Az argentinok panaszt nyújtottak be a FIFA-nál a botrányos mérkőzés után

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.25. 08:08
Claudio Tapia, az Argentin Labdarúgó-szövetség elnöke is reagált a botrányos véget ért mérkőzésre (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, botrányos körülmények között ért véget a párizsi olimpia labdarúgótornájának nyitó mérkőzése Argentína és Marokkó között. A történtekre most az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) elnöke, Claudio Chiqui Tapia is reagált közösségi oldalán.

Ismert, hogy az argentin válogatott a 106. percben dolgozta le kétgólos hátrányát Marokkó ellen, ám a Saint-Étienne-ben rendezett mérkőzés botrányba fulladt, hiszen a dél-amerikaiak egyenlítése után a marokkói szurkolók berohantak a pályára, ezért a játékvezető felfüggesztette a meccset, amely két óra után a VAR-vizsgálat eredményével folytatódott, amely les miatt érvénytelenítette Cristian Medina gólját. 

A botrányos, nagy visszhangot kiváltó esetre számos argentin sztár, köztük Lionel Messi is reagált, de nem maradhatott ki az Argentin Labdarúgó-szövetség elnöke, Claudio Tapia sem, aki közösségi oldalán mondta el véleményét a rendkívüli esetről.

„Sajnálatos, amit mi, argentinok ma átéltünk Saint-Étienne-ben. Majdnem két órát várakoztunk az öltözőben, hogy a pályát megszálló marokkói szurkolók és az argentin delegációt ért erőszak után játékosaink ismét kimenjenek a pályára bemelegíteni és folytassák a mérkőzést, egy olyan mérkőzést, amelyet fel kellett volna függeszteni. Ez teljes ostobaság, ami ellenkezik a versenyszabályokkal. Nem hangzott el a két csapat kapitányainak véleménye sem. Ők megértették, hogy a mérkőzést nem szabad folytatni. Az Argentin Labdarúgó-szövetség panaszt nyújtott be a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség Fegyelmi bizottságához, hogy meghozzák a vonatkozó szabályozási intézkedéseket és szankciókat szabhassanak ki azokra, akik ennek nem felelnek meg” – írta közösségi oldalán az AFA elnöke.

Javier Mascherano, az argentin válogatott szövetségi edzője nemcsak a botrányos mérkőzésről beszélt, hanem megosztotta azt is, hogy keddi edzésük közben az olimpián kirabolták egyik játékosukat, Thiago Almadát, akinek óráját, gyűrújét és mindenét elvitték. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik