A nyolc közé kerülés a hétpróbázó Krizsán Xénia célja a párizsi olimpián

Vágólapra másolva!
2024.07.18. 16:15
Krizsán Xénia (Fotó: tf.hu)
A legjobb nyolc közé kerülés a hétpróbázó Krizsán Xénia célja a párizsi olimpián.

 

„A párizsi lesz a harmadik olimpiám, az előző játékokról egy-egy 16. és 13. helyezésem van. Ezeket mindenképpen szeretném túlszárnyalni, és bekerülni a legjobb nyolc közé” – nyilatkozta csütörtökön a Testnevelési Egyetem honlapján Krizsán.

A hétpróbázó a tavalyi, budapesti világbajnokságon negyedik, az idei, római Európa-bajnokságon nyolcadik lett. Az elmúlt hónapokban sérüléssekkel és betegséggel is bajlódott, de már teljesen egészséges.

„Nagyon kemény edzések szerepelnek most a programban, kezdek kifejezetten jó állapotba kerülni, erősnek és magabiztosnak érzem magam” – mondta a 31 éves sportoló, aki augusztus 8-án és 9-én szerepel majd a párizsi ötkarikás játékokon.

„Azt szokták mondani, hétpróbában 25 és 30 év közötti életkorban tudják kihozni magukból a legtöbbet a nők, de edzőm, Szabó Dezső megnyugtatott, hogy harmincon túl is sikerülhet, és magam is úgy érzem, bennem van a jó eredmény” – magyarázta.

Hozzátette: a következő, Los Angeles-i olimpiát már nem látja maga előtt, de az biztos, hogy 2025-ben is szeretne versenyezni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik