Párizs 2024: az öttusázó Guzi Blanka célja, hogy érmet szerezzen az olimpián

Vágólapra másolva!
2024.07.22. 14:21
Guzi Blanka (Fotó: Dömötör Csaba)
A diósgyőri öttusázó Guzi Blanka célja, hogy érmet szerezzen a párizsi olimpián.

 

A DVTK Stadionban tartott hétfői sajtótájékoztatón a sportoló elmondta, úgy utazik el a játékokra, hogy nem kizárólag számokban gondolkodik. Ha meg tudja élni a pillanatokat és minden egyes számban ki tudja magából hozni az aznapi maximumot, akkor egy kilencedik vagy egy tizenhatodik hellyel is elégedett lesz – mondta. Hozzátette, ha úgy érzi, a versenyen mindent megtett amit tudott, tiszta lesz a lelkiismerete és boldogan jön majd haza.

A csapatban világ- és Európa-bajnok Guzi Blanka megjegyezte, két oldalról közelíti meg az olimpiát: egyrészt szeretné megélni gyerekkori álmát és a verseny minden pillanatát, másrészt saját szereplésekor csak a számokra fókuszál majd.

Az öttusázó elmondta, az elmúlt héten a felkészülés alatt Budapest és Tata között ingáztak, de fontosnak tartotta, hogy olyan napokat is beépítsenek az előkészületekbe, amikor Miskolcon és Kistokajon is tud futni.

Kállai Ákos, Guzi Blanka edzője hangsúlyozta, az öttusázó a világbajnokságra való kijutáskor – ahol egyéniben ezüst–, csapatban aranyérmet szerzett – egy olyan fejlődési íven ment keresztül, amely egyértelművé tette, hogy biztos tagja lesz az olimpiai csapatnak.

Az edző az egyik legnagyobb kihívásként a világversenyen való részvétellel járó miliő kezelését nevezte meg, melyben az a kulcs, hogy amikor elkezdődik a verseny, a sportoló jól tudjon koncentrálni.

Szabó Tamás, a DVTK főtitkára úgy vélekedett, a diósgyőri öttusázó éremesélyesként utazik az olimpiára.

„Bízom benne. hogy az elért eredmények és a versenyző életpályája inspirálják majd azon sportolókat, akik a régióban kezdik pályafutásukat” – fűzte hozzá.

Kiemelte, a 25 éves Guzi Blanka karrierje azt is megmutatja, hogy lehetséges a régióból és Miskolcról is eljutni az olimpiára, a DVTK vezetőségének pedig az a feladata, hogy ehhez minden lehetőséget megteremtsen.

Világi Péter, a DVTK kommunikációs igazgatója kiemelte, a legnagyobb magyar régiós multisportklubként különösen büszkék, arra, hogy Guzi Blanka a diósgyőri egyesület színeiben lesz ott Párizsban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik