Kiakadt a gyönyörű sztárfocista, Alisha Lehmann, amiért százszor kevesebbet keres párjánál

TÓTHPÁL ZOLTÁNTÓTHPÁL ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.09.16. 11:32
Alisha Lehmann a Juventus mezében (Fotó: Getty Images)
A jelenleg már a Juventusban szereplő Alisha Lehmann évek óta a világ egyik legismertebb női futballistája. Nem feltétlenül azért, mert a mezőnyben ne lennének hozzá hasonlóan ügyes, tehetséges játékosok, hanem azért, mert a közösségi médiában rengetegen követik sokszor merésznek nevezhető tartalmai miatt. A svájci játékos most kiakadt, amiért bár ugyanazt a munkát végzi el, mint párja, Douglas Luiz, sokkal kevesebbet keres nála.

A számok nem hazudnak: Alisha Lehmannt 17 millióan követik az Instagramon és 10 millióan a TikTokon, míg párja, Douglas Luiz messze nem tud felmutatni ilyen számokat a közösségi médiában: a brazil labdarúgónak – aki egyébként szintén a Juventust erősíti – csupán másfél millió követője van az Instagramon, éves fizetése mégis 8.5 millió euró, míg Lehmann ennek a töredékét keresi meg, nem beszélve arról, hogy szinte fillérekért igazolt korábbi klubjától, az Aston Villától az olasz bajnokságba.

Lehmann szerint ebben a tekintetben méltatlanul nagy a nemek közötti különbség: „Persze, hogy mindenki ugyanannyi fizetést szeretne. Otthon gyakran beszélek erről a témáról Douglasszel, és mindig elmondom neki, hogy ez így nem fair. Ugyanazt a munkát végezzük, mégis neked százszor többet fizetnek, mint nekem” – fogalmazott a svájci játékos a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában.

Hozzátette, az is bántja a lelkiismeretét és sérti az önérzetét, hogy sokan a mai napig gúnyt űznek a női labdarúgásból: „Amikor valaki a női labdarúgással kapcsolatos viccekkel jön hozzám, akkor mindig megkérdezem tőle: te láttál már egyáltalán meccset? Valószínűleg nem, mert ha láttál volna, akkor könnyen rájöhettél volna, hogy milyen jók és szenvedélyesek vagyunk a pályán. Nem tudom, miért gondolkodnak sokan így, pedig már 2024-et írunk. Sokan talán még mindig hegyek és fák között élnek, nem tudom megérteni” – panaszkodott Lehmann, aki azt is elmondta, hogy a Juventust kizárólag a győzelmek miatt választotta.

De beszélt arról is az interjúban, hogy nem tekinti magát sztárnak, szavai szerint a normális emberek életét éli: „Nem vagyok sztár, ugyanúgy élem az életem, mint bárki más. Amikor az emberek meglátnak a közösségi oldalakon, akkor azt gondolják, hogy más életet élek, pedig ez nem így van. Én is hazamegyek, főzök, ugyanazt csinálom, mint mindenki más. Az persze jóleső érzés, amikor az emberek megállítanak az utcán és azt mondják: szia, Alisha, hogy vagy?”

A 25 éves Lehmann egyébként nem kezdett rosszul új csapatában: a Sassuolo elleni 6–3-as győzelem alkalmával megszerezte első gólját az olasz élvonalban, a népszerűsége pedig továbbra is töretlen – mi több, egyre inkább erősödik – a közösségi oldalakon. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik