Romelu Lukaku a Napolihoz szerződött – hivatalos

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.08.29. 16:30
Romelu Lukaku aláírt a Napolinál (Fotó: X/Aurelio De Laurentiis)
Az olasz élvonalbeli labadrúgó-bajnokságban szereplő Napoli bejelentette Romelu Lukaku szerződtetését.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Napoli érdeklődik Romelu Lukaku iránt. A Chelsea 2021-ben 113 millió euróért vette meg az Intertől a belga támadó játékjogát, de egy évvel később Lukaku kölcsönben visszatért Milánóba, majd egy évvel később Rómába.

A 31 éves támadó a kölcsönszerződés lejárta végén visszakerült a Chelsea-hez, a londoniak kerete azonban több mint 40 fős, így Lukaku létszámfelettivé vált. A Napoli csütörtök délután a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a belga játékost, a transfermarkt.de oldal szerint az átigazolási díj 30 millió euró volt.

Lukaku így ismét együtt dolgozhat Antonio Contéval, akinek irányítása alatt remekül teljesített a belga támadó. Két év alatt 72 bajnokin 47 gólt szerzett. A 31 éves 119-szeres belga válogatott játékos a legutóbbi 12 idényből 11-ben legalább tíz gólt szerzett. Lukaku a Seria A-ban eddig 129 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 70 gólt szerzett, a Napoli a Serie A 3. fordulójában a Parmát fogadja, így Lukaku Balgoh Botondék ellen mutatkozhat be a nápolyi csapatban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik