Mihók Attila: Sikerült meghoznunk azokat az elemeket, amik hiányoztak a hollandok ellen

Vágólapra másolva!
2024.07.29. 22:15
Mihók Attila szerint a folytatásban is ugyanilyen lelkiállapotban kell védekezniük (Fotó: Árvai Károly)
Mihók Attila társ szövetségi kapitány szerint a magyar női vízilabda-válogatottnak ugyanolyan hozzáállással kell védekeznie a párizsi olimpia folytatásában is, mint hétfő este a Kanada elleni csoportmérkőzésen, amelyet 12–7-re nyert meg.

„Nagyon jól kezdtünk, rögtön az elején sikerült meghoznunk azokat az elemeket, amik hiányoztak a hollandok ellen: egy-egy center akciógól vagy egy kiharcolt ötméteres. Eközben a védekezésünk szinte végig stabil volt, ezzel kiváló első negyedet hoztunk. Az ezt követő időszakokban tudtuk tartani a különbséget, igaz, nem könnyen. A harmadik negyed kritikus volt, de fegyelmezettek voltunk és odatettük azt a két-három kartempót, amire szükség volt” – nyilatkozta az interjúzónában Mihók Attila.

Gurisatti Gréta kiemelte, látszott a csapaton, hogy a hollandoktól elszenvedett vereséget le tudta zárni.

„Ez így van rendjén, egy olimpián minden nap új nap. Ma voltak meglepetések, mi el akartuk kerülni, hogy Kanadának esálye legyen erre. Az edzőtáborban is az volt a tanulság ellenük, hogy az elején nem szabad hagyni, hogy elkapják a fonalat. Jól indítottuk a meccset, masszívan védekeztünk. Ugyan az emberelőnyös helyzetkihasználásunk nem volt az igazi, de ez legalább azt mutatja, hogy ennyi akciógóllal tudtunk nyerni” – fogalmazott Gurisatti.

A magyaroknak – akik az első fordulóban 10–8-ra kikaptak Hollandiától – most három nap pihenőjük lesz, pénteken Kína ellen folytatják szereplésüket. A csoportból az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

Magyari Alda is értékelte a mérkőzést az M4 Sport mikrofonja előtt.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik