Államtitkári látogatás a kötöttfogású birkózóknál

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.07.18. 14:00
Schmidt Ádám megkapja a címeres pólót (Fotó: MBSZ/Róth Tamás)
Csütörtökön reggel meglátogatta a Mátraházán készülő kötöttfogású birkózóválogatottat Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, akit a válogatott tagjai által aláírt nemzeti címeres pólót kapott ajándékba.

Az illusztris vendéget Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnöke, Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke és Lőrincz Tamás, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai igazgatója fogadta. Schmidt Ádám, csakúgy, mint a tavalyi kvalifikációs viadalok előtt, most az olimpia rajtjáig járja végig a jelentősebb sportágak edzőtáborait, így a birkózókét is. 

Ezúttal természetesen a két kötöttfogású olimpikon, Lévai Zoltán (77 kg, BHSE) és Losonczi Dávid (87 kg, ESMTK) felkészülése, állapota érdekelte a legjobban. A legfrissebb információkat az érintetteken kívül Módos Péter szakági szövetségi kapitány és Lőrincz Viktor, a válogatott edzője osztotta meg vele. A fotózást és a rövid beszélgetést szőnyegmunka és erőfejlesztés követte. 

Búcsúképpen Schmidt Ádámot a válogatott tagjai által aláírt nemzeti címeres pólóval ajándékozták meg, valamint azokat a mezeket is szemrevételezhette, amelyeket Németh Szilárd adott Lévainak és Losonczinak: ezekben birkózhatnak a mieink a párizsi szőnyegen augusztus 6-tól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik