Fucsovics Márton: A Roland Garroson Rafael Nadal a király!

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
• Párizs
Vágólapra másolva!
2024.07.27. 20:54
Fucsovics Márton (Fotó: Árvai Károly)
Lapunknak adott interjújában a 22-szeres Grand Slam-győztes ellen készülő Fucsovics Márton úgy véli, riválisa kiáll majd vele szemben az olimpiai tenisztorna első fordulójában.

– Fontos kérdés mostanában a fizikai állapota. Hogy érzi magát?
– Egyre jobb állapotban vagyok – felelte a Nemzeti Sportnak a Roland Garros-komplexumban adott interjújában a világranglista-83. Fucsovics Márton. – Másfél hete kezdtük el a rendes edzésmunkát, próbálok minél több időt tölteni a pályán, sokat ütni a labdát. A csuklóm még nem százszázalékos, de kezd rendbe jönni, bízom benne, hogy a második félév sérülésmentes lesz.

– Milyen volt a kitzbüheli ATP-tornán lejátszott találkozója a spanyol Roberto Carballés ellen?
– Biztató. Az első szettben jól kezdtem, aztán a második játszmától sokkal jobban teniszezett az ellenfelem, én egy kicsit visszaestem, leginkább fizikailag, beállt a derekam is. Régen kaptam ilyen terhelést, ahogy említettem, a csuklóm sem tökéletes még, de kellenek ezek a meccsek ahhoz, hogy minél hamarabb visszarázódjak.

– Kicsit pechesen alakult a szombati nap, hogy végig esett az eső. Hogy viselte?
– Igen, peches volt, úgy készültünk, hogy két órát is tudok szombaton edzeni, de a külső pályákon egyáltalán nem mentek a meccsek, úgyhogy egy percet sem teniszezhettem. Egy órát töltöttem a konditeremben, volt egy kis átmozgatás. Az ilyen napok néha fárasztóbbak, mint egy kemény edzésnap. Az első körös mérkőzésem emiatt nem fog tolódni, vasárnap nagy stadionban játszom majd Rafael Nadal ellen.

– Felvetődtek pletykák, hogy Nadal combsérülés miatt visszalép az egyestől. Mit tud és mit gondol erről?
– Én sem tudok többet, néhány napja hallottam, hogy meghúzódott a lába. Most, amikor beszélgetünk, éppen a párost játssza, gondolom, meglátja, hogy érzi magát és attól függően dönt. Szerintem pályára lép, legalábbis mindent megtesz majd ezért, hiszen ez karrierje utolsó olimpiája.

– Pályafutása fontos mérföldköve lesz a Nadal elleni mérkőzés. Mi játszódott le a fejében, amikor meglátta a sorsolás kimenetelét?
– Vegyes érzelmek voltak bennem, a másik két nagy teniszsztárral, Novak Djokoviccsal és Roger Federerrel is többször találkoztam, de Nadallal még nem kerültem össze, úgyhogy ebből a szempontból örülök, hogy játszhatok ellene, ám abból a szempontból nem, hogy itt a Roland Garroson ő a király! Rengeteg Garrost nyert, nem véletlenül hívják salakkirálynak, kaphattam volna könnyebb sorsolást is.

– Lehet esélye ellene? Hosszú sérülésből tért vissza, de a bastadi tornán látszott, hogy a fizikai állapota jó.
– Néztem a meccseit, jól játszott, de a fináléra azért elfogyott, volt két hosszabb döntő szettes mérkőzése. Jól mozgott, jól ütötte a labdát, viszont nincs már abban a csúcsformában, amit megszokhattunk tőle. Ha jó napot fogok ki, teher nélkül játszom és minden bejön, akkor lehet esélyem.

– Párosban Marozsán Fábián oldalán holland ellenféllel kezdenek, mi a véleménye Tallon Griekspoor és Wesley Koolhof kettőséről?
– Griekspoorral már többször játszottam, Koolhoffal még nem csaptam össze párosban, de mindketten jól szerválnak, jól röptéznek, agresszív teniszt játszanak, szóval nem lesz könnyű dolgunk. Fábival az Australian Openen játszottunk együtt, egészen jó volt az összhang, nyertünk is egy meccset, a második forduló is teljesen jó volt, úgyhogy ha jól játszunk, tudunk meglepetést szerezni. Ez az olimpia, felmegyünk a pályára, képviseljük a magyar színeket és kihozzuk belőle a legtöbbet!
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik