Fabrizio Caligara (Ascoli, 500 000), Nicholas Pierini (Venezia) 
Kölcsönbe: Horatiu Moldovan (Atlético Madrid, 400 000), Matteo Lovato (Salernitana), Tarik Muharemovic (Juventus B)
Kölcsönből vissza: Edoardo Pieragnolo (Reggiana), Agustín Álvarez (Sampdoria), Maxime López (Fiorentina), Janis Antiste (Reggiana), Riccardo Ciervo (FC Südtirol)
TÁVOZOTT: Davide Frattesi (Inter, k. v., 29 000 000), Matheus Henrique (Cruzeiro, 8 500 000), Martin Erlic (Bologna, 7 000 000), Nedim Bajrami (Rangers, 4 000 000), Georgiosz Kiriakopulosz (Monza, k. v., 3 000 000), Ryan Flamingo (Utrecht, k. v., 2 750 000), Maxime López (Paris FC, i.), Grégoire Defrel (Modena, i.)
Kölcsönbe: Andrea Pinamonti (Genoa, 2 000 000), Agustín Álvarez (Elche), Stefano Turati (Monza), Emil Konradsen (Rosenborg), Uros Racsics (West Bromwich), Ruan Tressoldi (Sao Paulo)
Kölcsönből vissza: Mattia Viti (Nice), Marcus Pedersen (Feyenoord), Alessio Cragno (Monza), Marash Kumbulla (Roma), Samu Castillejo (Valencia)

US SALERNITANA 1919
ÉRKEZETT: Roberto Soriano (egyesület nélküli), Paolo Ghiglione (Cremonese, 1 000 000), Franco Tongya (Odense, 700 000), Jeff Reine-Adélaide (Molenbeek, i.)
Kölcsönbe: Szymon Wlodarczyk (Sturm Graz), Daniele Verde (Spezia), Petar Stojanovic (Empoli), Lorenzo Amatucci (Fiorentina)
Kölcsönből vissza: Flavius Daniliuc (RB Salzburg), Matteo Lovato (Torino), Luigi Sepe (Lazio), Federico Bonazzoli (Hellas Verona)
TÁVOZOTT: Loum Tchaouna (Lazio, 10 000 000), Lorenzo Pirola (Olympiakosz, 3 000 000), Emil Bohinen (Genoa, k. v., 2 000 000), Chukwubuikem Ikwuemesi (Leuven, 1 800 000), Lassana Coulibaly (Lecce, 1 800 000), Federico Bonazzoli (Cremonese, 1 500 000), Norbert Gyömbér    (al-Holud, i.), Jérome Boateng (LASK, i.), Konsztantinosz Manolasz (szl.), Guillermo Ochoa (szl.), Antonio Candreva (szl.), Benoit Costil (szl.), Federico Fazio (szl.)
Kölcsönbe: Domagoj Bradaric (Hellas Verona), Boulaye Dia (Lazio), Matteo Lovato (Sassuolo), Flavius Daniliuc (Hellas Verona), Junior Sambia (Empoli), Grigoris Kastanos (Hellas Verona)
Kölcsönből vissza: Son Veisszman (Granada), Marco Pellegrino (Milan), Alessandro Zanoli (Napoli), Niccolo Pierozzi (Fiorentina), Toma Basic (Lazio)

 Lezárva vasárnap, vastaggal az előző hét átigazolásai.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik