Szász Emese sikerrel védte meg az olimpiákról szóló szakdolgozatát

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.07.11. 17:05
Fotó: uni.sze.hu
Szász Emese, Rio (2016) párbajtőr olimpiai bajnoka sikerrel védte meg szakdolgozatát a Széchenyi István Egyetem sportdiplomácia szakirányú továbbképzésén – számolt be a hírről az uni.sze.hu.

 

„Szakdolgozatomat a világ legnagyobb sporteseményével kapcsolatban írtam »Három olimpia, három út« címmel – mondta Szász. – Ott voltam Pekingben, Londonban és Rióban, így személyes tapasztalataimat is fel tudtam használni munkámban. Három, különböző kontinenseken megrendezett világjátékról van szó, amelyek szervezői merőben eltérő utakat választottak a beruházások kezelésétől egészen az újrahasznosításig.”

„Egy rendezés megannyi kérdést vet fel: mennyi energiát használunk el? Mi lesz a létesítményekkel? Hogyan hasznosíthatók az olimpiai falu lakásai? A korábbi példák fajsúlyos tapasztalatokkal szolgálnak a jövőre nézve a környezettudatosság és a fenntarthatóság szempontjából. Ezek pedig az ötkarikás mozgalom életében is kiemelkedő fontosságú témák, nem véletlenül érezhető irányváltás már a rendező város kiválasztásánál is, amelyben a fenntarthatóság az egyik legfőbb szemponttá lépett elő.”

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik