„Motta egy stratéga” – Arrigo Sacchinak tetszett a megújult Juventus

Vágólapra másolva!
2024.08.20. 10:09
Juventus v Como - Serie A
Thiago Motta győzelemmel indított a Juventus kispadján a Serie A-ban (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Juventus 3–0-ra legyőzte az újonc Comót az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) első fordulójában. A találkozó után a torinói csapat új vezetőedzője, Thiago Motta értékelte csapata teljesítményét, és az olasz edzőlegenda, Arrigo Sacchi is megosztotta gondolatait a közvéleménnyel.

„Nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével és az eredménnyel – kezdett bele mérkőzés utáni értékelésébe Thiago Motta, aki a Como elleni találkozón mutatkozott be a Juventus kispadján tétmérkőzésen. – Kiválóan játszottunk és megérdemelten nyertünk. Nagyon tetszett a védekezőjátékunk és a csatárok mozgása. Persze még tudunk miben fejlődni, és igyekszünk is napról napra jobbá válni. Úgy vélem, hogy ez a csapat képes is erre.”

A szakember külön kitért a 20 éves Samuel Mbangulára, aki a kezdőcsapatban kapott helyett a Como ellen, mi több, ő szerezte csapata első gólját a találkozón. „Mbangula? Végig nagyon higgadt volt, jól érezte magát a pályán. Nekem is jó érzéseim vannak vele kapcsolatban, de persze mindenkitől nagy dolgokat várok el, nem csak tőle. Az elvégzett munkájáért megérdemelte, hogy a kezdőcsapatban kapjon helyet. Nagyon örülök a teljesítményének, és annak is, hogy csapatként remekül futballoztunk.”

„Minden jó játékos tud együtt játszani – folytatta mérkőzés utáni értékelését Motta. – Thuram jó meccset játszott, Manu (Locatelli) is remekül teljesített, sokat kommunikált és jól olvasta a találkozót. Vannak olyan játékosaink, akik szeretik birtokolni a labdát és játszani akarnak. Locatelli is ilyen, már az első napoktól kezdve láttam rajta, hogy a pálya több pontján is hajlandó szerepelni. Örülök neki, kiváló teljesítményt nyújtott, a meccsen végig utasításokkal látta el csapattársait, hogy mit tegyenek.”

Nemcsak Motta, hanem az olasz edzőlegenda, Arrigo Sacchi is elégedett volt a Juventus első fordulóban nyújtott teljesítményével. A Milan korábbi sikeredzője a La Gazzetta dello Sportban írt publicisztikájában méltatta a torinói együttest és annak új vezetőedzőjét: „Motta egy stratéga. Ha a Juventus követi a projektjét, akkor messzire fog jutni” – írta Sacchi, aki a publicisztikája további részében úgy fogalmazott: bár a Como taktikailag és technikailag sem volt egy súlycsoportban a torinói csapattal, ez a győzelem új ciklus kezdetét jelentheti a Juve életében. Mint írta: az első meccs alapján jó benyomásai vannak a Juventusról, biztató a jövője. 

SERIE A
1. FORDULÓ, hétfői mérkőzések
Juventus–Como 3–0 (Mbangula 23., Weah 45+1., Cambiaso 90+1.)
Lecce–Atalanta 0–4 (Brescianini 35., 66., Retegui 45., 57. – a másodikat 11-esből)

VASÁRNAP JÁTSZOTTÁK
Bologna–Udinese 1–1 (Orsolini 57. – 11-esből, ill. Giannetti 68.)
Verona–Napoli 3–0 (Rocha Livramento 50., Mosquera 75., 90+4.)
Cagliari–Roma 0–0
Lazio–Venezia 3–1 (Castellanos 11., Zaccagni 44., Altare 81. – öngól, ill. M. K. Andersen 3.)
SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
Genoa–Internazionale 2–2 (Vogliacco 20., Messias 90+5., ill. M. Thuram 30., 85.)
Parma–Fiorentina 1–1 (Man 20., ill. Biraghi 75.)
Kiállítva: Pongracic (83., Fiorentina)
Milan–Torino 2–2 (Morata 89., Okafor 90+5., ill. Thiaw 30. – öngól, Zapata 68.)
Empoli–Monza 0–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik