Párizs 2024: megragadna az olimpián a muaythai

J. B. J. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.25. 18:39
Székely Anna (Fotó: Magyar Muaythai Szakszövetség)
Bemutatkozó sportágként lesz jelen Párizsban a muaythai, két magyar versenyző is ringbe lép augusztus elején. A szövetségi kapitány büszke, a versenyzők bizonyítanának, a főtitkár pedig reménykedik.

 

„NEM OLIMPIÁRA MEGYÜNK, de mégis” – mondta Vojvoda György, a Magyar Muaythai Szakszövetség főtitkára a szervezet sajtótájékoztatóján annak apropóján, hogy a muaythai bemutató sportágként ott lesz a francia fővárosban, a következő lépés pedig az lehet, hogy az ötkarikás játékok állandó részévé válnak. A magyar színeket az Eb-ezüstérmes Székely Anna és a kétszeres világbajnoki ezüstérmes Nardelotti Zoltán képviseli, akikre egy-egy találkozó vár majd az eseményen, ahol az elitkategória szabályai szerint rendezett meccsek mellett különféle workshopokat is tartanak augusztus 2. és 11. között.

„A küzdősportban a barátságos mérkőzés az első pofonig tart” – jelezte ezzel Vojvoda, hogy kemény küzdelem vár majd augusztus 5-én és 6-án a két magyarra, akik mindketten bizonyítási vággyal készültek, Nardelotti ugyanis pont a riválisa, a marokkói Asszuik Juszef ellen veszítette el a vb-döntőt 2022-ben, Székelyre pedig a világbajnok mexikói Laura Burgos vár.

Jászka Krisztián, a felnőtt szövetségi kapitány hozzátette, büszkék a két versenyzőre, érdemes rájuk odafigyelni, a magyar muaythai sport sikere, hogy két magas szintű sportolót delegálhat, akiket az ellenfelek legszívesebben elkerülnének.

A szövetség elnöke, Dudok Károly a Nemzeti Sport kérdésére elárulta, a két magyar indulótól győzelmet várnak, és azt, hogy megszilárdítják helyüket az élmezőnyben. Az ősi harcművészetből kifejlődött, tradicionális elemeket felvonultató muaythai pedig ilyen közel még soha nem állt ahhoz, hogy olimpiai sportággá váljon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik